< Vissza

A székhely és a központi ügyintézés helye

2016-09-28 10:48:09

A cég székhelye a cég bejegyzett irodája, az a hely ahol a cég leveleinek és iratainak átvétele, érkeztetése, őrzése, rendelkezésre tartása történik. „A cégnek a székhelyét cégtáblával kell megjelölnie.” A NAV előírás szerint minden cégnek kötelező székhelyét cégtáblával jelölni. A Logosz cégcsoport székhelyszolgáltatása mellett elkészíti és jól látható felületre helyezi el a cégtáblát. Megfelelő megállapodás keretében a székhelyszolgáltató lesz jogosult átvenni a cég székhelyére érkezett hivatalos küldeményeket, illetve köteles tájékozatni az ügyfelet a beérkezett levelekről.

A cégtörvény lehetőséget biztosít arra, hogy a cég fő működési helye a bejegyzett székhelytől elkülönüljön. Ez a hely a központi ügyintézés helye. Míg a székhelyen inkább az adminisztratív jellegű tevékenységek folynak, addig a központi ügyintézés helyén a történik a cég működésével összefüggő döntéshozatal, a cég irányítása, ügyvezetése
 - másképpen kifejezve, itt található a cég menedzsmentje. 

A cég létesítő okirata úgy is rendelkezhet, hogy a cég székhelye egyben a központi ügyintézés (döntéshozatal) helye. Amennyiben a cég székhelye nem azonos a központi ügyintézés helyével, a központi ügyintézés helyét a létesítő okiratában és a cégjegyzékben fel kell tüntetni. (2006. évi V. törvény 7. § (1)


 
 

Ezt a bejegyzést 2016-09-28 10:48:09 küldték a Székhelyszolgáltatás kategóriába. Ide írhatsz emailt.