< Vissza

Hasznos információk cég eladáshoz

2016-10-11 10:48:47

Mikor érdemes eladni? 
A cég eladás időszerűvé válása optimális esetben akkor érkezik el, mikor az iparág a lehető legjobban megy – a befektetők ugyanis érthető módon a növekvő iparágak iránt érdeklődnek. Az ideális, ha a tulajdonos a cég növekedését nem tudja finanszírozni, ezért van szüksége a pénzre. 

Mennyit ér a cég és mennyit fizetnek érte? 
A cégértéke nem biztos, hogy egyenlő a vételárral. A cégérték  meghatározása minden cégeladás esetében kulcsfontosságú elem. A tulajdonosnak folyamatosan tisztában kéne lennie a cég értékével és azzal, hogy ezt mi befolyásolja, hisz így tud olyan döntéseket hozni, amelyek növelik a cég értékét. A cégérték számolható, döntésekkel befolyásolható, külső tényezők függvényében is változhat. A tranzakciós ár alapvetően elvileg korrelál a cégértékkel, de nem feltétlenül, hisz befolyásolja a tárgyalási pozíció, de a cégről alkotott kép és a vele szembeni bizalom is.   

Mi a cégérték?   
Alapvetően három módszer alapján határozzák meg: 1. állóeszköz, forgóeszköz, humán tőke – ez összeadva a cégérték 2. Versenytársakkal való összehasonlítás – piaci módszer 3. Készpénz termelő képesség alapján történő érték meghatározás - vagyis az a pénz, amit a jövőben meg tud termelni. A cégértékesítés során általában az utóbbi modellt használják, de általában a másik módszerekkel is megerősítik ezt az értéket.  Egy autó példájával összehasonlítva:  mit tud/mennyi az ára a többi hasonlóhoz képest/mennyit ér nekem, hogy lesz egy jobb autóm a cégben, mennyi plusz bevételt hoz. A cégérték nem pontosan meghatározható, minden nap változik – tőzsdei cégeknél ez egyértelműen látszik, de máshol is így van. 
Természetesen a kötelezettségek, hitelek csökkentik a cégértéket, míg a megtakarítások növelik – ezek levonásával alakul ki a cég értéke (ami nem egyenlő a cég üzleti értékével).  Érdemes már a tárgyalások megkezdése előtt tisztában kell lennünk a cégünk értékével és azzal, hogy milyen tranzakciós árat tekintenénk elfogadhatónak.

Mit fogunk eladni? Céget, technológiát, eszközöket? 
Át kell gondolni, hogy céget, eszközöket, brandet, know how-t, ügyfélkört, szerződésállományt vagy mást adok el? Együtt vagy külön? Mit teszünk, ha a vevő nem akarja az egész céget? Nem érdemes úgy nekiállni a folyamatnak, hogy ne gondoltuk volna végig az egyik vagy másik verzió előnyeit, hátrányait és a minket is érintő kockázatokat.  A cég beolvadása, a korábbi munkavállalók megtartása, az ügyfélkör, a brand megtartása vagy elvesztése, a korábbi kötelezettségek mind kockázatot hordoznak magukban, amit a vevő (befektető) kezelni is akar. 

Ezt a bejegyzést 2016-10-11 10:48:47 küldték a Cég adásvétel kategóriába. Ide írhatsz emailt.