K&H logó
Cégalapítás cégnév ellenőrzés után egyszerűbb. Munkatársaink segítenek cégnév ellenőrzésében!

Cégalapítás cégnév ellenőrzés után ajánlott

Kategória: cégügyek | Címkék: cégalapítás, cégbíróság, cégnév

Közzétéve:

Ha nem megfelelő cégnévvel adjuk be cégalapítási kérelmünket a cégbíróság elutasíthatja a cég bejegyzését. A cégnévnek meg kell felelnie néhány előírásnak, hogy elfogadják, így a cégalapítás cégnév ellenőrzését követően javasolt csupán.

A távmunkának vége?! Hogyan tovább? Sokan ragaszkodnának a flexibilis munkakörülményekhez.

A távmunkának vége?! Hogyan tovább?

Kategória: cégügyek | Címkék: érdekesség, munkavállaló

Közzétéve:

A kormány a 2021. évi 82. számú Magyar Közlönyben megjelent rendeletben május 10.-től visszavonta a gazdaság szereplőinek arra való felkérését, hogy a vírushelyzet megfékezése miatt törekedjenek az otthoni munkavégzésre. A kormány tehát szívesen venné a munkavállalók visszatérését az irodákba, de vajon, hogy állnak ezzel a munkáltatók és a foglalkoztatottak?

A cégalapítás illeték értékével érdemes tisztában lenni már alapítás előtt.

Cégalapítás illeték

Kategória: cégügyek | Címkék: cégalapítás, cégforma, költségek

Közzétéve:

Cégalapítás esetén számolnunk kell számos adminisztratív jellegű költséggel, mint például az ügyvédi munkadíj, a könyvelő honoráriuma, és az ügyintézés kapcsán felmerülő egyéb díjak. Jelen cikkben a cégalapítás illeték összegéről szeretnénk nyújtani egy általános összefoglalót, amely hasznos lehet az indulási költségek előzetes meghatározása során.

Székhelyszolgáltatás Pest megye területén is elérhető a LOGOSZ irodáiban!

Székhelyszolgáltatás Pest megye területén

Kategória: székhely | Címkék: IPA mentes székhely, székhelyszolgáltatás

Közzétéve:

Pest megyei székhelyszolgáltatás és a vidéki székhelyszolgáltatás különböző előnyökkel járhat. Székhelyszolgáltatás Pest megyében akkor is igénybe vehető, ha a cégtulajdonosok nem itt laknak. A LOGOSZ segítségével székhelyszolgáltatást a fővárosban és környékén 13 irodában vehet igénybe egyszerűen és gyorsan.

Milyen céget alapítsak? Bt. vagy Kft. lenne jobb?

Milyen céget alapítsak? Bt. vagy Kft. lenne jobb?

Kategória: cégügyek | Címkék: cégalapítás, cégforma

Közzétéve:

A két leggyakrabban választott cégforma a Bt. (betéti társaság) és a Kft. (korlátolt felelősségű társaság). Ahhoz, hogy ki tudja választani melyik illeszkedik inkább céljaihoz, tisztában kell lennie a köztük lévő különbségekkel. Milyen vállalkozást érdemes indítani? Bt. vagy Kft. alapítása célszerű?

Cégalapítási láz 2021-ben! Több mint 9000 cégalapítás 3 hónap alatt.

Cégalapítási láz 2021-ben!

Kategória: cégügyek | Címkék: cégalapítás, érdekesség, vállalkozás indítása

Közzétéve:

Hónapok óta csúcsokat dönt a cégalapítások száma hazánkban. A cégalapítás mellett az egyéni vállalkozás indítása is igen népszerű. A tavalyi sok éves mélyponthoz képest hatalmas a növekedés.

Vállalkozói hitel feltételeivel érdemes tisztában lenni.

Vállalkozói hitel feltételei

Kategória: cégügyek | Címkék: érdekesség, vállalkozás indítása

Közzétéve:

A vállalkozói hitelfelvételnek számos oka lehet, nem csak az, hogy egy cég nehéz helyzetbe kerül, és a fennmaradásához, működéséhez elengedhetetlen a hitel. Az egyéb okok között megtalálható például a növekedés, bővülés finanszírozása; eszközök vagy gépek vásárlásának előfinanszírozása, és a pályázathoz kapcsolódó költségek előfinanszírozása is. A vállalkozói hitel feltételeivel érdemes tisztában lenni!

Új fizetésképtelenségi eljárás indítható

Új fizetésképtelenségi eljárás indítható

Kategória: cégügyek | Címkék: felszámolási eljárás

Közzétéve:

Idén a csőd- és felszámolási eljárás indítása mellett új lehetőség is elérhető a fenyegető fizetésképtelenségbe jutott vállalkozásoknak. Ezen vállalkozások kezdeményezhetik reorganizációs eljárás indítását is, mely a fizetőképesség helyreállítását tűzi ki célul.

Törzstőke emelés lehetőségei és menete

Törzstőke emelés lehetőségei

Kategória: cégügyek | Címkék: cégalapítás, külföldi személy

Közzétéve:

Egy gazdasági társaság életében gyakoriak a pénzügyi helyzetet érintő változások. Jelen cikkünkben a korlátolt felelősségű társaság (Kft.) legfontosabb vagyoni elemének változása, a törzstőke emelés menete és lehetőségei kerülnek bemutatásra. A Kft. minimális törzstőkéje a jelenleg hatályos szabályozások szerint nem lehet kevesebb, mint 3 millió forint, ez alá az összeg alá nem is mehet a törzstőke. A Kft. minimális törzstőke összegének felemelésére azonban van jogi lehetőség.

KATÁs vállalkozás indítása, KATA cégalapítás

KATA vállalkozás indítása

Kategória: cégügyek | Címkék: adózás, egyéni vállalkozás indítása, ügyvéd, vállalkozás indítása, cégalapítás

Közzétéve:

A kisadózó vállalkozások tételes adója (KATA) igen népszerű, hiszen a kisadózók számára az egyéb adóformákhoz viszonyítva kedvező lehetőséget kínál. Cikkünkben összeszedtük a KATA vállalkozás indításához szükséges tudnivalókat, valamint a legfontosabb információkat a KATA adózási formáról.