K&H logó
Cégalapítás könyveléssel? Megéri! Könyvelő segítséget nyújthat a székhely, adózási mód kiválasztásában is.

Cégalapítás könyveléssel? Megéri!

Kategória: cégügyek | Címkék: cégalapítás, könyvelő, vállalkozás indítása

Közzétéve:

A jogszabályok útvesztőjében nem könnyű eligazodni arról, hogy mikor is kell egy vállalkozás számára könyvelő? Már a cégalapítás előtt, vagy elegendő a cégalapítást követően? Szükséges-e könyvelő a cégalapításhoz? Egyáltalán van olyan, hogy cégalapítás könyvelése?

Fiatalok szja mentessége jövőre lép életbe. A 25 év alattiak mentesülnek a befizetése alól.

Fiatalok szja mentessége

Kategória: cégügyek | Címkék: adózás, költségek, munkavállaló

Közzétéve:

Az elmúlt évben meghozott változások után a személyi jövedelemadó (szja) mentesség körét jövőre kiterjesztik a 25 év alatti munkavállalókra is. Az intézkedés a gazdaság-újraindítási akcióterv része és nem titkolt célja, hogy segítse a fiatalok önállósodását és családalapítását.

Online vállalkozás indítása igen népszerű és a techonológia fejlődése miatt egyre egyszerűbb is.

Online vállalkozás indítása igen népszerű

Kategória: cégügyek | Címkék: cégalapítás, vállalkozás indítása

Közzétéve:

Online vállalkozás indítása most népszerűbb mint valaha. A technológia fejlődésével és a koronavírus következtében számos új foglalkozás, vállalkozási lehetőség jött létre vagy alakult át online is megvalósítható formára.

Kft. alapítás feltételeivel és menetével érdemes tisztában lenni. A LOGOSZ megbízható segítséget nyújt ebben is!

Kft. alapítás feltételei és menete

Kategória: cégügyek | Címkék: cégalapítás, cégbíróság, költségek, ügyvéd, vállalkozás indítása

Közzétéve:

Egy céget korlátolt felelősségű társaságnak (Kft.) nevezünk, mikor az egy előre meghatározott törzstőkéből jön létre, mely a tagok törzsbetétéből áll össze. Ha cégalapításra kerül a sor, ez az egyik legnépszerűbb forma, mivel ebben az esetben, a tagok a cég tartozásaiért nem felelnek teljes vagyonukkal, csak korlátolt felelősséggel rendelkeznek és kötelezettségük kizárólag a saját törzsbetétüknek mértékéig terjed.

Székhelyszolgáltatás könyveléssel? Könyvelő segítségével egyszerűbb a székhely kiválasztása és a bejelentés megtétele.

Székhelyszolgáltatás könyveléssel? Miért jó?

Kategória: székhely | Címkék: adózás, IPA mentes székhely, könyvelő, székhelyszolgáltatás

Közzétéve:

A könyvelés szigorúan véve a cég működéséhez köthető és főleg az éves mérleg leadásánál nyer kiemelkedő jelentőséget. Miért lehet szükség tehát székhelyszolgáltatás és könyvelés egyidejű igénybevételére? A következőkben áttekintjük miben nyújt segítséget, ha könyvelést már a székhelyszolgáltatással egy időben igénybe veszünk.

Vannak bejelentésköteles, engedélyköteles és végzettséghez kötött tevékenységek. Érdemes tisztában lenni ezek feltételeivel

Bejelentésköteles, engedélyköteles és végzettséghez kötött tevékenységek

Kategória: cégügyek | Címkék: cégalapítás, vállalkozás indítása

Közzétéve:

Egy vállalkozás indítása minden esetben új kihívások elé állít. Fontos arra is figyelmet fordítani, hogy a végezni kívánt tevékenység nem esik-e bejelentésköteles, engedélyköteles vagy a végzettséghez kötött tevékenységek kategóriájába. Cikkünkben segítséget nyújtunk abban, hogy hol tud utánanézni az adott tevékenységnek.

Milyen székhelyszolgáltatást érdemes választani?

Milyen székhelyszolgáltatást érdemes választani?

Kategória: székhely | Címkék: IPA mentes székhely, költségek, székhelyszolgáltatás

Közzétéve:

Minden vállalkozásnak kötelező székhelyet megjelölnie az alapításkor. Sokan választják székhelyszolgáltatás igénybevételét, mert nem szeretnének vagy nincs is lehetőségük arra, hogy saját maguk tegyenek eleget ezen feladatoknak. Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni székhelyszolgáltató kiválasztásánál?

Külföldi cégalapítás? Lehetséges? Mindenkinek lehetősége van külföldi cégalapításra, ez az EU-n belül még egyszerűbb.

Külföldi cégalapítás? Lehetséges?

Kategória: cégügyek | Címkék: adózás, cégalapítás, érdekesség, külföldi személy, vállalkozás indítása

Közzétéve:

Magyar állampolgároknak lehetősége van külföldi cégalapításra is, ha valamilyen okból nem itthon szeretnének vállalkozásba kezdeni. A külföldi cégalapítás bizonyos hátrányok mellett sok előnnyel járhat, ha a vállalkozó körültekintően választ helyszínt és cégformát.

Saját vállalkozás indítása a NAV segítségével még egyszerűbb. Egy éves Mentor Program elérhető az induló vállalkozásoknak.

Saját vállalkozás indítása a NAV segítségével

Kategória: cégügyek | Címkék: adózás, cégalapítás, érdekesség, NAV, vállalkozás indítása

Közzétéve:

Hogyan kell céget alapítani? Hogyan lehet vállalkozást indítani egyszerűen, a legkevesebb hibával? A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a cégalapítás támogatására hozta létre Mentor Programját, melynek során saját cég alapítása után nyújtanak segítséget vállalkozó szellemű cégtulajdonosoknak.

Munkaerő felvétel lépései

Munkaerő felvétel lépései

Kategória: cégügyek | Címkék: munkavállaló

Közzétéve:

A cégek növekedése, változása és fluktuáció során előállhat olyan helyzet, amikor új munkavállalót kell felvenni egy-egy feladat elvégzésére, pozíció betöltésére. Hogyan zajlik a munkaerő felvétel? Mire kell figyelni? Mi a HR feladata?