K&H logó
Székhelyszolgáltatás könyveléssel? Könyvelő segítségével egyszerűbb a székhely kiválasztása és a bejelentés megtétele.

Székhelyszolgáltatás könyveléssel? Miért jó?

Kategória: székhely | Címkék: adózás, IPA mentes székhely, könyvelő, székhelyszolgáltatás

Közzétéve:

A könyvelés szigorúan véve a cég működéséhez köthető és főleg az éves mérleg leadásánál nyer kiemelkedő jelentőséget. Miért lehet szükség tehát székhelyszolgáltatás és könyvelés egyidejű igénybevételére? A következőkben áttekintjük miben nyújt segítséget, ha könyvelést már a székhelyszolgáltatással egy időben igénybe veszünk.

Vannak bejelentésköteles, engedélyköteles és végzettséghez kötött tevékenységek. Érdemes tisztában lenni ezek feltételeivel

Bejelentésköteles, engedélyköteles és végzettséghez kötött tevékenységek

Kategória: cégügyek | Címkék: cégalapítás, vállalkozás indítása

Közzétéve:

Egy vállalkozás indítása minden esetben új kihívások elé állít. Fontos arra is figyelmet fordítani, hogy a végezni kívánt tevékenység nem esik-e bejelentésköteles, engedélyköteles vagy a végzettséghez kötött tevékenységek kategóriájába. Cikkünkben segítséget nyújtunk abban, hogy hol tud utánanézni az adott tevékenységnek.

Milyen székhelyszolgáltatást érdemes választani?

Milyen székhelyszolgáltatást érdemes választani?

Kategória: székhely | Címkék: IPA mentes székhely, költségek, székhelyszolgáltatás

Közzétéve:

Minden vállalkozásnak kötelező székhelyet megjelölnie az alapításkor. Sokan választják székhelyszolgáltatás igénybevételét, mert nem szeretnének vagy nincs is lehetőségük arra, hogy saját maguk tegyenek eleget ezen feladatoknak. Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni székhelyszolgáltató kiválasztásánál?

Külföldi cégalapítás? Lehetséges? Mindenkinek lehetősége van külföldi cégalapításra, ez az EU-n belül még egyszerűbb.

Külföldi cégalapítás? Lehetséges?

Kategória: cégügyek | Címkék: adózás, cégalapítás, érdekesség, külföldi személy, vállalkozás indítása

Közzétéve:

Magyar állampolgároknak lehetősége van külföldi cégalapításra is, ha valamilyen okból nem itthon szeretnének vállalkozásba kezdeni. A külföldi cégalapítás bizonyos hátrányok mellett sok előnnyel járhat, ha a vállalkozó körültekintően választ helyszínt és cégformát.

Saját vállalkozás indítása a NAV segítségével még egyszerűbb. Egy éves Mentor Program elérhető az induló vállalkozásoknak.

Saját vállalkozás indítása a NAV segítségével

Kategória: cégügyek | Címkék: adózás, cégalapítás, érdekesség, NAV, vállalkozás indítása

Közzétéve:

Hogyan kell céget alapítani? Hogyan lehet vállalkozást indítani egyszerűen, a legkevesebb hibával? A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a cégalapítás támogatására hozta létre Mentor Programját, melynek során saját cég alapítása után nyújtanak segítséget vállalkozó szellemű cégtulajdonosoknak.

Munkaerő felvétel lépései

Munkaerő felvétel lépései

Kategória: cégügyek | Címkék: munkavállaló

Közzétéve:

A cégek növekedése, változása és fluktuáció során előállhat olyan helyzet, amikor új munkavállalót kell felvenni egy-egy feladat elvégzésére, pozíció betöltésére. Hogyan zajlik a munkaerő felvétel? Mire kell figyelni? Mi a HR feladata?

Cégalapítás Magyarországon külföldi állampolgároknak

Cégalapítás Magyarországon külföldi állampolgároknak

Kategória: cégügyek | Címkék: cégalapítás, vállalkozás indítása

Közzétéve:

Kifejezetten kedvező a cégalapítás Magyarországon külföldi állampolgároknak, hiszen 4-5 napos folyamatról beszélhetünk. Emellett a társasági adó 9%-os adókulcsa a legalacsonyabbak közé tartozik európiai viszonylatban. Nézzük, milyen társasági formát érdemes választani, miben segít a kézbesítési megbízott, és hogyan hozhat létre fióktelepet.

Egyéni vállalkozás indítása online

Egyéni vállalkozás indítása online

Kategória: cégügyek | Címkék: egyéni vállalkozás indítása, székhelyszolgáltatás, vállalkozás indítása

Közzétéve:

Ha kezdő vállalkozást szeretne indítani, akkor az egyéni vállalkozási forma ideális lehet. Az egyéni vállalkozás indítása online egyszerű, néhány lépésből álló folyamat, sőt a megszüntetése is könnyebb, mint gazdasági társaságok esetében. Cikkünkben most részletesen ismertetjük az egyéni vállalkozás indításának online lépéseit.

Cégalapítás cégnév ellenőrzés után egyszerűbb. Munkatársaink segítenek cégnév ellenőrzésében!

Cégalapítás cégnév ellenőrzés után ajánlott

Kategória: cégügyek | Címkék: cégalapítás, cégbíróság, cégnév

Közzétéve:

Ha nem megfelelő cégnévvel adjuk be cégalapítási kérelmünket a cégbíróság elutasíthatja a cég bejegyzését. A cégnévnek meg kell felelnie néhány előírásnak, hogy elfogadják, így a cégalapítás cégnév ellenőrzését követően javasolt csupán.

A távmunkának vége?! Hogyan tovább? Sokan ragaszkodnának a flexibilis munkakörülményekhez.

A távmunkának vége?! Hogyan tovább?

Kategória: cégügyek | Címkék: érdekesség, munkavállaló

Közzétéve:

A kormány a 2021. évi 82. számú Magyar Közlönyben megjelent rendeletben május 10.-től visszavonta a gazdaság szereplőinek arra való felkérését, hogy a vírushelyzet megfékezése miatt törekedjenek az otthoni munkavégzésre. A kormány tehát szívesen venné a munkavállalók visszatérését az irodákba, de vajon, hogy állnak ezzel a munkáltatók és a foglalkoztatottak?