K&H logó
Munka és egészség

Munka és egészség

Kategória: cégügyek | Címkék: érdekesség, munkavállaló

Frissítve: 2023.03.06.

Az egészséges életmód hozzájárul az általános jólléthez, és nagyban csökkenti a betegségek kockázatát. Számos okunk lehet tehát komolyan venni saját egészségügyi helyzetünket - például a családi körülményeinket, közvetlen környezetünk kialakítását – főleg ahol az időnk nagy részét töltjük, az életkorunkból fakadó változásokat vagy a munkahelyünk egészségre gyakorolt hatásait! Tudatosítsuk magunkban, hogy az egészségük állapota mennyire befolyásolja a mindennapi életünket és az általános életminőségünket. Miért fontos az egészséges munkakörnyezet a munkavállalók és a vállalkozások számára egyaránt?

Jó könyvelő választás

Miért érdemes jó könyvelőt választani?

Kategória: cégügyek | Címkék: adózás, könyvelő

Frissítve: 2023.01.24.

A jó könyvelő segítségével biztosíthatja, hogy az adóbevallásai időben és pontosan kerüljenek elkészítésre, valamint hogy az adózási szabályoknak megfelelően gazdálkodhasson. Ezen kívül segíthet a pénzügyi tervezésben, a vállalkozásának növekedésének támogatásában, valamint tanácsot adhat a pénzügyi kérdésekben.

Megújul a Széchenyi Kártya Program, ami segítséget nyújthat sok vállalkozásnak!

Megújul a Széchenyi Kártya Program

Kategória: cégügyek | Címkék: kkv, támogatás, hitel

Közzétéve:

Augusztustól igényelhető a júliusban megszavazott Széchenyi Kártya Program új, meghosszabbított változata a Széchenyi Kártya Program Max. A kormány felmérte a korábbi program sikerességét, illetve az orosz-ukrán konfliktus miatt kialakult gazdasági helyzetet, majd úgy döntött, hogy a hazai kis- és középvállalkozások versenyképességének támogatása, a munkahelyek megtartása és magyar családok biztonsága érdekében meghosszabbítja a programot.

Mennyi energiát használ a vállalkozása? Most egyáltalán nem mindegy! Érdemes figyelmet fordítani a fogyasztás csökkentésére.

Mennyi energiát használ a vállalkozása? Most egyáltalán nem mindegy!

Kategória: cégügyek | Címkék: érdekesség, költségek

Közzétéve:

Az elmúlt időszakban rohamosan mennek fel az árak és bizony nincs ez másképp az energia és gázárakkal sem. Vállalkozások működése és fennmaradása szempontjából most igen lényeges kérdés lehet, hogy mennyi energiát és gázt használ el havonta, illetve hogy mennyit és hogyan tud ezen spórolni.

Munka egészségkárosító hatásai? Bizonyos betegségek gyakrabban előfordulnak bizonyos munkakörökben. Mire érdemes odafigyelni?

A munka egészségkárosító hatásai? Mire érdemes odafigyelni?

Kategória: cégügyek | Címkék: érdekesség, munkavállaló

Közzétéve:

Az Eurostat az Európai Unión belül országonként mérte fel azon betegségeket, amik a munkával hozhatók kapcsolatba. A betegségek között mind az Unión, mind pedig Magyarországon belül az alábbiak a leggyakoribbak: váz-és izomrendszeri rendellenességek, szív- és érrendszeri betegségek, mentális betegségek. Jellemző még az Unió tagállamain belül a fejfájás és migrén, viszont a felmérés szerint ez a magyarokat kis mértékben érinti. Cikkünk összefoglalja a legjellemzőbb problémákat és azok esetleges megoldásait!

Keresőképtelenség ellenőrzési lehetőségei. Mit tehet a munkáltató, ha úgy érzi munkavállalója valójában nem beteg?

Keresőképtelenség ellenőrzési lehetőségei

Kategória: cégügyek | Címkék: érdekesség, munkavállaló

Közzétéve:

Orvosi elbírálás alapján egy munkavállaló lehet keresőképes és keresőképtelen, azaz jogosult a betegszabadság, táppénz igénybevételére. Ez alatt az idő alatt a munkáltató kezdeményezheti a keresőképtelenség felülvizsgálatát. A keresőképtelenséggel való visszaélés gyanús jelei lehetnek, ha indokolatlanul hamar, egyik napról a másikra, esetleg hosszabb időre vagy viszonylag sűrűn rövid időre megy táppénzre a munkavállaló. Nézzük meg milyen lépéseket tehet a munkáltató a visszaélés felülvizsgálatára.

Kkv-támogatási program indul a háború hatásaitól szenvedő vállalkozásoknak. Értékes segítséghez lehet jutni így.

Kkv-támogatási program indul a háború hatásaitól szenvedőknek

Kategória: cégügyek | Címkék: kkv, költségek, támogatás

Közzétéve:

Az Európai Bizottság már korábban elfogadott válságkerete után most jóváhagyta a magyar kis- és középvállalkozásokat támogató, 90 milliárd forint keretösszegű programot. A támogatási intézkedés célja az, hogy az ukrajnai háború miatt bekövetkezett gazdasági zavart csökkentse és enyhítse a likviditási hiányt a magyar kormány.

Humorral a vásárlókért

Humorral a vásárlókért

Kategória: cégügyek | Címkék: érdekesség

Közzétéve:

A humor, mint stilisztikai eszköz elsősorban a mindennapi kommunikációban játszik fontos szerepet, a közös nevetés megalapozhat barátságokat, lebonthatja a viszolygás falait és egy jó vicc emlékezetessé tehet pillanatokat. A humor azonban nemcsak az emberek magánéletét teheti színesebbé, hanem a vállalatok között is jelentős előnyre tehet szert az, aki sikeresen tudja beépíteni a humort a vállalat arculatába, hiszen egy ötletes reklám maradandó élmény lehet a nézők számára. Miként tehet egy vállalat a vevői boldogságáért?

Az IT biztonság napjainkban egyre nagyobb figyelmet kap. Érdemes figyelmet fordítani rá a vállalkozás működése során!

IT biztonság jelentősége napjainkban

Kategória: cégügyek | Címkék: adatvédelem, érdekesség

Közzétéve:

Napjainkban az IT fontossága megkérdőjelezhetetlen, magánszemélyek és cégek egyaránt erre támaszkodnak a mindennapjaikban. Azonban a vállalati szektorban még mindig nem veszik elég komolyan az IT biztonságot, és csak a megtörtént baj, támadás után foglalkoznak kellőképpen a témával. Mit is tehet egy cég IT biztonsága érdekében?

A NAV minden évben közzéteszi, hogy kik lesznek figyelme középpontjában. Vajon az Ön cége is benne van a NAV látóterében?

Vajon az Ön cége is benne van a NAV látóterében?

Kategória: cégügyek | Címkék: adózás, könyvelő, munkavállaló, NAV

Közzétéve:

Alapvetően bármelyik cég, bármikor kaphat ellenőrzést a Nemzeti Adó és Vámhivataltól, mégis vannak olyan cégek, akik ennek az ellenőrzésnek fokozottan ki vannak téve. Szerencsére nem kell találgatni, hiszen a NAV minden évben közzéteszi az ellenőrzési tervét, így ennek köszönhetően tudatosabban fel lehet készülni egy-egy átvizsgálásra. Összeszedtük, hogy az idei évben kik kerültek a NAV listájára, kik számíthatnak ellenőrzésre!