A székhely és a központi ügyintézés helye

A székhely és a központi ügyintézés helye

Az esetek többségében a cég székhelye egyúttal az a hely is, ahol a cég fő működése zajlik. Azonban a törvény lehetőséget biztosít arra, hogy a társaság székhelye és a központi ügyintézés helye más legyen.

Székhelyszolgáltatás szempontjából érdemes a székhely és a központi ügyintézés fogalmainak tisztázása. A cég székhelye a cég bejegyzett irodája, az a hely ahol a cég leveleinek és iratainak átvétele, érkeztetése, őrzése, rendelkezésre tartása történik.

Megfelelő megállapodás keretében a székhelyszolgáltató lesz jogosult átvenni a cég székhelyére érkezett hivatalos küldeményeket, illetve köteles tájékoztatni az ügyfelet a beérkezett levelekről.

„A cégnek a székhelyét cégtáblával kell megjelölnie.” A NAV előírás szerint minden cégnek kötelező székhelyét cégtáblával jelölni. A Logosz cégcsoport székhelyszolgáltatása mellett elkészíti és jól látható felületre helyezi el a cégtáblát.

A cégtörvény lehetőséget biztosít arra, hogy a cég fő működési helye a bejegyzett székhelytől elkülönüljön. Ez a hely a központi ügyintézés helye. Míg a székhelyen inkább az adminisztratív jellegű tevékenységek folynak, addig a központi ügyintézés helyén a történik a cég működésével összefüggő döntéshozatal, a cég irányítása, ügyvezetése - másképpen kifejezve, itt található a cég menedzsmentje.

A cég létesítő okirata úgy is rendelkezhet, hogy a cég székhelye egyben a központi ügyintézés (döntéshozatal) helye. Amennyiben a cég székhelye nem azonos a központi ügyintézés helyével, a központi ügyintézés helyét a létesítő okiratában és a cégjegyzékben fel kell tüntetni. (2006. évi V. törvény 7. § (1)

  • Budapesti irodák

    Székhelyszolgáltatás országos lefedettséggel, az aktuális törvényi előírásoknak maximálisan megfelelve. Válasszon minket és tudja megbízható helyen cége székhelyét.

    Tovább...
  • Vidéki irodák

    Országosan 9 ügyvéddel állunk ügyfeleink rendelkezésére. Cégalapítás, módosítás, adásvétel során ingyenes tanácsadással várjuk ügyfeleinket.

    Tovább...

Népszerű ajánlataink

  • HA NINCS MÉG CÉGE!

    Cégalapítás + Székhelyszolgáltatás 1/2 év

    HA NINCS MÉG VÁLLALKOZÁSA!

    Cégalapítás + Székhelyszolgáltatás 1/2 év előfizetéssel

    71.800 FT+ ÁFA

    MEGRENDELEM
  • HA NINCS MÉG CÉGE!

    Cégalapítás + Székhelyszolgáltatás 1 év

    HA NINCS MÉG VÁLLALKOZÁSA!

    Cégalapítás + Székhelyszolgáltatás 1 év előfizetéssel

    97.780 FT+ ÁFA

    MEGRENDELEM
  • HA VAN MÁR CÉGE!

    Székhelyszolgáltatás 1/2 év

    HA VAN MÁR VÁLLALKOZÁSA!

    Székhelyszolgáltatás 1/2 év előfizetéssel

    45.880 FT+ ÁFA

    MEGRENDELEM
  • HA VAN MÁR CÉGE!

    Székhelyszolgáltatás 1 év

    HA VAN MÁR VÁLLALKOZÁSA!

    Székhelyszolgáltatás 1 év előfizetéssel

    69.640 FT+ ÁFA

    MEGRENDELEM

Érdemes elolvasni még

Mikor kötelező a telephely egy vállalkozás számára?

Mikor kötelező a telephely egy vállalkozás számára?

A kezdő vállalkozók és cégvezetők fejében sokszor felmerül a kérdés, hogy mikor kötelező a telephely. Ez ugyanis nem olyan nyilvánvaló, mint a székhely esete. Míg utóbbival ugyanis minden vállalkozásnak rendelkeznie kell, addig előbbi nem minden esetben kötelező.

Ebben a bejegyzésben ismertetjük a székhely és a telephely közötti lényeges különbségeket, illetve azt, hogy mikor kell egy vállalkozásnak saját telephelyet létesítenie és fenntartania.

Új vállalkozás indítása pályázat és támogatás segítségével

Új vállalkozás indítása pályázat és támogatás segítségével

A magyar kormány jelentős mértékben megemelte a kezdő vállalkozóknak szóló pályázatok keretösszegét. Az induló vállalkozók átlagosan 4-5 millió forintra pályázhatnak. A pályázat ezzel is támogatja a fiatalok vállalkozóvá válását és vállalkozás indítási költségeit, a támogatás mellett az újonnan vállalkozni vágyók képzésben is részesülhetnek. A pályázatról további információkat cikkünkben olvashat.

Minden, amit az osztalékfizetésről tudni érdemes

Minden, amit az osztalékfizetésről tudni érdemes

A cégtulajdonosok egyik legfontosabb célja, hogy a vállalkozás eredményeiből részesüljenek, azaz osztalékot szerezzenek. Az osztalékhoz való jog a gazdasági társaságok esetében az egyik legfontosabb jogosultság. Kifizetésnek azonban számos szabálya van arra vonatkozóan, hogy kinek, mikor, miként és milyen feltételekkel történik. Az alábbiakban összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat a témában.

Fiatalok szja mentessége

Fiatalok szja mentessége

Az elmúlt évben meghozott változások után a személyi jövedelemadó (szja) mentesség körét jövőre kiterjesztik a 25 év alatti munkavállalókra is. Az intézkedés a gazdaság-újraindítási akcióterv része és nem titkolt célja, hogy segítse a fiatalok önállósodását és családalapítását.

További bejegyzések...