A távmunkának vége?! Hogyan tovább?


A távmunkának vége?! Hogyan tovább?

A kormány a 2021. évi 82. számú Magyar Közlönyben megjelent rendeletben május 10.-től visszavonta a gazdaság szereplőinek arra való felkérését, hogy a vírushelyzet megfékezése miatt törekedjenek az otthoni munkavégzésre. A kormány tehát szívesen venné a munkavállalók visszatérését az irodákba, de vajon, hogy állnak ezzel a munkáltatók és a foglalkoztatottak?

A koronavírus terjedése lassul hazánkban, lassanként pedig minden visszatér a járvány előtt megszokotthoz. Nincs ez másképp a munkavégzés módjával sem. Az elmúlt időben egyre több felmérés vizsgálja a munkáltatók és a munkavállalók preferenciáit a flexibilis munkakörülményekre és munkaidőre vonatkozóan. Bizonyos felmérések szerint a home office-ban dolgozók nagy része nem szívesen térne vissza a teljes munkaidőben az irodába dolgozni. Az Ernst & Young Global Limited (EY) 16 országban készített felmérése alapján az irodában dolgozók jelentős részének (54%) a flexibilis munkavégzés lehetősége olyan fontossá vált, hogy a járványhelyzet vége után ennek megszűnése akár új munkahely keresésére is sarkallhatja őket. A rugalmas munkakörülményeket főleg az 1980 és 2000 között születettek jelölték meg jelentős szempontnak – úgy tűnik tehát, hogy a jövőben ennek biztosítása hozzájárulhat a munkahelyi fluktuáció csökkentéséhez. A munkahelyeknek érdemes figyelmet fordítani a munkavállalók ilyen irányú igényeire, hogy versenyképesek maradjanak a piacon.

A távmunka, home office sokaknak jelentett korábban nem várt előnyöket. Az EY felmérése szerint a dolgozók közel fele (48%) értékelte úgy, hogy javult a vállalati kultúra a vírushelyzet alatt. A GKI Gazdaságkutató Zrt. reprezentatív felmérése szerint a jelenleg távmunkában dolgozóknak annyira bejött az otthoni munka, hogy negyedük egyáltalán nem tervez visszatérni az irodába a vírus lecsengése után sem, több mint a felük pedig maximum heti 2-3 napot fog az irodában tölteni. Az Urban Land Institute szerint a járvány előtt átlagosan heti 0,9 nap volt a távmunka aránya az irodában dolgozók között a munkahelyeken, a járvány után azonban ez megemelkedett 2,2 napra. A távmunkával nem csak a dolgozók, hanem a munkaadók is meg voltak elégedve. Az EY kutatása alapján a megkérdezett vezetők csupán 3% találkozott a távmunka negatív hatásaival, 63% szerint nem változott a munkavállalók teljesítménye, 22% szerint pedig kifejezetten javult.

A következő időszak feladata, hogy a munkáltatók és a munkavállalók kialakítsanak a megváltozott igényekhez igazodóan egy új gyakorlatot, a folyamatosan változó körülmények dacára megegyezzenek a munkavégzés feltételeiben. A home office népszerűbb lett és nagy arányban kedvező tapasztalatokkal járt. Ezen kívül nem tudható még, hogy eléri-e hazánkat a járvány negyedik hulláma, így a munkarend flexibilis kialakítása még fontosabb, mint valaha.

A home office, a rotációs munkarend és egyéb új megoldások kialakítása és tesztelése a legtöbb munkahelyen jelenleg is zajlik. A következő időszak a próbálgatások időszaka lesz…

Forrás: hvg.hu, ey.com, napi.hu, ado.hu

Érdemes elolvasni még

Külföldi cégalapítás? Lehetséges!

Külföldi cégalapítás? Lehetséges!

Magyar állampolgároknak lehetősége van külföldi cégalapításra is, ha valamilyen okból nem itthon szeretnének vállalkozásba kezdeni. A külföldi cégalapítás bizonyos hátrányok mellett sok előnnyel járhat, ha a vállalkozó körültekintően választ helyszínt és cégformát.

Tovább...
Offshore cég alapítása

Offshore cég alapítása

Offshore cég alapítása bár legtöbbször költségesebb, mint egy magyarországi cégalapítás, az adózási előnyök miatt azonban vannak, akiknek megéri.

Tovább...
KATA vállalkozás indítása

KATA vállalkozás indítása

A kisadózó vállalkozások tételes adója (KATA) igen népszerű, hiszen a kisadózók számára az egyéb adóformákhoz viszonyítva kedvező lehetőséget kínál. Cikkünkben összeszedtük a KATA vállalkozás indításához szükséges tudnivalókat, valamint a legfontosabb információkat a KATA adózási formáról.

Tovább...
Hatalmas támogatás a vállalkozást indító nők számára

Hatalmas támogatás a vállalkozást indító nők számára

Nőként nem mindig egyszerű érvényesülni a vállalkozások világában, hiszen javarészt a férfiak dominálnak. Nehéz megtalálni az egyensúlyt a karrier és a család között, viszont egyre inkább növekszik a nők szerepe a gazdasági életben. Május 22-ig van lehetőség pályázni egy nőket segítő programba, melynek segítségével lehetséges a vállalkozás indítása önerő nélkül is!

Tovább...