A távmunkának vége?! Hogyan tovább?

A távmunkának vége?! Hogyan tovább?

A kormány a 2021. évi 82. számú Magyar Közlönyben megjelent rendeletben május 10.-től visszavonta a gazdaság szereplőinek arra való felkérését, hogy a vírushelyzet megfékezése miatt törekedjenek az otthoni munkavégzésre. A kormány tehát szívesen venné a munkavállalók visszatérését az irodákba, de vajon, hogy állnak ezzel a munkáltatók és a foglalkoztatottak?

A koronavírus terjedése lassul hazánkban, lassanként pedig minden visszatér a járvány előtt megszokotthoz. Nincs ez másképp a munkavégzés módjával sem. Az elmúlt időben egyre több felmérés vizsgálja a munkáltatók és a munkavállalók preferenciáit a flexibilis munkakörülményekre és munkaidőre vonatkozóan. Bizonyos felmérések szerint a home office-ban dolgozók nagy része nem szívesen térne vissza a teljes munkaidőben az irodába dolgozni. Az Ernst & Young Global Limited (EY) 16 országban készített felmérése alapján az irodában dolgozók jelentős részének (54%) a flexibilis munkavégzés lehetősége olyan fontossá vált, hogy a járványhelyzet vége után ennek megszűnése akár új munkahely keresésére is sarkallhatja őket. A rugalmas munkakörülményeket főleg az 1980 és 2000 között születettek jelölték meg jelentős szempontnak – úgy tűnik tehát, hogy a jövőben ennek biztosítása hozzájárulhat a munkahelyi fluktuáció csökkentéséhez. A munkahelyeknek érdemes figyelmet fordítani a munkavállalók ilyen irányú igényeire, hogy versenyképesek maradjanak a piacon.

A távmunka, home office sokaknak jelentett korábban nem várt előnyöket. Az EY felmérése szerint a dolgozók közel fele (48%) értékelte úgy, hogy javult a vállalati kultúra a vírushelyzet alatt. A GKI Gazdaságkutató Zrt. reprezentatív felmérése szerint a jelenleg távmunkában dolgozóknak annyira bejött az otthoni munka, hogy negyedük egyáltalán nem tervez visszatérni az irodába a vírus lecsengése után sem, több mint a felük pedig maximum heti 2-3 napot fog az irodában tölteni. Az Urban Land Institute szerint a járvány előtt átlagosan heti 0,9 nap volt a távmunka aránya az irodában dolgozók között a munkahelyeken, a járvány után azonban ez megemelkedett 2,2 napra. A távmunkával nem csak a dolgozók, hanem a munkaadók is meg voltak elégedve. Az EY kutatása alapján a megkérdezett vezetők csupán 3% találkozott a távmunka negatív hatásaival, 63% szerint nem változott a munkavállalók teljesítménye, 22% szerint pedig kifejezetten javult.

A következő időszak feladata, hogy a munkáltatók és a munkavállalók kialakítsanak a megváltozott igényekhez igazodóan egy új gyakorlatot, a folyamatosan változó körülmények dacára megegyezzenek a munkavégzés feltételeiben. A home office népszerűbb lett és nagy arányban kedvező tapasztalatokkal járt. Ezen kívül nem tudható még, hogy eléri-e hazánkat a járvány negyedik hulláma, így a munkarend flexibilis kialakítása még fontosabb, mint valaha.

A home office, a rotációs munkarend és egyéb új megoldások kialakítása és tesztelése a legtöbb munkahelyen jelenleg is zajlik. A következő időszak a próbálgatások időszaka lesz…

Forrás: hvg.hu, ey.com, napi.hu, ado.hu

Érdemes elolvasni még

Minden, amit az osztalékfizetésről tudni érdemes

Minden, amit az osztalékfizetésről tudni érdemes

A cégtulajdonosok egyik legfontosabb célja, hogy a vállalkozás eredményeiből részesüljenek, azaz osztalékot szerezzenek. Az osztalékhoz való jog a gazdasági társaságok esetében az egyik legfontosabb jogosultság. Kifizetésnek azonban számos szabálya van arra vonatkozóan, hogy kinek, mikor, miként és milyen feltételekkel történik. Az alábbiakban összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat a témában.

Tovább...
Törzstőke emelés lehetőségei

Törzstőke emelés lehetőségei

Egy gazdasági társaság életében gyakoriak a pénzügyi helyzetet érintő változások. Jelen cikkünkben a korlátolt felelősségű társaság (Kft.) legfontosabb vagyoni elemének változása, a törzstőke emelés menete és lehetőségei kerülnek bemutatásra. A Kft. minimális törzstőkéje a jelenleg hatályos szabályozások szerint nem lehet kevesebb, mint 3 millió forint, ez alá az összeg alá nem is mehet a törzstőke. A Kft. minimális törzstőke összegének felemelésére azonban van jogi lehetőség.

Tovább...
Székhelyszolgáltatás TEÁOR: számít-e a tevékenység?

Székhelyszolgáltatás TEÁOR: számít-e a tevékenység?

A székhelyszolgáltatás TEÁOR szám szempontjából is érdekes lehet a vállalkozónak, hiszen rengeteg kérdést felvethet. Például azt, hogy befolyásolhatja-e a tevékenység jellege, hogy igénybe vehessük az adott szolgáltatást.

De, érdekes kérdés lehet az is, hogy székhelyszolgáltatóként milyen TEÁOR szám jogosít fel a munkával járó feladatok elvégzésére. Ebben a bejegyzésben megmutatjuk a legfontosabb tudnivalókat.

Tovább...
Vállalkozói hitel feltételei

Vállalkozói hitel feltételei

A vállalkozói hitelfelvételnek számos oka lehet, nem csak az, hogy egy cég nehéz helyzetbe kerül, és a fennmaradásához, működéséhez elengedhetetlen a hitel. Az egyéb okok között megtalálható például a növekedés, bővülés finanszírozása; eszközök vagy gépek vásárlásának előfinanszírozása, és a pályázathoz kapcsolódó költségek előfinanszírozása is. A vállalkozói hitel feltételeivel érdemes tisztában lenni!

Tovább...