Cégalapítás tanácsadás

Cégalapítás tanácsadás

Fél órás, ingyenes cégalapítási tanácsadás szolgáltatással várjuk ügyfeleinket országszerte 20 irodánkban. Jöjjön el hozzánk, hogy ne érjék váratlan meglepetések, és gyorsan, zökkenőmentesen letudhassa a cégalapítást!

A cégalapítás összetett dolog, több szakterület tudását is igényli. Könyvelő, ügyvéd (esetleg közjegyző) tanácsadása, közreműködése biztosan szükséges hozzá. Fontos, hogy olyan szakemberek legyenek, akiknek van tapasztalatuk a cégalapítás folyamatában, a hivatalos eljárás lépéseit már sokszor végigjárták, és tisztában vannak a folyamat nehézségeivel, gyakori hibákkal.

Mielőtt döntene a cégalapításról, végig kell gondolnia, hogy milyen cégforma lehet a legjobb, a legelőnyösebb minden szempontból az Ön számára. Ehhez tisztában kell lennie saját céljaival, lehetőségeivel, majd érdemes szakértő segítségét kérni, aki ismeri a cégformák sajátosságait, előnyeit, hátrányait. A LOGOSZ ingyenes, fél órás cégalapítás tanácsadást biztosít, ahol a cégforma kérdésében is segítséget kaphat. Több, mint 80 kollégánk sokéves tapasztalattal várja a cégalapítás előtt állókat 20 irodában, szerte az országban.

A cégalapítás tanácsadás keretein belül leggyakoribbak az alapítás menetével, határidőkkel kapcsolatos kérdések. Plusz a szükséges személyes okmányok, és a hivatalos papírok elkészítéséhez kapcsolható információk. Mindezek mellett a várható költségek (illetékek, ügyvédi munkadíj) összege is gyakori téma. Gazdasági és jogi tapasztalattal rendelkező, felkészült munkatársaink készséggel állnak az ügyfelek rendelkezésére a fenti kérdésekben.

A cégalapítás tanácsadás során segítséget kaphat a cégnév választásához is. Jó, ha a cégnév kifejezi a vállalkozás jellegét, leírja, meghatározza a cég szolgáltatását vagy termékeit. Emellett fontos, hogy eltérjen minimum 3 karakterben a már bejegyzett cégnevektől a választott név. Magában kell foglalnia a választott cégforma rövid jelölését is (pl.: Bt., Kft.)

Egy tevékenységi kör meghatározása is alapvető feltétel cégalapításnál. Figyelni kell arra, hogy bizonyos tevékenységi körök engedélykötelesek vagy tiltottak. A megfelelő tevékenységhez tartozó TEÁOR (Gazdasági Tevékenységek Egységes Ágazati Osztályozási Rendszere) szám megkeresésében is segítséget nyújtunk ügyfeleinknek ingyenes tanácsadásunk alkalmával.

A székhely kiválasztása, megadása is elengedhetetlen cégalapítás során. Ha olyan székhelyet választ, ahol nem tulajdonos (vagy nem csak kizárólagos tulajdonos), akkor a többi tulajdonos, esetleg haszonélvező írásos hozzájárulása is szükséges. Ennek a hivatalos hozzájárulási nyilatkozatnak az elkészítésében is segítséget nyújtunk, de mindez akár el is kerülhető, ha székhelyszolgáltatást vesz igénybe.

Cégalapítás tanácsadás során a jelentős kérdések közé tartozik a cég jegyzett tőkéje vagy törzstőkéje. Ennek összegéről és összetételéről, a rendelkezésre bocsátás körülményeiről, határidejéről is döntést kell hozni, amiben nagy segítség egy könyvelési és jogi tapasztalatotokkal rendelkező szakember.

Fentiek mellett fontosak még a cégalapítás utáni lépések is. Például bélyegzőkészítés, bankszámla nyitás témában is tudunk szolgálni tanácsokkal, kedvező ajánlatokkal. Szükség lehet kamarai regisztrációra vagy az önkormányzathoz, NAV-hoz, KSH-hoz történő bejelentésre is. Mindezektől szintén tudnak felvilágosítást adni kollégáink, ha eljön hozzánk cégalapítás tanácsadásra.

Érdemes elolvasni még

Székhelyszolgáltatás TEÁOR: számít-e a tevékenység?

Székhelyszolgáltatás TEÁOR: számít-e a tevékenység?

A székhelyszolgáltatás TEÁOR szám szempontjából is érdekes lehet a vállalkozónak, hiszen rengeteg kérdést felvethet. Például azt, hogy befolyásolhatja-e a tevékenység jellege, hogy igénybe vehessük az adott szolgáltatást.

De, érdekes kérdés lehet az is, hogy székhelyszolgáltatóként milyen TEÁOR szám jogosít fel a munkával járó feladatok elvégzésére. Ebben a bejegyzésben megmutatjuk a legfontosabb tudnivalókat.

Tovább...
Korlátolt felelősségű társaság alapítása

Korlátolt felelősségű társaság alapítása

A hatályos polgári jogi kódex a korlátolt felelősségű társaságot olyan gazdasági társaságként definiálja, amely előre meghatározott összegű törzsbetétekből álló törzstőkével alakul, és amelynél a tag kötelezettsége a társasággal szemben törzsbetétének szolgáltatására és a társasági szerződésben megállapított egyéb vagyoni értékű szolgáltatásra terjed ki. Továbbá egyértelműen kijelenti, hogy a társaság kötelezettségeiért főszabály szerint a tag nem köteles helytállni.

Tovább...
Székhelyszolgáltatás Pest megye területén

Székhelyszolgáltatás Pest megye területén

Pest megyei székhelyszolgáltatás és a vidéki székhelyszolgáltatás különböző előnyökkel járhat. Székhelyszolgáltatás Pest megyében akkor is igénybe vehető, ha a cégtulajdonosok nem itt laknak. A LOGOSZ segítségével székhelyszolgáltatást a fővárosban és környékén 13 irodában vehet igénybe egyszerűen és gyorsan.

Tovább...
Cégalapítás könyveléssel? Megéri!

Cégalapítás könyveléssel? Megéri!

Mikor is kell egy vállalkozás számára könyvelő? Már a cégalapítás előtt, vagy elegendő a cégalapítást követően? Szükséges-e könyvelő a cégalapításhoz? Egyáltalán van olyan, hogy cégalapítás könyvelése?

Tovább...