A cégkivonat kikérésekor a cégbíróság a legjobb döntés? Megmutatjuk, miért nem feltétlenül

A cégkivonat kikérésekor a cégbíróság a legjobb döntés? Megmutatjuk, miért nem feltétlenül

A cégbíróság cégkivonat kikérése esetén az első dolog, ami a legtöbbeknek eszébe jut. Nem feltétlenül kell azonban rögtön hozzájuk fordulnunk, hiszen egyszerűbb és gyorsabb megoldás is létezik, ha szeretnénk beszerezni a szóban forgó dokumentumot.


Ebben a bejegyzésben megmutatjuk azt, milyen lehetőségeink vannak, ha akár azonnal szeretnénk lekérni egy adott vállalkozás cégkivonatát, valamint azt, hogy milyen esetekben jelenthet ez jó megoldást.

A cégbíróság cégkivonat kikérése esetén az egyetlen út? Nem feltétlenül!

A legtöbbeknek a cégbíróság az első szerv, ami eszébe jut cégkivonat kikérése esetén. Érdemes azonban tudni, hogy a cégjegyzékben szereplő, az adott cégre vonatkozó, fennálló adatokat tartalmazó dokumentum ma már gyorsabban és egyszerűbben is beszerezhető.

Az interneten például számos olyan platform elérhető, ahol a cégkivonat mindössze néhány adat megadása után néhány percen belül megigényelhető és letölthető. Ezek a szolgáltatások általában felhasználóbarát felülettel rendelkeznek, és fizetés után rögtön hozzáférhetővé teszik az aktuális adatokat tartalmazó dokumentumokat. Az erre szakosodott platformok általában még további, testre szabott szolgáltatásokat is nyújtanak, például hitelesített, akár külföldi ügyintézés során is használható kivonatok kiadását is.

Érdemes tudni, hogy a cégkivonat bizonyos esetekben ingyenesen is elérhető. Lényeges viszont, hogy mindig a fizetős szolgáltatások mellett döntsünk, mert az ingyenes változat egyrészt nem biztos, hogy az aktuális adatokat tartalmazza, másrészt hivatalos szituációkban (például egy cégmódosítás esetén, mellyel blogunkon már részletesen is foglalkoztunk) a hitelesítés nélküli dokumentum nem használható.

Mit tartalmaz a cégkivonat és mikor lehet rá szükségünk?

A cégkivonat olyan dokumentum, amely egy adott vállalkozás alapvető adatait tartalmazza, mint például a cégjegyzékszámot, a tevékenységi köröket, a jegyzett tőkét, a tulajdonosi struktúrát, valamint a székhelyet. Ezt a dokumentumot sok esetben szükséges bemutatni különböző üzleti, jogi vagy adminisztratív helyzetekben, de akár egy üzleti együttműködés előtt is hasznos lehet a partner átvilágítása céljából.

Ilyen szituáció lehet például a banki ügyintézés, a szerződéskötés, a pályázatok benyújtása, de akár a jogi viták vagy peres ügyek rendezése is. Éppen ezért a cégkivonatot ajánlott rendszeresen frissíteni, hogy mindig a megfelelő információkat tartalmazza, és szükség esetén gyorsan hozzáférhető legyen.

Miért érdemes közvetítőt választanunk?

Bár a cégbíróság a cégkivonat beszerzésének hivatalos forrása, számos érv szól amellett, hogy más megoldást válasszunk. Ezek közül az egyik legfontosabb, hogy a cégbírósági ügyintézés sokszor hosszadalmas lehet, különösen, ha személyesen kell megjelennünk. Az online közvetítői szolgáltatások viszont azonnali hozzáférést biztosítanak a dokumentumhoz, így a segítségükkel rengeteg időt és energiát spórolhatunk.

A cégbírósággal kapcsolatban álló, megbízható online rendszerek ráadásul automatikusan frissítik az adatokat, így biztosak lehetünk abban, hogy mindig az aktuális információkat kapjuk. Ez különösen fontos abban az esetben, ha olyan ügylet megkötésére készülünk, ahol a cég aktuális állapota kritikus tényező lehet.

Amennyiben további kérdése lenne a témában, keressen fel minket Cégcsoportunk bármelyik irodájában. Kollégáink készséggel állnak rendelkezésre a cégalapítással, székhelyszolgáltatással és az ezekkel kapcsolatos ügyek gyors, hatékony és megbízható intézése során.

  • Budapesti irodák

    Székhelyszolgáltatás országos lefedettséggel, az aktuális törvényi előírásoknak maximálisan megfelelve. Válasszon minket és tudja megbízható helyen cége székhelyét.

    Tovább...
  • Vidéki irodák

    Országosan 9 ügyvéddel állunk ügyfeleink rendelkezésére. Cégalapítás, módosítás, adásvétel során ingyenes tanácsadással várjuk ügyfeleinket.

    Tovább...

Népszerű ajánlataink

  • HA NINCS MÉG CÉGE!

    Cégalapítás + Székhelyszolgáltatás 1/2 év

    HA NINCS MÉG VÁLLALKOZÁSA!

    Cégalapítás + Székhelyszolgáltatás 1/2 év előfizetéssel

    71.800 FT+ ÁFA

    MEGRENDELEM
  • HA NINCS MÉG CÉGE!

    Cégalapítás + Székhelyszolgáltatás 1 év

    HA NINCS MÉG VÁLLALKOZÁSA!

    Cégalapítás + Székhelyszolgáltatás 1 év előfizetéssel

    97.780 FT+ ÁFA

    MEGRENDELEM
  • HA VAN MÁR CÉGE!

    Székhelyszolgáltatás 1/2 év

    HA VAN MÁR VÁLLALKOZÁSA!

    Székhelyszolgáltatás 1/2 év előfizetéssel

    45.880 FT+ ÁFA

    MEGRENDELEM
  • HA VAN MÁR CÉGE!

    Székhelyszolgáltatás 1 év

    HA VAN MÁR VÁLLALKOZÁSA!

    Székhelyszolgáltatás 1 év előfizetéssel

    69.640 FT+ ÁFA

    MEGRENDELEM

Érdemes elolvasni még

Egyéni vállalkozó székhelye: hova érdemes bejelenteni?

Egyéni vállalkozó székhelye: hova érdemes bejelenteni?

A vállalkozói lét egyik fontos döntése a székhely megválasztása. Egy egyéni vállalkozó székhelye szerencsére akár saját tulajdonú ingatlan is lehet, azonban a döntés előtt érdemes elgondolkodni a további két népszerű megoldáson, a bérlésen, illetve a székhelyszolgáltatáson is.

Az alábbiakban ezeket a lehetőségeket fogjuk egy kicsit közelebbről is megvizsgálni. Valamint megmutatjuk azt, hogy melyik opció milyen előnyökkel, illetve hátrányokkal rendelkezik a leendő vállalkozók számára.

Gazdasági társaságok alapítása: a 3 legfontosabb tudnivaló

Gazdasági társaságok alapítása: a 3 legfontosabb tudnivaló

A gazdasági társaságok alapítása sokak számára jelenthet kihívást, különösen a jogi és adminisztratív feladatoknak köszönhetően. Abban az esetben azonban, ha tudatosan és felkészülten vágunk neki a feladatnak, könnyedén leküzdhetjük ezeket.

Ebben az írásunkban megmutatjuk, mit is jelent pontosan, ha gazdasági társaságot szeretnénk létrehozni. És természetesen hozunk néhány fontos tudnivalót, amelyeket mindenképp érdemes figyelembe venni azelőtt, hogy belevágnánk a cégalapításba.

Egy vállalkozás fejlődik és növekszik, gyakran szükség lehet a székhely változtatására.

Egy vállalkozás fejlődik és növekszik, gyakran szükség lehet a székhely változtatására.

Ahogy egy vállalkozás fejlődik és növekszik, gyakran szükség lehet a székhely változtatására. Ebben az esetben a székhelyváltozás bejelentése olyan feladat, amiről egy esetleges költözés során egyetlen vállalkozásnak sem szabad megfeledkezni. Az új székhely bejelentése számos szempontból fontos. Az alábbiakban összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat, amelyeket érdemes figyelembe venni, ha szeretnénk megváltoztatni vállalkozásunk székhelyét.

Változtak a fogyasztóvédelmi szabályozások

Változtak a fogyasztóvédelmi szabályozások

2022. január 1-től jelentős változásokat tapasztalhattunk a fogyasztóvédelmi szabályokban, amik az áruk adásvételét és a digitális szolgáltatások nyújtását érintették legfőképpen. Mire kell figyelni vállalkozóként, hogy eleget tegyünk az új rendelkezéseknek?

További bejegyzések...