Egyéni vállalkozás indítása másodállásban

Egyéni vállalkozás indítása másodállásban

Indítson egyéni vállalkozást másodállásban, ha egyelőre még megtartaná jelenlegi munkaviszonyát, vagy tanulói jogviszonyban van. Így extra bevételhez juthat, és beindíthatja vállalkozását minimális kockázattal.

Minden ember álma, hogy egyedül megállja a helyét a való életben és a saját lábára álljon. Sokan ezt olyan módon valósítják meg, hogy egy nagy cégnél helyezkednek el annak reményében, hogy majd az idő elteltével a ranglétrán egy előkelő pozícióba küzdhetik fel magukat. Ez az út nagyon hosszú és körülményes tud lenni, de talán ez a legkiszámíthatóbb és biztonságosabb, így a legelterjedtebb is. Vannak azonban olyanok is, akik mindezek mellett szeretnének extra bevételhez jutni anélkül, hogy a biztos munkahelyet és bevételi forrásokat el kellene hagyni: ezek az emberek elgondolkodhatnak egy egyéni vállalkozás indításán másodállásban.

Sok szempontból előnyösek ezek a vállalkozások. Egyrészt – amint azt már említettük – a főállás mellett is extra jövedelemhez juthatnak anélkül, hogy az előbbit veszélyeztetnék. Emellett alkalmazottakon kívül még nappali tagozatos, közép- vagy felsőoktatásban résztvevő tanulók is élhetnek ezzel a lehetőséggel feltéve, ha idejük és képzettségük megengedi. Egyéni vállalkozások indítása másodállásban teljesen ingyenes, hiszen ez egy ügyvédi segítséget nem igénylő és online felületen keresztül is elvégezhető folyamat. Ezen kívül fenntartása vagy megszüntetése sem drága, így a legrosszabb pénzügyi helyzetekben sem kell komoly kiadásoktól tartani. Ráadásul a járulékok fizetése sem feltétlenül kötelező.

Egy másodállású egyéni vállalkozás indítása előtt meg kell győződni arról, az ember valóban jogosult erre. Csak egy minimum 36 órás munkaviszony, vagy, amint azt már az előbb említettük, nappali tagozatos közép- vagy felsőoktatásban való tanulói jogviszony esetén alapíthatunk ilyen vállalkozást. Azt is célszerű szem előtt tartani, hogy a fennmaradó idő és energia megengedi-e hosszú távon ezt a tevékenységet.

Ezek után az első lépése egy másodállású egyéni vállalkozás indításának: meg kell alkotni a vállalkozás koncepcióját, vagyis célszerű a vállalkozás célját, tevékenységét és működését tisztázni. Ezek a későbbiekben sok tényezőt meghatározhatnak, köztük például az adózást is. Érdemes az elképzeléseket egy tanácsadó segítségével és útmutatásával áttekinteni, valamint különböző kvalitatív és kvantitatív piackutatásokkal támogatni. Ennek keretein belül fel kell mérni a vállalkozás célközönségének méretét, összetételét, szokásait és viselkedését, vagy a piacon már meglévő versenytársak számát és nagyságát.

A következő lépésben lehet a hivatalos dolgokat elintézni. Elsőként regisztráljuk a vállalkozást. Ezt kétféleképpen is megtehetjük, személyesen és online, az ügyfélkapun keresztül. Ehhez összesen csak személyi igazolvány, lakcímkártya, e-mail cím és a szükséges képesítést igazoló papírok kellenek. A következő lépés a vállalkozás székhelyének kiválasztása vagy meghatározása lesz.

Egy másodállású egyéni vállalkozás fenntartása fárasztó, nehéz, sok feladattal és nehézséggel járó tevékenység. De ha sikerül jól megszervezni a feladatokat és belerázódni a vállalkozói élet ritmusába, akkor egy olyan bevételi forrásra lehet szert tenni, amely még hosszú időn keresztül jövedelmező lehet.

Érdemes elolvasni még

Kft. alapítás feltételei és menete

Kft. alapítás feltételei és menete

A Kft. az egyik legnépszerűbb cégforma, többek között azért, mert a tagok anyagi felelőssége nem teljeskörű. A Kft. többféle lehet, de akár egyszemélyes, akár többszemélyes, az alapítás minden esetben bizonyos feltételekhez van kötve.

Tovább...
Munka és egészség

Munka és egészség

Egészségük állapota nagyban befolyásolja a mindennapi életünket és az általános életminőségünket. Miért fontos az egészséges munkakörnyezet a munkavállalók és a vállalkozások számára egyaránt?

Tovább...
Megváltozott munkaképességű személyek alkalmazása

Megváltozott munkaképességű személyek alkalmazása

A MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet (GVI) felméréséből kiderül, hogy a jelenlegi vállalkozások körülbelül 33%-a foglalkoztat megváltozott munkaképességű munkavállalót, ami által részt vesz a rehabilitációs foglalkoztatásban. Milyen pozitív hozamai lehetnek a vállalatok szempontjából, amennyiben megváltozott munkaképességű személyt foglalkoztatnak?

Tovább...
Munkaerő felvétel lépései

Munkaerő felvétel lépései

A cégek növekedése, változása és fluktuáció során előállhat olyan helyzet, amikor új munkavállalót kell felvenni egy-egy feladat elvégzésére, pozíció betöltésére. Hogyan zajlik a munkaerő felvétel? Mire kell figyelni? Mi a HR feladata?

Tovább...