Gyors cégalapítás

Gyors cégalapítás

Ha valamilyen üzleti tevékenység végzéséhez szeretnénk céget alapítani, fontos szempont lehet, hogy a cégalapítás mennyi időt vesz igénybe. Az üzleti lehetőségekre gyakran igen gyorsan kell reagálni, különben megelőznek minket. Érdemes körbenézni hol végezhetünk cégalapítást gyorsan, esetleg van-e lehetőség azonnali cégalapításra.

A cégalapítás menete elég körülményes tud lenni és számos különböző szakembert, hivatalt érint. A cégalapítás folyamatának tehát van egy átfutási ideje, melynek egy része valóban gyorsítható, egy része pedig nem. Tapasztalat szerint a cégalapítás általában 2-3 nap alatt valósul meg, de akár több mint egy hétig is eltarthat. Ha minden összejön, akkor nem lehetetlen a cégalapítás 1 nap alatt sem. Cégalapítás azonnal tehát nem lehetséges.

A folyamatnak az első része felgyorsítható. Cégalapításhoz sok döntést kell meghozni, melyek többek között a cégforma, az adózási forma, a cégnév, az ügyvezető személye és a tevékenységi kör meghatározására vonatkoznak. Ha mindent előre elhatározunk, akkor a cégalapításhoz szükséges papírok kitöltése nagyon gyorsan elvégezhető. Cégbejegyzési kérelem csak ügyvéd általi ellenjegyzéssel adható be. A LOGOSZ Cégcsoportnál, bizonyos felár ellenében biztosítjuk, hogy ügyvédünk még aznap ellen jegyzi és beadja a cégalapítási kérelmet az illetékes hatóságoknak. Cégalapítás gyorsan csak egyszerűsített eljárásban megvalósítható.

A cégalapítás menetének második fele, a cégbejegyzési kérelem beadása után következik. A folyamat ezen részének időtartamára nincsen ráhatásunk. A bejegyzési kérelem először a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz kerül, mely legfeljebb 8 napon belül határoz a cég adószámának kibocsátásáról. Általában, ha nem volt üzleti múltja a cégtulajdonosnak, akkor az adószámot 1-2 nap alatt kiadják. Amikor a cég megkapta az adószámot, akkor a cégbejegyzési kérelem átkerül a cégbírósághoz. Törvényi szabályozás alapján a cégbíróságnak 1 munkanap áll a rendelkezésére, hogy döntést hozzon a cégbejegyzésről.

A cégbíróság elutasíthatja a cég bejegyzését. Ez leggyakrabban abból az okból történik, hogy vagy a cégnév foglalt, helytelen, vagy hiányzik valamely fontos dokumentum. Az ilyen jellegű hibák, hiányok megadott határidőn belül pótolhatóak, és javításuk után a cégbejegyzési kérelem beadása az első alkalommal a cégalapítási illetéket újbóli kifizetése nélkül elvégezhető. Cégalapítás cégnév ellenőrzése előzetesen elvégezhető az interneten keresztül, vagy munkatársaink segítségével.

A cég a bejegyzés előtt, de a kérelem ügyvéd által való benyújtása után már köthet a tevékenység megkezdéséhez szükséges szerződéseket, azonban még nem végezhet adóköteles, üzletszerű tevékenységet. Ezt az időszakot hívják előtársasági időszaknak.

Forrás: inkubatorhaz.eu, nav.gov.hu

Érdemes elolvasni még

Új vállalkozás indítása pályázat és támogatás segítségével

Új vállalkozás indítása pályázat és támogatás segítségével

A magyar kormány jelentős mértékben megemelte a kezdő vállalkozóknak szóló pályázatok keretösszegét. Az induló vállalkozók átlagosan 4-5 millió forintra pályázhatnak. A pályázat ezzel is támogatja a fiatalok vállalkozóvá válását és vállalkozás indítási költségeit, a támogatás mellett az újonnan vállalkozni vágyók képzésben is részesülhetnek. A pályázatról további információkat cikkünkben olvashat.

Tovább...
Vállalkozói hitel feltételei

Vállalkozói hitel feltételei

A vállalkozói hitelfelvételnek számos oka lehet, nem csak az, hogy egy cég nehéz helyzetbe kerül, és a fennmaradásához, működéséhez elengedhetetlen a hitel. Az egyéb okok között megtalálható például a növekedés, bővülés finanszírozása; eszközök vagy gépek vásárlásának előfinanszírozása, és a pályázathoz kapcsolódó költségek előfinanszírozása is. A vállalkozói hitel feltételeivel érdemes tisztában lenni!

Tovább...
Cégalapításhoz szükséges adatok és dokumentumok

Cégalapításhoz szükséges adatok és dokumentumok

Cégalapításhoz szükséges szerződésminták és létesítő okirat helyes kitöltéséhez természetesen szükségesek meghatározott adatok, melyek egy részét dokumentumokkal is igazolni kell. A következőkben összegyűjtöttük, hogy mely dokumentumokat kell előkészíteni és milyen adatok birtokában végezhetünk cégalapítást.

Tovább...