Gyors cégalapítás

Gyors cégalapítás

Ha valamilyen üzleti tevékenység végzéséhez szeretnénk céget alapítani, fontos szempont lehet, hogy a cégalapítás mennyi időt vesz igénybe. Az üzleti lehetőségekre gyakran igen gyorsan kell reagálni, különben megelőznek minket. Érdemes körbenézni hol végezhetünk cégalapítást gyorsan, esetleg van-e lehetőség azonnali cégalapításra.

A cégalapítás menete elég körülményes tud lenni és számos különböző szakembert, hivatalt érint. A cégalapítás folyamatának tehát van egy átfutási ideje, melynek egy része valóban gyorsítható, egy része pedig nem. Tapasztalat szerint a cégalapítás általában 2-3 nap alatt valósul meg, de akár több mint egy hétig is eltarthat. Ha minden összejön, akkor nem lehetetlen a cégalapítás 1 nap alatt sem. Cégalapítás azonnal tehát nem lehetséges.

A folyamatnak az első része felgyorsítható. Cégalapításhoz sok döntést kell meghozni, melyek többek között a cégforma, az adózási forma, a cégnév, az ügyvezető személye és a tevékenységi kör meghatározására vonatkoznak. Ha mindent előre elhatározunk, akkor a cégalapításhoz szükséges papírok kitöltése nagyon gyorsan elvégezhető. Cégbejegyzési kérelem csak ügyvéd általi ellenjegyzéssel adható be. A LOGOSZ Cégcsoportnál, bizonyos felár ellenében biztosítjuk, hogy ügyvédünk még aznap ellen jegyzi és beadja a cégalapítási kérelmet az illetékes hatóságoknak. Cégalapítás gyorsan csak egyszerűsített eljárásban megvalósítható.

A cégalapítás menetének második fele, a cégbejegyzési kérelem beadása után következik. A folyamat ezen részének időtartamára nincsen ráhatásunk. A bejegyzési kérelem először a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz kerül, mely legfeljebb 8 napon belül határoz a cég adószámának kibocsátásáról. Általában, ha nem volt üzleti múltja a cégtulajdonosnak, akkor az adószámot 1-2 nap alatt kiadják. Amikor a cég megkapta az adószámot, akkor a cégbejegyzési kérelem átkerül a cégbírósághoz. Törvényi szabályozás alapján a cégbíróságnak 1 munkanap áll a rendelkezésére, hogy döntést hozzon a cégbejegyzésről.

A cégbíróság elutasíthatja a cég bejegyzését. Ez leggyakrabban abból az okból történik, hogy vagy a cégnév foglalt, helytelen, vagy hiányzik valamely fontos dokumentum. Az ilyen jellegű hibák, hiányok megadott határidőn belül pótolhatóak, és javításuk után a cégbejegyzési kérelem beadása az első alkalommal a cégalapítási illetéket újbóli kifizetése nélkül elvégezhető. Cégalapítás cégnév ellenőrzése előzetesen elvégezhető az interneten keresztül, vagy munkatársaink segítségével.

A cég a bejegyzés előtt, de a kérelem ügyvéd által való benyújtása után már köthet a tevékenység megkezdéséhez szükséges szerződéseket, azonban még nem végezhet adóköteles, üzletszerű tevékenységet. Ezt az időszakot hívják előtársasági időszaknak.

Forrás: inkubatorhaz.eu, nav.gov.hu

  • Budapesti irodák

    Székhelyszolgáltatás országos lefedettséggel, az aktuális törvényi előírásoknak maximálisan megfelelve. Válasszon minket és tudja megbízható helyen cége székhelyét.

    Tovább...
  • Vidéki irodák

    Országosan 9 ügyvéddel állunk ügyfeleink rendelkezésére. Cégalapítás, módosítás, adásvétel során ingyenes tanácsadással várjuk ügyfeleinket.

    Tovább...

Népszerű ajánlataink

  • HA NINCS MÉG CÉGE!

    Cégalapítás + Székhelyszolgáltatás 1/2 év

    HA NINCS MÉG VÁLLALKOZÁSA!

    Cégalapítás + Székhelyszolgáltatás 1/2 év előfizetéssel

    71.800 FT+ ÁFA

    MEGRENDELEM
  • HA NINCS MÉG CÉGE!

    Cégalapítás + Székhelyszolgáltatás 1 év

    HA NINCS MÉG VÁLLALKOZÁSA!

    Cégalapítás + Székhelyszolgáltatás 1 év előfizetéssel

    97.780 FT+ ÁFA

    MEGRENDELEM
  • HA VAN MÁR CÉGE!

    Székhelyszolgáltatás 1/2 év

    HA VAN MÁR VÁLLALKOZÁSA!

    Székhelyszolgáltatás 1/2 év előfizetéssel

    45.880 FT+ ÁFA

    MEGRENDELEM
  • HA VAN MÁR CÉGE!

    Székhelyszolgáltatás 1 év

    HA VAN MÁR VÁLLALKOZÁSA!

    Székhelyszolgáltatás 1 év előfizetéssel

    69.640 FT+ ÁFA

    MEGRENDELEM

Érdemes elolvasni még

Székhelyhasználati engedély: mikor és miért van rá szükség?

Székhelyhasználati engedély: mikor és miért van rá szükség?

A székhelyhasználati engedély egy olyan dokumentum, amire szükségünk lesz ahhoz, hogy egy adott helyre bejegyeztethessük vállalkozásunk székhelyét. De honnan, milyen módon tudjuk ezt beszerezni, és mit tehetünk, ha nem áll rendelkezésre?

Ebben a bejegyzésben bemutatjuk, milyen ingatlan lehet vállalkozásunk székhelye, milyen esetekben lesz szükségünk a székhelyhasználati engedélyre, és hogy hogyan intézhetjük az ezzel kapcsolatos teendőket gyorsan, egyszerűen és megbízhatóan.

Hatalmas támogatás a vállalkozást indító nők számára

Hatalmas támogatás a vállalkozást indító nők számára

Nőként nem mindig egyszerű érvényesülni a vállalkozások világában, hiszen javarészt a férfiak dominálnak. Nehéz megtalálni az egyensúlyt a karrier és a család között, viszont egyre inkább növekszik a nők szerepe a gazdasági életben. Május 22-ig van lehetőség pályázni egy nőket segítő programba, melynek segítségével lehetséges a vállalkozás indítása önerő nélkül is!

Egyéni vállalkozó adózási formák: melyiket érdemes választanunk?

Egyéni vállalkozó adózási formák: melyiket érdemes választanunk?

Egyéni vállalkozó adózási formák tekintetében több megoldás közül is választhatunk. Érdemes azonban jól átgondolni a döntést. Az adózási forma ugyanis nemcsak az adófizetési kötelezettségeinket határozza meg, hanem jelentős befolyással lehet a vállalkozásunk működésére, jövedelmezőségére és adminisztratív terheire is.

Ebben a cikkben bemutatjuk a legnépszerűbb adózási formákat, és segítünk eldönteni, melyiket érdemes választani.

További bejegyzések...