Hatalmas támogatás a vállalkozást indító nők számára

Hatalmas támogatás a vállalkozást indító nők számára

Nőként nem mindig egyszerű érvényesülni a vállalkozások világában, hiszen javarészt a férfiak dominálnak. Nehéz megtalálni az egyensúlyt a karrier és a család között, viszont egyre inkább növekszik a nők szerepe a gazdasági életben. Május 22-ig van lehetőség pályázni egy nőket segítő programba, melynek segítségével lehetséges a vállalkozás indítása önerő nélkül is!

Az AWE Hungary (Academy for Women Entrepreneurs) egy globális program része, mely a nőket segíti a vállalkozások világában, és biztosítja a programban résztvevők számára a vállalkozás indítást önerő nélkül is. A meghirdetett program keretein belül akár 7 milliós támogatást is kaphatnak a nők vállalkozásuk indítására vagy fellendítésére.

A programba jelentkezni május 22-ig lehetséges azon nők számára, akik:

  • 25-55 év közöttiek és
  • van egy remek üzleti ötletük vagy vállalkozásuk még korai szakaszban van, azaz nem érte még el az 1 millió forintos árbevételt.
  • Feltétel továbbá a megfelelő kommunikáció angolul szóban és írásban, ugyanis a program jelentős része angolul érhető el,
  • illetve fontos, hogy a jelentkezőnek legyen 7-10 óra szabadideje minden héten, amikor a vállalkozása építésével foglalkozik a mentorával, illetve esetenként a program többi résztvevőjével.
  • Alapvetően a program a vidéken élő nőket célozza meg, ezért feltétel továbbá, hogy Pest megyén kívül alapítsa meg vállalkozását az ország bármely területén. Bár feltétel a vidéken élés is, viszont egyedi elbírálásban részesülnek azok a nők, akik bár Pest megyében élnek, vidéken képzelik el vállalkozásukat.

A program által lehetséges nemcsak a vállalkozás indítás önerő nélkül, hanem a vállalkozás indítása támogatással, hiszen a program keretein belül minden vállalkozó nő kap maga mellé egy mentort, aki végig segíti őt az úton. A mentor és az angolul elérhető tananyag is azt a célt szolgálja, hogy a résztvevők vállalkozói készségeiket fejlesszék, tudásukat elmélyítsék, kapcsolatrendszerüket kiépítsék, illetve üzleti tervüket megfelelően kidolgozzák, aminek segítségével könnyebben elindulhatnak a vállalkozók rögös útján.

Az AWE programja 10 hónapot ölel fel, ami május 18-án egy Q&A, azaz kérdezz felelek eseménnyel kezdődik, amin Facebook live-on lehetséges nyomon követni. A jelentkezés május 22-én éjfélkor zárul le, majd a kiválasztott 25 vállalkozó hölggyel június 7-én kezdik el a közös munkát, akkor kapják meg maguk mellé a mentorukat is. Az ősz folyamán lesz alkalmuk a programban részvevőknek a kidolgozott üzleti tervüket prezentálni, majd a 3-4 legígéretesebb vállalkozás kitalálója között összesen 20 ezer dollárt osztanak szét.

Jelentkezni egy online kérdőív kitöltésével lehetséges, illetve nem kötelező feltölteni, de remek lehetőség a bemutatkozásra egy 2 perces videó, amiben a jelentkező egyrészt önmagáról, másrészt üzleti ötletéről is beszél, ezzel meggyőzve a „bírákat”. Lehet egyénileg, de akár egy csapat tagjaként is jelentkezni, ekkor fontos, hogy a csapat vezetője feleljen meg a fent említett kritériumoknak.

A programban résztvevő 25 jelentkező kiválasztásakor bizonyos szempontok dominálnak. Figyelik a motivációt és elkötelezettséget, a megvalósíthatóságot, az ötlet életképességét. Fontos továbbá, hogy a program tudjon adni a kibontakozó vállalkozásnak egy plusz löketet, azaz hasznos legyen számára.

Forrás: awehungary.com, vg.hu, opten.hu

Érdemes elolvasni még

Székhelyszolgáltatás rendeletek

Székhelyszolgáltatás rendeletek

A székhelyszolgáltatás szabályairól több törvényi rendelet értekezik. A székhelyszolgáltatás feltételeinek maradéktalanul eleget tevő szolgáltatót nehéz találni. A LOGOSZ Cégcsoport országosan 20 irodában biztosít megbízható székhelyszolgáltatást. Tevékenységük végzése során kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy az aktuális törvényi rendeleteknek megfeleljenek.

Tovább...