Hatalmas támogatás a vállalkozást indító nők számára

Hatalmas támogatás a vállalkozást indító nők számára

Nőként nem mindig egyszerű érvényesülni a vállalkozások világában, hiszen javarészt a férfiak dominálnak. Nehéz megtalálni az egyensúlyt a karrier és a család között, viszont egyre inkább növekszik a nők szerepe a gazdasági életben. Május 22-ig van lehetőség pályázni egy nőket segítő programba, melynek segítségével lehetséges a vállalkozás indítása önerő nélkül is!

Az AWE Hungary (Academy for Women Entrepreneurs) egy globális program része, mely a nőket segíti a vállalkozások világában, és biztosítja a programban résztvevők számára a vállalkozás indítást önerő nélkül is. A meghirdetett program keretein belül akár 7 milliós támogatást is kaphatnak a nők vállalkozásuk indítására vagy fellendítésére.

A programba jelentkezni május 22-ig lehetséges azon nők számára, akik:

  • 25-55 év közöttiek és
  • van egy remek üzleti ötletük vagy vállalkozásuk még korai szakaszban van, azaz nem érte még el az 1 millió forintos árbevételt.
  • Feltétel továbbá a megfelelő kommunikáció angolul szóban és írásban, ugyanis a program jelentős része angolul érhető el,
  • illetve fontos, hogy a jelentkezőnek legyen 7-10 óra szabadideje minden héten, amikor a vállalkozása építésével foglalkozik a mentorával, illetve esetenként a program többi résztvevőjével.
  • Alapvetően a program a vidéken élő nőket célozza meg, ezért feltétel továbbá, hogy Pest megyén kívül alapítsa meg vállalkozását az ország bármely területén. Bár feltétel a vidéken élés is, viszont egyedi elbírálásban részesülnek azok a nők, akik bár Pest megyében élnek, vidéken képzelik el vállalkozásukat.

A program által lehetséges nemcsak a vállalkozás indítás önerő nélkül, hanem a vállalkozás indítása támogatással, hiszen a program keretein belül minden vállalkozó nő kap maga mellé egy mentort, aki végig segíti őt az úton. A mentor és az angolul elérhető tananyag is azt a célt szolgálja, hogy a résztvevők vállalkozói készségeiket fejlesszék, tudásukat elmélyítsék, kapcsolatrendszerüket kiépítsék, illetve üzleti tervüket megfelelően kidolgozzák, aminek segítségével könnyebben elindulhatnak a vállalkozók rögös útján.

Az AWE programja 10 hónapot ölel fel, ami május 18-án egy Q&A, azaz kérdezz felelek eseménnyel kezdődik, amin Facebook live-on lehetséges nyomon követni. A jelentkezés május 22-én éjfélkor zárul le, majd a kiválasztott 25 vállalkozó hölggyel június 7-én kezdik el a közös munkát, akkor kapják meg maguk mellé a mentorukat is. Az ősz folyamán lesz alkalmuk a programban részvevőknek a kidolgozott üzleti tervüket prezentálni, majd a 3-4 legígéretesebb vállalkozás kitalálója között összesen 20 ezer dollárt osztanak szét.

Jelentkezni egy online kérdőív kitöltésével lehetséges, illetve nem kötelező feltölteni, de remek lehetőség a bemutatkozásra egy 2 perces videó, amiben a jelentkező egyrészt önmagáról, másrészt üzleti ötletéről is beszél, ezzel meggyőzve a „bírákat”. Lehet egyénileg, de akár egy csapat tagjaként is jelentkezni, ekkor fontos, hogy a csapat vezetője feleljen meg a fent említett kritériumoknak.

A programban résztvevő 25 jelentkező kiválasztásakor bizonyos szempontok dominálnak. Figyelik a motivációt és elkötelezettséget, a megvalósíthatóságot, az ötlet életképességét. Fontos továbbá, hogy a program tudjon adni a kibontakozó vállalkozásnak egy plusz löketet, azaz hasznos legyen számára.

Forrás: awehungary.com, vg.hu, opten.hu

  • Budapesti irodák

    Székhelyszolgáltatás országos lefedettséggel, az aktuális törvényi előírásoknak maximálisan megfelelve. Válasszon minket és tudja megbízható helyen cége székhelyét.

    Tovább...
  • Vidéki irodák

    Országosan 9 ügyvéddel állunk ügyfeleink rendelkezésére. Cégalapítás, módosítás, adásvétel során ingyenes tanácsadással várjuk ügyfeleinket.

    Tovább...

Népszerű ajánlataink

  • HA NINCS MÉG CÉGE!

    Cégalapítás + Székhelyszolgáltatás 1/2 év

    HA NINCS MÉG VÁLLALKOZÁSA!

    Cégalapítás + Székhelyszolgáltatás 1/2 év előfizetéssel

    71.800 FT+ ÁFA

    MEGRENDELEM
  • HA NINCS MÉG CÉGE!

    Cégalapítás + Székhelyszolgáltatás 1 év

    HA NINCS MÉG VÁLLALKOZÁSA!

    Cégalapítás + Székhelyszolgáltatás 1 év előfizetéssel

    97.780 FT+ ÁFA

    MEGRENDELEM
  • HA VAN MÁR CÉGE!

    Székhelyszolgáltatás 1/2 év

    HA VAN MÁR VÁLLALKOZÁSA!

    Székhelyszolgáltatás 1/2 év előfizetéssel

    45.880 FT+ ÁFA

    MEGRENDELEM
  • HA VAN MÁR CÉGE!

    Székhelyszolgáltatás 1 év

    HA VAN MÁR VÁLLALKOZÁSA!

    Székhelyszolgáltatás 1 év előfizetéssel

    69.640 FT+ ÁFA

    MEGRENDELEM

Érdemes elolvasni még

Székhelyszolgáltatás IPA mentes településen

Székhelyszolgáltatás IPA mentes településen

A hazai szabályozás lehetőséget biztosít a helyi önkormányzatoknak, hogy saját körben határozzanak a beszedett iparűzési adó (IPA) mértékéről. A vállalkozásoknak az iparűzési adó tehát megspórolható azon területeken, ahol az IPA 0%, ezeket nevezzük belföldi adóparadicsomoknak. Az IPA mentes székhelyszolgáltatás egyre népszerűbb napjainkban.

IT biztonság jelentősége napjainkban

IT biztonság jelentősége napjainkban

Az IT biztonságra való odafigyelés nemcsak sok kellemetlenségtől óvhatja meg a cégeket, hanem sok pénzt is spórolhat a vállalkozásoknak. Érdemes növelni a biztonságot és edukálni a munkavállalókat!

Mennyibe kerül egy vállalkozás beindítása?

Mennyibe kerül egy vállalkozás beindítása?

Fontos, hogy előre tisztában legyünk a felmerülő költségekkel, mielőtt belevágunk egy vállalkozásba. Természetesen a vállalkozás indításánál sokkal több mindent számításba kell venni, mint csupán az egyéni vállalkozói igazolvány kiváltás vagy a cégalapítás költségeit. A tevékenység megkezdéséhez szükséges lehet felszerelés megvétele, esetleg helyiség bérlése stb. A továbbiakban csak azon költségeket vesszük sorra, amelyek ahhoz szükségesek, hogy az ember egyéni vállalkozóvá, vagy cégtulajdonossá váljon. Tehát mennyibe kerül egyéni vállalkozás indítása? Mennyibe kerül egy cég alapítása?

Megváltozott munkaképességű személyek alkalmazása

Megváltozott munkaképességű személyek alkalmazása

A MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet (GVI) felméréséből kiderül, hogy a jelenlegi vállalkozások körülbelül 33%-a foglalkoztat megváltozott munkaképességű munkavállalót, ami által részt vesz a rehabilitációs foglalkoztatásban. Milyen pozitív hozamai lehetnek a vállalatok szempontjából, amennyiben megváltozott munkaképességű személyt foglalkoztatnak?

További bejegyzések...