Hogy lehet egy szerződést cégszerűen aláírni, mitől lesz egy aláírás cégszerű?


Hogy lehet egy szerződést cégszerűen aláírni, mitől lesz egy aláírás cégszerű?

Egy vállalkozás szerződéseinek aláírását csak a megfelelő joggal rendelkező személy teheti meg, a közjegyző által dokumentált és hitelesített formában, azonban erre is több lehetséges mód létezik.

Cégjegyzésnek hívjuk azt a jogot, ami a cég írásbeli képviseletére vonatkozik. Az aláírási mintát, ami szerint a cégszerű aláírást végre kell hajtani vagy a közjegyző rögzíti az aláírási címpéldányban, vagy az ügyvéd dokumentálja az aláírás mintában. Ezek tartalmazzák pontosan, hogy a cégszerű aláírásnak milyen formai követelményeknek kell megfelelnie.

A cégszerű aláírásra olyan, a cég hivatalos képviseletére jogosult, társasági szerződésbe foglalt személynek az aláírási minta szerinti aláírása, mely a cég neve alá történő aláírással történik.

Két lehetséges módja van az aláírásnak. Az egyik, hogy a hivatalos, felhatalmazott személy az odanyomtatott cégnév alatt vagy fölött írja alá. A másik, hogy cégbélyegzővel kerül a lapra a cégnév, melyet vagy az aláírás alá vagy felé nyomnak oda. Fontos, hogy a cégbélyegzőt nem lehet az aláírás közepébe nyomni, mert ekkor az aláírás már nem számít cégszerűnek.

Érdemes elolvasni még

Székhelyszolgáltatás rendeletek

Székhelyszolgáltatás rendeletek

A székhelyszolgáltatás szabályairól több törvényi rendelet értekezik. A székhelyszolgáltatás feltételeinek maradéktalanul eleget tevő szolgáltatót nehéz találni. A LOGOSZ Cégcsoport országosan 20 irodában biztosít megbízható székhelyszolgáltatást. Tevékenységük végzése során kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy az aktuális törvényi rendeleteknek megfeleljenek.

Tovább...
Vállalkozói hitel feltételei

Vállalkozói hitel feltételei

A vállalkozói hitelfelvételnek számos oka lehet, nem csak az, hogy egy cég nehéz helyzetbe kerül, és a fennmaradásához, működéséhez elengedhetetlen a hitel. Az egyéb okok között megtalálható például a növekedés, bővülés finanszírozása; eszközök vagy gépek vásárlásának előfinanszírozása, és a pályázathoz kapcsolódó költségek előfinanszírozása is. A vállalkozói hitel feltételeivel érdemes tisztában lenni!

Tovább...
Cégalapítás illeték

Cégalapítás illeték

Cégalapítás esetén számolnunk kell számos adminisztratív jellegű költséggel, mint például az ügyvédi munkadíj, a könyvelő honoráriuma, és az ügyintézés kapcsán felmerülő egyéb díjak. Jelen cikkben a cégalapítás illeték összegéről szeretnénk nyújtani egy általános összefoglalót, amely hasznos lehet az indulási költségek előzetes meghatározása során.

Tovább...
Vállalkozás indítása önerő nélkül

Vállalkozás indítása önerő nélkül

Vállalkozás indítása önerő nélkül elég nehéz, de nem lehetetlen. Vannak különböző lehetőségek, melyek segítségével lehetséges vállalkozás indítása önerő nélkül is. Ez függ a vállalkozás típusától is, de vannak különböző vállalkozás indítási pályázatok és támogatások is, amiket igénybe lehet venni.

Tovább...