Hogy lehet egy szerződést cégszerűen aláírni, mitől lesz egy aláírás cégszerű?

Hogy lehet egy szerződést cégszerűen aláírni, mitől lesz egy aláírás cégszerű?

Egy vállalkozás szerződéseinek aláírását csak a megfelelő joggal rendelkező személy teheti meg, a közjegyző által dokumentált és hitelesített formában, azonban erre is több lehetséges mód létezik.

Cégjegyzésnek hívjuk azt a jogot, ami a cég írásbeli képviseletére vonatkozik. Az aláírási mintát, ami szerint a cégszerű aláírást végre kell hajtani vagy a közjegyző rögzíti az aláírási címpéldányban, vagy az ügyvéd dokumentálja az aláírás mintában. Ezek tartalmazzák pontosan, hogy a cégszerű aláírásnak milyen formai követelményeknek kell megfelelnie.

A cégszerű aláírásra olyan, a cég hivatalos képviseletére jogosult, társasági szerződésbe foglalt személynek az aláírási minta szerinti aláírása, mely a cég neve alá történő aláírással történik.

Két lehetséges módja van az aláírásnak. Az egyik, hogy a hivatalos, felhatalmazott személy az odanyomtatott cégnév alatt vagy fölött írja alá. A másik, hogy cégbélyegzővel kerül a lapra a cégnév, melyet vagy az aláírás alá vagy felé nyomnak oda. Fontos, hogy a cégbélyegzőt nem lehet az aláírás közepébe nyomni, mert ekkor az aláírás már nem számít cégszerűnek.

  • Budapesti irodák

    Székhelyszolgáltatás országos lefedettséggel, az aktuális törvényi előírásoknak maximálisan megfelelve. Válasszon minket és tudja megbízható helyen cége székhelyét.

    Tovább...
  • Vidéki irodák

    Országosan 9 ügyvéddel állunk ügyfeleink rendelkezésére. Cégalapítás, módosítás, adásvétel során ingyenes tanácsadással várjuk ügyfeleinket.

    Tovább...

Népszerű ajánlataink

  • HA NINCS MÉG CÉGE!

    Cégalapítás + Székhelyszolgáltatás 1/2 év

    HA NINCS MÉG VÁLLALKOZÁSA!

    Cégalapítás + Székhelyszolgáltatás 1/2 év előfizetéssel

    71.800 FT+ ÁFA

    MEGRENDELEM
  • HA NINCS MÉG CÉGE!

    Cégalapítás + Székhelyszolgáltatás 1 év

    HA NINCS MÉG VÁLLALKOZÁSA!

    Cégalapítás + Székhelyszolgáltatás 1 év előfizetéssel

    97.780 FT+ ÁFA

    MEGRENDELEM
  • HA VAN MÁR CÉGE!

    Székhelyszolgáltatás 1/2 év

    HA VAN MÁR VÁLLALKOZÁSA!

    Székhelyszolgáltatás 1/2 év előfizetéssel

    45.880 FT+ ÁFA

    MEGRENDELEM
  • HA VAN MÁR CÉGE!

    Székhelyszolgáltatás 1 év

    HA VAN MÁR VÁLLALKOZÁSA!

    Székhelyszolgáltatás 1 év előfizetéssel

    69.640 FT+ ÁFA

    MEGRENDELEM

Érdemes elolvasni még

Offshore cég alapítása

Offshore cég alapítása

Offshore cég alapítása bár legtöbbször költségesebb, mint egy magyarországi cégalapítás, az adózási előnyök miatt azonban vannak, akiknek megéri.

Humorral a vásárlókért

Humorral a vásárlókért

A humor, mint eszköz, nem csak a magánéletben lehet hasznos, hanem a cégek életében is, hiszen a vásárlók szívesen választják azokat a vállatokat, akik bátran használják a humort kommunikációjukban.

Cégalapítási láz 2021-ben!

Cégalapítási láz 2021-ben!

Hónapok óta csúcsokat dönt a cégalapítások száma hazánkban. A cégalapítás mellett az egyéni vállalkozás indítása is igen népszerű. A tavalyi sok éves mélyponthoz képest hatalmas a növekedés.

További bejegyzések...