Humorral a vásárlókért

Humorral a vásárlókért

A humor, mint eszköz, nem csak a magánéletben lehet hasznos, hanem a cégek életében is, hiszen a vásárlók szívesen választják azokat a vállatokat, akik bátran használják a humort kommunikációjukban.

A humor, mint stilisztikai eszköz elsősorban a mindennapi kommunikációban játszik fontos szerepet, a közös nevetés megalapozhat barátságokat, lebonthatja a viszolygás falait és egy jó vicc emlékezetessé tehet pillanatokat.

A humor azonban nemcsak az emberek magánéletét teheti színesebbé, hanem a vállalatok között is jelentős előnyre tehet szert az, aki sikeresen tudja beépíteni a humort a vállalat arculatába, hiszen egy ötletes reklám maradandó élmény lehet a nézők számára. Miként tehet egy vállalat a vevői boldogságáért?

Érdemes több példát is megvizsgálni arra, miképp lehet ízlésesen alkalmazni a humort különböző reklám típusokban. Nemzetközi tekintetben a reklámok főműsorideje az amerikai Super Bowl alatti reklámidő, ahol egy harminc másodperces spotért átlagosan 1,9 milliárd forintot, de akár 2,2 milliárd forintot is fizethetnek a vállalatok. Az összeg ugyan jelentősnek tűnik, de azt is tudni kell, hogy Amerika legnézettebb műsorainak örökranglistáján a 30 műsor között 28 Super Bowl, nagyjából 140 millió néző látja ezeket a reklámokat.

Azonban ezek a számok nem garantálják a sikert, így kétség sem fér ahhoz, hogy a márkák a rendelkezésükre álló rövid idő alatt a legjobb eszközöket bevetve próbálják meggyőzni a nézőket arról, hogy az ő termékeiket vásárolják. Sokszor ennek a fő eszköze a humor, hiszen az emberek az elmúlt évek pandémiás időszakára, illetve a jelenlegi háborús helyzetre tekintettel igénylik a vállalatoktól a jó kedvet és a boldogságot sugárzó kommunikációt.

Már a hazai gyakorlatban is megjelentek hasonló törekvések, még nem feltétlenül a humorral dolgozva, de mindenképpen a márka egyediségét hangsúlyozva. Legyen szó televíziós, internetes vagy nyomtatott reklámról, a vállalatok próbálnak minél egyedibb reklámokkal szolgálni a vásárlóik számára. Egy-egy különleges példa lehet az a fűszerolaj reklám, melyben az interneten népszerű ASMR hanghatásokat erősítették fel, vagy a koronavírus miatti elszigetelődésre reagáló mobilszolgáltatók érzelmekre ható reklámja.

A legjelentősebb platform, ahol a vállalatok is előszeretettel használják a humor eszközeit, a TikTok, ami már egy ideje bent él a köztudatban, de az utóbbi időben az is nyilvánvalóvá vált, hogy az itt megosztott rövid videók komoly befolyással bírnak. Ezek a rövid videók átveszik a korábbi reklámok, fizetett hirdetések szerepét és közvetlenül az egyént befolyásolják.

A TikTok példáját követve, Instagramon a Reels, YouTubeon a Shorts funkciót használják a vállalatok marketing munkatársai. Ezek az alkalmazások támogatják a vállalatokat, hiszen automatikusan kiválogatják a videókat a felhasználó preferenciái alapján, tehát rövid időn belül a saját célközönségéhez érhet el.

A humor mellett másik eszköz a vásárlók megnyeréséhez a történetmesélés, ha a vállalat nem csak a „külsejét” mutatja meg, hanem a saját történetét is.

Összefoglalva a vicc, a humor jó figyelemfelkeltő eszköz, ami az egyébként ismétlődő marketingfogásokat színesebbé teheti. Az emberközelisége miatt a vásárlók nagyobb bizalommal fordulnak a nevettető, szórakoztató brandek felé. Fontos továbbá, hogy az emberek szeretik megosztani egymással a pozitív élményeket, így egy mókás reklám biztos több megosztást fog szerezni és egyben emlékezetesebb is lesz a potenciális vásárlók számára.

Források: forbes.hu, portfolio.hu

 • Budapesti irodák

  Székhelyszolgáltatás országos lefedettséggel, az aktuális törvényi előírásoknak maximálisan megfelelve. Válasszon minket és tudja megbízható helyen cége székhelyét.

  Tovább...
 • Vidéki irodák

  Országosan 9 ügyvéddel állunk ügyfeleink rendelkezésére. Cégalapítás, módosítás, adásvétel során ingyenes tanácsadással várjuk ügyfeleinket.

  Tovább...

Népszerű ajánlataink

 • HA NINCS MÉG CÉGE!

  Cégalapítás + Székhelyszolgáltatás 1/2 év

  HA NINCS MÉG VÁLLALKOZÁSA!

  Cégalapítás + Székhelyszolgáltatás 1/2 év előfizetéssel

  71.800 FT+ ÁFA

  MEGRENDELEM
 • HA NINCS MÉG CÉGE!

  Cégalapítás + Székhelyszolgáltatás 1 év

  HA NINCS MÉG VÁLLALKOZÁSA!

  Cégalapítás + Székhelyszolgáltatás 1 év előfizetéssel

  97.780 FT+ ÁFA

  MEGRENDELEM
 • HA VAN MÁR CÉGE!

  Székhelyszolgáltatás 1/2 év

  HA VAN MÁR VÁLLALKOZÁSA!

  Székhelyszolgáltatás 1/2 év előfizetéssel

  45.880 FT+ ÁFA

  MEGRENDELEM
 • HA VAN MÁR CÉGE!

  Székhelyszolgáltatás 1 év

  HA VAN MÁR VÁLLALKOZÁSA!

  Székhelyszolgáltatás 1 év előfizetéssel

  69.640 FT+ ÁFA

  MEGRENDELEM

Érdemes elolvasni még

Székhely otthon vagy székhelyszolgáltatón keresztül

Székhely otthon vagy székhelyszolgáltatón keresztül

Cégalapításkor kötelező kijelölni egy székhelyet és a központi ügyintézés helyét. Székhelynek választható a vállalkozó otthona, egy olyan ingatlan, ami a cég tulajdonában van, vagy annak használati jogával él. Természetesen mindegyik verziónak megvan a maga előnye és hátránya.

Törzstőke emelés lehetőségei

Törzstőke emelés lehetőségei

Egy gazdasági társaság életében gyakoriak a pénzügyi helyzetet érintő változások. Jelen cikkünkben a korlátolt felelősségű társaság (Kft.) legfontosabb vagyoni elemének változása, a törzstőke emelés menete és lehetőségei kerülnek bemutatásra. A Kft. minimális törzstőkéje a jelenleg hatályos szabályozások szerint nem lehet kevesebb, mint 3 millió forint, ez alá az összeg alá nem is mehet a törzstőke. A Kft. minimális törzstőke összegének felemelésére azonban van jogi lehetőség.

Gyors cégalapítás

Gyors cégalapítás

Ha valamilyen üzleti tevékenység végzéséhez szeretnénk céget alapítani, fontos szempont lehet, hogy a cégalapítás mennyi időt vesz igénybe. Az üzleti lehetőségekre gyakran igen gyorsan kell reagálni, különben megelőznek minket. Érdemes körbenézni hol végezhetünk cégalapítást gyorsan, esetleg van-e lehetőség azonnali cégalapításra.

További bejegyzések...