Megújul a Széchenyi Kártya Program

Megújul a Széchenyi Kártya Program

Augusztustól igényelhető a Széchenyi Kártya Program Max, aminek köszönhetően ismét segítséghez juthatnak a kis- és középvállalkozások. A program különböző hiteltermékeket biztosít.

A kormány felmérte a korábbi program sikerességét, illetve az orosz-ukrán konfliktus miatt kialakult gazdasági helyzetet, majd úgy döntött, hogy a hazai kis- és középvállalkozások versenyképességének támogatása, a munkahelyek megtartása és magyar családok biztonsága érdekében meghosszabbítja a programot.

A program meghosszabbítására azért is volt lehetősége a magyar kormánynak, mert a 2020-ban bevezetett uniós COVID-támogatást idén júniustól kivezette az Európai Unió, viszont a háborús helyzet miatt bekövetkezett gazdasági károkat orvosolná az új krízistámogatással.

A 2002-ben induló Széchenyi Kártya Program húsz év alatt olyan hiteltámogatási programokat vonultatott fel, mint a Széchenyi Kártya Program Plusz vagy a Széchenyi Kártya Program GO!, melynek igénylésére június végéig volt lehetőség. Az új hitelprogram Széchenyi Kártya Program Max névre hallgat és az alábbiakban felsorolt hiteltermékeket biztosítja.

A Széchenyi Kártya Folyószámlahitel Max és Széchenyi Likviditási Hitel Max a folyószámla és a likviditási hitel maximum 3,5 százalékos fix kamattal, 3 éves futamidőre lesz igényelhető 250 millió forint összegig.

A Széchenyi Beruházási Hitel Max-ot bővítették, így már nem csak a beruházási célokra, hanem hitelkiváltásra, üzletrész-vásárlásra és agrár jellegű beruházások megvalósítására is igényelhetik a vállalatok. Ezen kölcsöntermék esetében a hitel 400 millió forintig, maximum 10 évre igényelhető, évi fix 1,5% kamat mellett. Ugyanezen kölcsöntermék esetén van lehetőség energiahatékonyság javítására és technológiaváltást támogató hiteltípusok felvételére, melyek esetén a kamat évi fix 0,5%.

A Széchenyi Lízingkonstrukció Max szintén 400 millió forintig, fix 3,5 százalékos évi kamattal tíz éves futamidőre áll a vállalatok rendelkezésére. A lízingkonstrukció keretei között új és használt haszongépjárművek, gépek, berendezések és eszközök pénzügyi támogatására van lehetőség.

A Széchenyi Mikrohitel a korábbi hitelprogramokhoz hasonlóan azokat az induló mikro- és kisvállalkozásokat támogatja beruházási céljainak elérésében (például ingatlan vagy egyéb tárgyi eszközök vásárlásban), melyek korlátozott hitelfelvételi lehetőséggel rendelkeznek.

A programcsomag új kölcsönterméke a Széchenyi Energiakártya, ami az energiaválság kezelésére kínál szabad felhasználású folyószámlahitelt 250 millió forintig, 1 százalékos fix kamattal, legfeljebb három évre.

A hitel igényléséről további információkat a KAVOSZ Zrt. honlapján olvashatnak, a hitelkérelmek benyújtására a KAVOSZ Zrt. regisztrációs irodáiban, a területi Kereskedelmi és Iparkamaráknál, illetve a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségénél lesz lehetőség várhatóan augusztus közepétől. Az igényléshez szükséges dokumentumok a kölcsönterméktől függően a KAVOSZ Zrt. oldalán megtalálhatók.

Az igénylés benyújtásához azonban nélkülözhetetlen a nyilatkozat kitöltése, nemleges adóigazolás, az igénylő okmányai, esetleg a kezesek fénymásolt okmányainak benyújtása. Alapfeltétel, hogy a vállalkozás rendelkezzen egy teljes, lezárt üzleti évvel, feleljen meg a Széchenyi Kártya Program Üzletszabályzatára vonatkozó feltételeinek és ne legyen lejárt köztartozása vagy hiteltartozása.

források: kavosz.hu, penzcentrum.hu, vg.hu

  • Budapesti irodák

    Székhelyszolgáltatás országos lefedettséggel, az aktuális törvényi előírásoknak maximálisan megfelelve. Válasszon minket és tudja megbízható helyen cége székhelyét.

    Tovább...
  • Vidéki irodák

    Országosan 9 ügyvéddel állunk ügyfeleink rendelkezésére. Cégalapítás, módosítás, adásvétel során ingyenes tanácsadással várjuk ügyfeleinket.

    Tovább...

Népszerű ajánlataink

  • HA NINCS MÉG CÉGE!

    Cégalapítás + Székhelyszolgáltatás 1/2 év

    HA NINCS MÉG VÁLLALKOZÁSA!

    Cégalapítás + Székhelyszolgáltatás 1/2 év előfizetéssel

    71.800 FT+ ÁFA

    MEGRENDELEM
  • HA NINCS MÉG CÉGE!

    Cégalapítás + Székhelyszolgáltatás 1 év

    HA NINCS MÉG VÁLLALKOZÁSA!

    Cégalapítás + Székhelyszolgáltatás 1 év előfizetéssel

    97.780 FT+ ÁFA

    MEGRENDELEM
  • HA VAN MÁR CÉGE!

    Székhelyszolgáltatás 1/2 év

    HA VAN MÁR VÁLLALKOZÁSA!

    Székhelyszolgáltatás 1/2 év előfizetéssel

    45.880 FT+ ÁFA

    MEGRENDELEM
  • HA VAN MÁR CÉGE!

    Székhelyszolgáltatás 1 év

    HA VAN MÁR VÁLLALKOZÁSA!

    Székhelyszolgáltatás 1 év előfizetéssel

    69.640 FT+ ÁFA

    MEGRENDELEM

Érdemes elolvasni még

IT biztonság jelentősége napjainkban

IT biztonság jelentősége napjainkban

Az IT biztonságra való odafigyelés nemcsak sok kellemetlenségtől óvhatja meg a cégeket, hanem sok pénzt is spórolhat a vállalkozásoknak. Érdemes növelni a biztonságot és edukálni a munkavállalókat!

Egy vállalkozás fejlődik és növekszik, gyakran szükség lehet a székhely változtatására.

Egy vállalkozás fejlődik és növekszik, gyakran szükség lehet a székhely változtatására.

Ahogy egy vállalkozás fejlődik és növekszik, gyakran szükség lehet a székhely változtatására. Ebben az esetben a székhelyváltozás bejelentése olyan feladat, amiről egy esetleges költözés során egyetlen vállalkozásnak sem szabad megfeledkezni. Az új székhely bejelentése számos szempontból fontos. Az alábbiakban összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat, amelyeket érdemes figyelembe venni, ha szeretnénk megváltoztatni vállalkozásunk székhelyét.

Cégalapítás tanácsadás

Cégalapítás tanácsadás

Fél órás, ingyenes cégalapítási tanácsadás szolgáltatással várjuk ügyfeleinket országszerte 20 irodánkban. Jöjjön el hozzánk, hogy ne érjék váratlan meglepetések, és gyorsan, zökkenőmentesen letudhassa a cégalapítást!

Hogyan módosítható egy vállalkozás székhelye?

Hogyan módosítható egy vállalkozás székhelye?

Könnyen előfordulhat, hogy egy vállalkozás székhelye megváltozik. Ennek oka lehet egy egyszerű költözés vagy a cég növekedése is. Szerencsére a székhely módosítása nem bonyolult folyamat, azonban érdemes tudni, hogy több adminisztratív lépést is igényel.

Ebben a cikkben megmutatjuk azt, hogyan módosítható egy vállalkozás székhelye lépésről lépésre gyorsan és egyszerűen. Valamint azt is, hogy hogyan kerülhető el, hogy cégünk székhelyét túlságosan gyakran kelljen megváltoztatnunk.

További bejegyzések...