Mennyi energiát használ a vállalkozása? Most egyáltalán nem mindegy!

Mennyi energiát használ a vállalkozása? Most egyáltalán nem mindegy!

Vállalkozások működése és fennmaradása szempontjából most igen lényeges kérdés lehet, hogy mennyi energiát és gázt használ el havonta, illetve hogy és hogyan tud ezen spórolni.

Az elmúlt időszakban rohamosan mennek fel az árak és bizony nincs ez másképp az energia és gázárakkal sem. Korábban a rezsiárak nem voltak elég magasak ahhoz, hogy tömegeket ösztönözzenek a fogyasztás átgondolására és megtakarítást lehetővé tevő beruházások eszközlésére. A GKI Gazdaságkutató Zrt. felmérése alapján az elmúlt 3 évben csak a vállalkozások 39% hajtott végre ilyen irányú beruházást és ők átlagosan 12%-os rezsicsökkenést értek el ezzel.

A most várható rezsiköltségek figyelembevételével ennél nagyobb fejlesztési hajlandóságra számíthatunk az elkövetkező időszakban. A 250 főnél többet foglalkoztató vállalkozások között volt a legnagyobb az adott területbe pénzt, időt és energiát befektető cégek aránya, míg a 11 főnél kevesebbet foglalkoztató vállalkozások között volt a legkisebb ez az érték.

Ha valaki csökkenteni szeretne fogyasztásán, akkor arra számos lehetőség adódik. Ezek egyik csoportja, amely minimális ráfordítással vagy némi odafigyeléssel megvalósítható:

  • Ide tartozik például a készülékek konnektorból való kihúzása, amikor nem használjuk, így megspórolhatjuk a készenléti állapothoz elhasznált energiát.
  • Energiát takaríthat meg a fűtő és hűtő rendszerek kisebb intenzitáson való használata, például 24 fok helyett 26-ra állítjuk a klímát.
  • Érdemes lehet az irodai világításhoz LED izzókat beszerezni, mert ezek habár drágábbak, kevesebbet fogyasztanak és hosszabb ideig működnek, illetve ahol lehetséges érdemes mozgásérzékelős lámpát beszerelni, hiszen a felkapcsolva hagyott villanyok most sokba kerülhetnek.

A megtakarítást segítő ötletek másik csoportját azok a lehetőségek alkotják, melyek egy nagyobb értékű beruházást igényelnek először.

  • Ide sorolhatjuk a hőszivattyú beszerelését,
  • a ház szigetelését,
  • megújuló energia használatát segítő berendezéseket, mint például a napelem vagy napkollektor.

A kialakult helyzet a hazai vállalkozásokat és a lakosságot is érinti. Már beadták a javaslatot, miszerint csökkentik a fővárosi díszkivilágítást 2 órával, illetve hogy a fővárosi intézményeket csak 25 fokig lehet hűteni és 20 fokig fűteni.

Azonban nem csak hazákat befolyásolja a nagy rezsinövekedés, ennél kiterjedtebb problémáról van szó. Például a német ipari és kereskedelmi kamara (DIHK) felmérése szerint a kérdezett vállalkozások 16% az energiaárak emelkedése miatt tervezi csökkenteni a termelést vagy akár részben fel is függeszteni az üzleti tevékenységét.

Érdemes extra figyelmet fordítani a fogyasztás mérséklésére, hiszen a vállalkozások nagy része már nem jogosult a lakosság számára elérhető rezsicsökkentett díjszabásra. A fogyasztáscsökkentő megoldások kiválasztásában érdemes lehet szakértő segítségét kérni, hogy a legkisebb ráfordítással a legnagyobb megtakarítást tudjuk elérni.

Forrás: penzcentrum.hu, gki.hu, kormany.hu, audaxrenewables.hu, csmkik.hu, nak.hu, gki.hu, napi.hu, portfolio.hu, index.hu

  • Budapesti irodák

    Székhelyszolgáltatás országos lefedettséggel, az aktuális törvényi előírásoknak maximálisan megfelelve. Válasszon minket és tudja megbízható helyen cége székhelyét.

    Tovább...
  • Vidéki irodák

    Országosan 9 ügyvéddel állunk ügyfeleink rendelkezésére. Cégalapítás, módosítás, adásvétel során ingyenes tanácsadással várjuk ügyfeleinket.

    Tovább...

Népszerű ajánlataink

  • HA NINCS MÉG CÉGE!

    Cégalapítás + Székhelyszolgáltatás 1/2 év

    HA NINCS MÉG VÁLLALKOZÁSA!

    Cégalapítás + Székhelyszolgáltatás 1/2 év előfizetéssel

    71.800 FT+ ÁFA

    MEGRENDELEM
  • HA NINCS MÉG CÉGE!

    Cégalapítás + Székhelyszolgáltatás 1 év

    HA NINCS MÉG VÁLLALKOZÁSA!

    Cégalapítás + Székhelyszolgáltatás 1 év előfizetéssel

    97.780 FT+ ÁFA

    MEGRENDELEM
  • HA VAN MÁR CÉGE!

    Székhelyszolgáltatás 1/2 év

    HA VAN MÁR VÁLLALKOZÁSA!

    Székhelyszolgáltatás 1/2 év előfizetéssel

    45.880 FT+ ÁFA

    MEGRENDELEM
  • HA VAN MÁR CÉGE!

    Székhelyszolgáltatás 1 év

    HA VAN MÁR VÁLLALKOZÁSA!

    Székhelyszolgáltatás 1 év előfizetéssel

    69.640 FT+ ÁFA

    MEGRENDELEM

Érdemes elolvasni még

Megújul a Széchenyi Kártya Program

Megújul a Széchenyi Kártya Program

Augusztustól igényelhető a Széchenyi Kártya Program Max, aminek köszönhetően ismét segítséghez juthatnak a kis- és középvállalkozások. A program különböző hiteltermékeket biztosít.

Változtak a fogyasztóvédelmi szabályozások

Változtak a fogyasztóvédelmi szabályozások

2022. január 1-től jelentős változásokat tapasztalhattunk a fogyasztóvédelmi szabályokban, amik az áruk adásvételét és a digitális szolgáltatások nyújtását érintették legfőképpen. Mire kell figyelni vállalkozóként, hogy eleget tegyünk az új rendelkezéseknek?

Munka és egészség

Munka és egészség

Egészségük állapota nagyban befolyásolja a mindennapi életünket és az általános életminőségünket. Miért fontos az egészséges munkakörnyezet a munkavállalók és a vállalkozások számára egyaránt?

Székhelyszolgáltatás Pest megye területén

Székhelyszolgáltatás Pest megye területén

Pest megyei székhelyszolgáltatás és a vidéki székhelyszolgáltatás különböző előnyökkel járhat. Székhelyszolgáltatás Pest megyében akkor is igénybe vehető, ha a cégtulajdonosok nem itt laknak. A LOGOSZ segítségével székhelyszolgáltatást a fővárosban és környékén 13 irodában vehet igénybe egyszerűen és gyorsan.

További bejegyzések...