Mennyibe kerül egy vállalkozás beindítása?

Mennyibe kerül egy vállalkozás beindítása?

Fontos, hogy előre tisztában legyünk a felmerülő költségekkel, mielőtt belevágunk egy vállalkozásba. Természetesen a vállalkozás indításánál sokkal több mindent számításba kell venni, mint csupán az egyéni vállalkozói igazolvány kiváltás vagy a cégalapítás költségeit. A tevékenység megkezdéséhez szükséges lehet felszerelés megvétele, esetleg helyiség bérlése stb. A továbbiakban csak azon költségeket vesszük sorra, amelyek ahhoz szükségesek, hogy az ember egyéni vállalkozóvá, vagy cégtulajdonossá váljon. Tehát mennyibe kerül egyéni vállalkozás indítása? Mennyibe kerül egy cég alapítása?

Legkedvezőbb áron egyéni vállalkozóként vághatunk bele az üzleti életbe. Egyéni vállalkozás költsége indulást tekintve nagyjából 0 Ft. Szükséges hozzá Ügyfélkapu hozzáférés, melynek regisztrációja díjtalan. Ezután a Webes Ügysegéd oldalán végezhető el egyéni vállalkozás indítása online, mely szintén ingyenes. Egyéni vállalkozói igazolvány kiállítása idén már illetékmentes. Másodállású egyéni vállalkozás indítása még előnyösebb, hiszen az adófizetés kedvezőbb számukra.

A cégalapítás Magyarországon meglehetősen nehezen átlátható, de megkíséreljük érthetően összefoglalni a cégalapítás költségeit. Ingyen cégalapítás nem létezik, hiszen a cégalapítás ára több tényezőből áll össze, melyek egy része állandó költség. Cégalapítás illeték, közzétételi díj, ügyvédi munkadíj és jogügyletek biztonságát elősegítő keretrendszerben való adatlekérés (JÜB) költség alkotja a teljes cégalapítás díjat.

Korlátolt felelősségű társaság (Kft.), közkereseti társaság, egyéni cég és betéti társaság (Bt.) cégalapítás illetéke és közzétételi díja 2017. március óta megspórolható, hiszen azóta se egyszerűsített, se általános cégbejegyzés eljárás esetén nem szükséges illeték és közzétételi díj fizetése. Zártkörűen működő részvénytársaság (Zrt.) alapítása esetén erre nincs lehetőség. Általános cégbejegyzési eljárás esetén az illeték továbbra is 100.000 Ft+5.000 Ft közzétételi díj, egyszerűsített eljárás esetén pedig 50.000 Ft.+0. Ft. közzétételi díj. Korábban a hagyományos cégbejegyzési eljárás esetén a Bt. alapítási illeték 50.000 Ft. volt, Kft. és Zrt. esetében pedig 100.000 Ft. volt, melyhez hozzáadódott az 5.000 Ft. közzétételi díj.

A JÜB költsége pár ezer forint környékén mozgott, bár 2017. óta ez is díjmentes. A cégalapítás ügyvédi munkadíja az egyetlen flexibilis tétel ezek között. A cégalapítás ára tehát nagy arányban függ attól, hogy az ügyvéd milyen díjazás ellenében dolgozik. A LOGOSZ Cégcsoportnál lehetséges cégalapítás olcsón, hiszen ügyvédeink jó áron végeznek megbízható munkát. Cégalapítási díjaink tartalmaznak egy 30 perces cégalapítási tanácsadást, egy vállalkozásindítási útmutatót, segítségnyújtást KOCKERD kérdőív kitöltéséhez és 5 db. aláírásmintát. Ezen felül ügyfeleink könyvelési kedvezményben részesülnek partnercégünkkel, a Kontír Professional Kft.-vel való együttműködés során, illetve a K&H Bank Zrt. bármely fiókjában kedvező feltételek mellett nyithatnak vállalkozói folyószámlát.

Bizonyos cégformáknál a megalapításhoz szükséges a törzstőke egy részét rendelkezésre bocsátani. Kft. alapítás törzstőke teljes befizetése nélkül lehetséges, viszont a 3 millió forintos törzstőke egy részét így is előre biztosítani kell. A fennmaradó rész befizetésére a bejegyzést követő 2 éven belül van lehetőség. Bt. alapítás törzstőke befizetése után lehetséges, de Bt. esetében nincsen meghatározva kötelező minimum összeg, amit a törzstőkének meg kell haladnia. Zrt. alapítás esetén az alaptőke minimális értékhatára 5 millió forint, bejegyzés előtt azonban elegendő a pénzbeli hozzájárulás 25%-át rendelkezésre bocsátani.

Forrás: nav.gov.hu, kormanyablak.hu, regi.ugyintezes.magyarorszag.hu

 • Budapesti irodák

  Székhelyszolgáltatás országos lefedettséggel, az aktuális törvényi előírásoknak maximálisan megfelelve. Válasszon minket és tudja megbízható helyen cége székhelyét.

  Tovább...
 • Vidéki irodák

  Országosan 9 ügyvéddel állunk ügyfeleink rendelkezésére. Cégalapítás, módosítás, adásvétel során ingyenes tanácsadással várjuk ügyfeleinket.

  Tovább...

Népszerű ajánlataink

 • HA NINCS MÉG CÉGE!

  Cégalapítás + Székhelyszolgáltatás 1/2 év

  HA NINCS MÉG VÁLLALKOZÁSA!

  Cégalapítás + Székhelyszolgáltatás 1/2 év előfizetéssel

  71.800 FT+ ÁFA

  MEGRENDELEM
 • HA NINCS MÉG CÉGE!

  Cégalapítás + Székhelyszolgáltatás 1 év

  HA NINCS MÉG VÁLLALKOZÁSA!

  Cégalapítás + Székhelyszolgáltatás 1 év előfizetéssel

  97.780 FT+ ÁFA

  MEGRENDELEM
 • HA VAN MÁR CÉGE!

  Székhelyszolgáltatás 1/2 év

  HA VAN MÁR VÁLLALKOZÁSA!

  Székhelyszolgáltatás 1/2 év előfizetéssel

  45.880 FT+ ÁFA

  MEGRENDELEM
 • HA VAN MÁR CÉGE!

  Székhelyszolgáltatás 1 év

  HA VAN MÁR VÁLLALKOZÁSA!

  Székhelyszolgáltatás 1 év előfizetéssel

  69.640 FT+ ÁFA

  MEGRENDELEM

Érdemes elolvasni még

Törzstőke emelés lehetőségei

Törzstőke emelés lehetőségei

Egy gazdasági társaság életében gyakoriak a pénzügyi helyzetet érintő változások. Jelen cikkünkben a korlátolt felelősségű társaság (Kft.) legfontosabb vagyoni elemének változása, a törzstőke emelés menete és lehetőségei kerülnek bemutatásra. A Kft. minimális törzstőkéje a jelenleg hatályos szabályozások szerint nem lehet kevesebb, mint 3 millió forint, ez alá az összeg alá nem is mehet a törzstőke. A Kft. minimális törzstőke összegének felemelésére azonban van jogi lehetőség.

A székhely fogalma: mit takar pontosan és mit érdemes tudni róla?

A székhely fogalma: mit takar pontosan és mit érdemes tudni róla?

A székhely fogalma egyetlen rutinos vállalkozó számára sem ismeretlen. A leendő vállalkozók azonban gyakran nincsenek tisztában azzal, mit is jelent pontosan a székhely, miért nélkülözhetetlen a vállalkozásindításhoz, és miért nem azonos a telephely fogalmával.

Ebben a bejegyzésben megmutatjuk a legfontosabb tudnivalókat a témával kapcsolatban, és azt is megtudhatja, mi a teendő, ha nem rendelkezik saját ingatlannal, amit vállalkozása székelyeként megjelölhetne.

Székhelyszolgáltatás: kinek és miért jó döntés?

Székhelyszolgáltatás: kinek és miért jó döntés?

Egy saját vállalkozás vezetése rengeteg figyelmet igényel. Folyamatos ügyintézéssel és adminisztrációval jár, ha pedig székhelyünk az otthonunkba van bejelentve, kellemetlen meglepetések is érhetnek. Ezektől tud minket hatékonyan megóvni a székhelyszolgáltatás igénybevétele.

Egyéni vállalkozó székhelye: hova érdemes bejelenteni?

Egyéni vállalkozó székhelye: hova érdemes bejelenteni?

A vállalkozói lét egyik fontos döntése a székhely megválasztása. Egy egyéni vállalkozó székhelye szerencsére akár saját tulajdonú ingatlan is lehet, azonban a döntés előtt érdemes elgondolkodni a további két népszerű megoldáson, a bérlésen, illetve a székhelyszolgáltatáson is.

Az alábbiakban ezeket a lehetőségeket fogjuk egy kicsit közelebbről is megvizsgálni. Valamint megmutatjuk azt, hogy melyik opció milyen előnyökkel, illetve hátrányokkal rendelkezik a leendő vállalkozók számára.

További bejegyzések...