Milyen lehetőségek vannak vállalkozói hitel igénylésére?

Milyen lehetőségek vannak vállalkozói hitel igénylésére?

Hitelt nem csak abban az esetben lehet felvenni, amennyiben meg van szorulva pénzügyileg, sőt! Egy jól megválasztott vállalkozói hitel előre lendítheti üzletét, segíthet a növekedésben, terjeszkedésben. De mik a vállalkozói hitel feltételei és milyen vállalkozói hiteltípusok vannak?

Számos vállalkozói hitellehetőség közül választhat, amennyiben kölcsönhöz folyamodna, de vajon melyik a legmegfelelőbb vállalkozásának? A hitel felvétele előtt fontos lehet az alábbi szempontok szerint mérlegelni:

 • felhasználás jellegét tekintve szabad vagy célhoz kötött felhasználást preferál;
 • futamidő tekintetében rövid (maximum 1 év), közép (1-5 év) hosszú (több mint 5 év) lejáratú hitelt szeretne felvenni;
 • rendelkezik-e fedezettel, avagy anélkül szeretne belevágni a kölcsönbe;
 • illetve forint vagy deviza alapú hitelben gondolkozik.

Amennyiben ezeket átgondolta, az alábbi vállalkozói hitelek között tud választani.

Folyószámla hitel

A folyószámla hitel az egyik leggyorsabb és legegyszerűbb vállalkozói hitelnek mondható, átmeneti likviditási problémákra nyújthat megoldást. A bankszámlát vezető bank a vállalkozás pénzügyi helyzete alapján állíthat be egy összeget, amíg túlfizetés történhet. Fedezet nélkül igénybe vehető, megoldást nyújthat abban az esetben, ha a vállalkozásnak sürgős kiadása van, bevételei viszont csak később érkeznek meg. Mivel a vállalkozás pénzügyi helyzetét veszik alapul, rendszerint a minimum két éve működő vállalkozásoknak elérhető rövid felhasználású hitel a folyószámla hitel.

Beruházási hitel

Amennyiben nagyobb mértékben fejlesztené vállalkozását, technológiát váltana, esetleg ingatlanba fektetne a beruházási hitel lehet megfelelő vállalkozása számára. Igénylése előtt fontos mérlegelni, hogy mennyi profitot fog termelni, hiszen csak akkor éri meg a beruházás, ha az bevételnövelő hatással bír. A piacon már megjelentek olyan beruházási hitel lehetőségek is, amit kezdő vállalkozások is igényelhetnek.

Forgóeszköz hitel

Elsősorban alapanyag- és eszközbeszerzésre használható hitel, ami abban az esetben nyújthat megoldást, ha rendelései megnövekedtek vagy szeretne egy nagyobb mennyiségű készletet felhalmozni. A forgóeszköz hitel nem szabad felhasználású, a hitel folyósítása közben is igazolni kell felhasználását számlákkal. Régebb óta működő vállalkozások esetében fedezet nélkül is igénybe vehető, kezdő vállalkozások esetén szükség van a fedezetre.

Lízing

A lízing nem feltétlen hiteltípus, de lényege hasonló. Eszközbeszerzés kapcsán lehet érdekes a lízing szerződés. Ebben az esetben a lízingbe adó vásárolja meg az eszközt, amit lízing szerződés alapján bérbe ad, majd a szerződés lejárta után, azaz mikor a lízingbe vevő kifizette az adott eszközt, a tulajdonjog a rá száll. A lízing ideje alatt a használati jog a lízingbe vevőé, a tulajdonjog pedig a lízingbe adóé.

Lombard hitel

A lombard hitel átmeneti pénzszükséglet finanszírozására lehet jó megoldás, abban az esetben, ha rendelkezik fedezettel. A fedezet lehet akár megtakarítás, értékpapír, ingóság. A hitel igénylése esetén a fedezet lesz zárolva egészen addig, míg visszatörlesztésre nem került a hitel.

Faktorálás

A faktorálás a kintlévőségek gyorsabb kezelésére szolgál. A faktoráló cég megveszi ezeket a kiegyenlítetlen számlaköveteléseket, így a vállalkozás hamarabb juthat pénzhez. A faktoráló cég elsősorban az adós céget vizsgálja, így nem kell hitelképesnek lennie a vállalkozásának a faktorálás igénybevételéhez.

 • Budapesti irodák

  Székhelyszolgáltatás országos lefedettséggel, az aktuális törvényi előírásoknak maximálisan megfelelve. Válasszon minket és tudja megbízható helyen cége székhelyét.

  Tovább...
 • Vidéki irodák

  Országosan 9 ügyvéddel állunk ügyfeleink rendelkezésére. Cégalapítás, módosítás, adásvétel során ingyenes tanácsadással várjuk ügyfeleinket.

  Tovább...

Népszerű ajánlataink

 • HA NINCS MÉG CÉGE!

  Cégalapítás + Székhelyszolgáltatás 1/2 év

  HA NINCS MÉG VÁLLALKOZÁSA!

  Cégalapítás + Székhelyszolgáltatás 1/2 év előfizetéssel

  71.800 FT+ ÁFA

  MEGRENDELEM
 • HA NINCS MÉG CÉGE!

  Cégalapítás + Székhelyszolgáltatás 1 év

  HA NINCS MÉG VÁLLALKOZÁSA!

  Cégalapítás + Székhelyszolgáltatás 1 év előfizetéssel

  97.780 FT+ ÁFA

  MEGRENDELEM
 • HA VAN MÁR CÉGE!

  Székhelyszolgáltatás 1/2 év

  HA VAN MÁR VÁLLALKOZÁSA!

  Székhelyszolgáltatás 1/2 év előfizetéssel

  45.880 FT+ ÁFA

  MEGRENDELEM
 • HA VAN MÁR CÉGE!

  Székhelyszolgáltatás 1 év

  HA VAN MÁR VÁLLALKOZÁSA!

  Székhelyszolgáltatás 1 év előfizetéssel

  69.640 FT+ ÁFA

  MEGRENDELEM

Érdemes elolvasni még

Cégalapítási láz 2021-ben!

Cégalapítási láz 2021-ben!

Hónapok óta csúcsokat dönt a cégalapítások száma hazánkban. A cégalapítás mellett az egyéni vállalkozás indítása is igen népszerű. A tavalyi sok éves mélyponthoz képest hatalmas a növekedés.

Gazdasági társaságok alapítása: a 3 legfontosabb tudnivaló

Gazdasági társaságok alapítása: a 3 legfontosabb tudnivaló

A gazdasági társaságok alapítása sokak számára jelenthet kihívást, különösen a jogi és adminisztratív feladatoknak köszönhetően. Abban az esetben azonban, ha tudatosan és felkészülten vágunk neki a feladatnak, könnyedén leküzdhetjük ezeket.

Ebben az írásunkban megmutatjuk, mit is jelent pontosan, ha gazdasági társaságot szeretnénk létrehozni. És természetesen hozunk néhány fontos tudnivalót, amelyeket mindenképp érdemes figyelembe venni azelőtt, hogy belevágnánk a cégalapításba.

Társas vállalkozás fogalma: mit jelent és kinek lehet előnyös megoldás?

Társas vállalkozás fogalma: mit jelent és kinek lehet előnyös megoldás?

A társas vállalkozás fogalma általában nem ismeretlen azok számára, akik az üzleti életben tevékenykednek. Az egyéni vállalkozással szemben eme vállalkozási forma lényege, hogy a tulajdonosok közösen vállalják a kockázatokat és osztoznak a nyereségen.

Ebben a bejegyzésben bemutatjuk, hogy melyek a legfontosabb dolgok, amelyeket tudni érdemes a társas vállalkozás megalapítása előtt. Valamint kifejtjük azt is, hogy milyen esetekben jelent jó döntést gazdasági társaságban gondolkodni, ha szeretnénk, hogy az üzlet hosszú távon is jövedelmező legyen.

További bejegyzések...