Milyen székhelyszolgáltatást érdemes választani?

Milyen székhelyszolgáltatást érdemes választani?

Minden vállalkozásnak kötelező székhelyet megjelölnie az alapításkor. Sokan választják székhelyszolgáltatás igénybevételét, mert nem szeretnének vagy nincs is lehetőségük arra, hogy saját maguk tegyenek eleget ezen feladatoknak. Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni székhelyszolgáltató kiválasztásánál?

Székhelyszolgáltatónak nevezzük azon személyt vagy vállalkozást, mely üzletszerű gazdasági tevékenységként tesz eleget a megbízó vállalkozás hivatalos és üzleti leveleinek átvételének, érkeztetésének és rendelkezésre tartásának munkaidő alatt, illetve egyéb székhellyel kapcsolatos kötelezettségeknek, például hatósági intézkedések tűrésének. Azon vállalkozások, melyek nem vesznek igénybe székhelyszolgáltatást kötelesek maguk eleget tenni a székhellyel összefüggésben keletkező feladatoknak. A székhelyen elvégzendő feladatok körét és a székhelyszolgáltatás feltételeit is törvény szabályozza az átláthatóbb és ellenőrizhetőbb működés érdekében.

Fontos olyan székhelyszolgáltatót választani, aki folyamatosan figyelemmel követi a székhelyszolgáltatásra vonatkozó szabályozásokat és eleget is tesz nekik. A LOGOSZ Cégcsoport mindig nagy figyelmet fordított arra, hogy szolgáltatása megfeleljen az éppen aktuális székhelyszolgáltatás rendeleteknek. Az elmúlt években többször is szigorítottak a székhelyszolgáltatás szabályozásán hazánkban. A vállalkozása zavartalan működéséhez érdemes megnézni, hogy a választott szolgáltató megfelel-e ezen szabályozásoknak, hiszen ezek elmaradása komoly következményekkel járhat. A székhelyszolgáltatás rendeletek közül a két legfontosabb a 7/2017. (VI.1.) Igazságügyi Minisztérium által kiadott (IM) és a 2020. januárban Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapján megjelent rendelet.

A törvényi szabályozásokon túl személyes szempontokat is figyelembe kell venni a megfelelő székhelyszolgáltató kiválasztásánál. Érdemes olyan helyet választani, ahol sok éves gyakorlattal rendelkeznek, könnyen utolérhetők, precíz munkavégzés folyik és segítőkészek a munkatársak. Lényeges szempont lehet a könnyű megközelíthetőség is, hiszen a megbízó cég legalább havi egyszer köteles átvenni a székhelyre érkezett küldeményeit. Sok vállalkozás ezért olyan szolgáltatót választ, mely közel van az alapító lakhelyéhez. A LOGOSZ Cégcsoport kényelmes megoldást nyújt arra az esetre is, ha székhelyét valamilyen okból más városba szeretné bejelenteni, mint például ahol a lakhelye van.

A vállalkozás céljának és tevékenységének megfelelően kell székhelyet választani, hiszen más és más előnyökkel járhat a székhelyszolgáltatás Pest megyében és vidéken. A budapesti székhely általában nagyobb presztízzsel rendelkezik, ráadásul a bejegyzett cégek nagy száma miatt kevesebb ellenőrzésre lehet számítani és a hatóságok elnézőbbek lehetnek a kisebb hiányosságokkal szemben. Székhelyszolgáltatás vidéken több okból is előnyös lehet. Léteznek olyan pályázatok, melyek csak a konvergencia régióban székelő vállalkozásoknak elérhetőek, ráadásul általában nagyobb támogatás nyerhető rajtuk és kevesebb önrész szükséges. Ezen kívül hazánkban több mint 300 olyan terület van, ahol székhelyszolgáltatás IPA mentesen vehető igénybe. A LOGOSZ Cégcsoport, hazánk első számú székhelyszolgáltatója 10 különböző városban nyújt megbízható székhelyszolgáltatást, köztük IPA mentes településen is. Irodáinkban ráadásul lehetséges székhelyszolgáltatás szerződés kötése másik városban lévő irodánk címére is és ebben az esetben vállaljuk, hogy a levelek átszállítását a szerződéskötés helyére, hogy ügyfeleink könnyebben átvehessék őket.

Természetesen a székhelyszolgáltatás ára is lényeges szempont annak mérlegelésében, hogy milyen székhelyszolgáltatást érdemes választani. A LOGOSZ Cégcsoport irodáiban megbízható székhelyszolgáltatás olcsón elérhető, csomagajánlataink pedig extra kedvezményeket is tartalmaznak. Azon vállalkozások melyek irodáinkban kötnek székhelyszolgáltatás igénybe vételére vonatkozó szerződést, kapnak egy standard céges bélyegzőt is ajándékba, illetve kedvezményes könyvelési szolgáltatást vehetnek igénybe partnercégünknél a Kontír Professional Kft.-nél. Ezen kívül cégünk kérés esetén az átvett hivatalos leveleket elektronikus formában is továbbítja ügyfeleinknek.

A megfelelő székhelyszolgáltatás kiválasztása nem egyszerű, de a LOGOSZ Cégcsoporttal nem hibázhat! Törvényi szabályozásnak megfelelő székhelyszolgáltatás kedvező áron országosan 22 irodában.

Érdemes elolvasni még

A távmunkának vége?! Hogyan tovább?

A távmunkának vége?! Hogyan tovább?

A kormány a 2021. évi 82. számú Magyar Közlönyben megjelent rendeletben május 10.-től visszavonta a gazdaság szereplőinek arra való felkérését, hogy a vírushelyzet megfékezése miatt törekedjenek az otthoni munkavégzésre. A kormány tehát szívesen venné a munkavállalók visszatérését az irodákba, de vajon, hogy állnak ezzel a munkáltatók és a foglalkoztatottak?

Tovább...
Székhely otthon vagy székhelyszolgáltatón keresztül

Székhely otthon vagy székhelyszolgáltatón keresztül

Cégalapításkor kötelező kijelölni egy székhelyet és a központi ügyintézés helyét. Székhelynek választható a vállalkozó otthona, egy olyan ingatlan, ami a cég tulajdonában van, vagy annak használati jogával él. Természetesen mindegyik verziónak megvan a maga előnye és hátránya.

Tovább...
Székhelyszolgáltatás rendeletek

Székhelyszolgáltatás rendeletek

A székhelyszolgáltatás szabályairól több törvényi rendelet értekezik. A székhelyszolgáltatás feltételeinek maradéktalanul eleget tevő szolgáltatót nehéz találni. A LOGOSZ Cégcsoport országosan 20 irodában biztosít megbízható székhelyszolgáltatást. Tevékenységük végzése során kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy az aktuális törvényi rendeleteknek megfeleljenek.

Tovább...
Cégalapítás - gyakori kérdések és válaszok

Cégalapítás - gyakori kérdések és válaszok

Vállalkozás indítása előtt sok szempontot kell figyelembe venni. Nem elegendő azt tudni mit szeretnénk csinálni, hanem, hogy mindezt hogyan akarjuk megvalósítani. Ehhez kell megtalálni a vállalkozás megfelelő jogi formáját, és ki kell választani a számunkra vélhetően legkedvezőbb adózási módot.

Tovább...