Milyen székhelyszolgáltatást érdemes választani?


Milyen székhelyszolgáltatást érdemes választani?

Minden vállalkozásnak kötelező székhelyet megjelölnie az alapításkor. Sokan választják székhelyszolgáltatás igénybevételét, mert nem szeretnének vagy nincs is lehetőségük arra, hogy saját maguk tegyenek eleget ezen feladatoknak. Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni székhelyszolgáltató kiválasztásánál?

Székhelyszolgáltatónak nevezzük azon személyt vagy vállalkozást, mely üzletszerű gazdasági tevékenységként tesz eleget a megbízó vállalkozás hivatalos és üzleti leveleinek átvételének, érkeztetésének és rendelkezésre tartásának munkaidő alatt, illetve egyéb székhellyel kapcsolatos kötelezettségeknek, például hatósági intézkedések tűrésének. Azon vállalkozások, melyek nem vesznek igénybe székhelyszolgáltatást kötelesek maguk eleget tenni a székhellyel összefüggésben keletkező feladatoknak. A székhelyen elvégzendő feladatok körét és a székhelyszolgáltatás feltételeit is törvény szabályozza az átláthatóbb és ellenőrizhetőbb működés érdekében.

Fontos olyan székhelyszolgáltatót választani, aki folyamatosan figyelemmel követi a székhelyszolgáltatásra vonatkozó szabályozásokat és eleget is tesz nekik. A LOGOSZ Cégcsoport mindig nagy figyelmet fordított arra, hogy szolgáltatása megfeleljen az éppen aktuális székhelyszolgáltatás rendeleteknek. Az elmúlt években többször is szigorítottak a székhelyszolgáltatás szabályozásán hazánkban. A vállalkozása zavartalan működéséhez érdemes megnézni, hogy a választott szolgáltató megfelel-e ezen szabályozásoknak, hiszen ezek elmaradása komoly következményekkel járhat. A székhelyszolgáltatás rendeletek közül a két legfontosabb a 7/2017. (VI.1.) Igazságügyi Minisztérium által kiadott (IM) és a 2020. januárban Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapján megjelent rendelet.

A törvényi szabályozásokon túl személyes szempontokat is figyelembe kell venni a megfelelő székhelyszolgáltató kiválasztásánál. Érdemes olyan helyet választani, ahol sok éves gyakorlattal rendelkeznek, könnyen utolérhetők, precíz munkavégzés folyik és segítőkészek a munkatársak. Lényeges szempont lehet a könnyű megközelíthetőség is, hiszen a megbízó cég legalább havi egyszer köteles átvenni a székhelyre érkezett küldeményeit. Sok vállalkozás ezért olyan szolgáltatót választ, mely közel van az alapító lakhelyéhez. A LOGOSZ Cégcsoport kényelmes megoldást nyújt arra az esetre is, ha székhelyét valamilyen okból más városba szeretné bejelenteni, mint például ahol a lakhelye van.

A vállalkozás céljának és tevékenységének megfelelően kell székhelyet választani, hiszen más és más előnyökkel járhat a székhelyszolgáltatás Pest megyében és vidéken. A budapesti székhely általában nagyobb presztízzsel rendelkezik, ráadásul a bejegyzett cégek nagy száma miatt kevesebb ellenőrzésre lehet számítani és a hatóságok elnézőbbek lehetnek a kisebb hiányosságokkal szemben. Székhelyszolgáltatás vidéken több okból is előnyös lehet. Léteznek olyan pályázatok, melyek csak a konvergencia régióban székelő vállalkozásoknak elérhetőek, ráadásul általában nagyobb támogatás nyerhető rajtuk és kevesebb önrész szükséges. Ezen kívül hazánkban több mint 300 olyan terület van, ahol székhelyszolgáltatás IPA mentesen vehető igénybe. A LOGOSZ Cégcsoport, hazánk első számú székhelyszolgáltatója 10 különböző városban nyújt megbízható székhelyszolgáltatást, köztük IPA mentes településen is. Irodáinkban ráadásul lehetséges székhelyszolgáltatás szerződés kötése másik városban lévő irodánk címére is és ebben az esetben vállaljuk, hogy a levelek átszállítását a szerződéskötés helyére, hogy ügyfeleink könnyebben átvehessék őket.

Természetesen a székhelyszolgáltatás ára is lényeges szempont annak mérlegelésében, hogy milyen székhelyszolgáltatást érdemes választani. A LOGOSZ Cégcsoport irodáiban megbízható székhelyszolgáltatás olcsón elérhető, csomagajánlataink pedig extra kedvezményeket is tartalmaznak. Azon vállalkozások melyek irodáinkban kötnek székhelyszolgáltatás igénybe vételére vonatkozó szerződést, kapnak egy standard céges bélyegzőt is ajándékba, illetve kedvezményes könyvelési szolgáltatást vehetnek igénybe partnercégünknél a Kontír Professional Kft.-nél. Ezen kívül cégünk kérés esetén az átvett hivatalos leveleket elektronikus formában is továbbítja ügyfeleinknek.

A megfelelő székhelyszolgáltatás kiválasztása nem egyszerű, de a LOGOSZ Cégcsoporttal nem hibázhat! Törvényi szabályozásnak megfelelő székhelyszolgáltatás kedvező áron országosan 22 irodában.

Érdemes elolvasni még

Betéti társaság alapítása

Betéti társaság alapítása

A leggyakrabban választott cégformák egyike a betéti társaság, közismertebb nevén a Bt. Népszerűsége abban rejlik, hogy ez a cégforma minimális törzstőkével, akár tízezer forinttal is megalapítható. Másik előnye, hogy alapítása történhet szerződésmintával, ezáltal a cég bejegyzése egy egyszerűsített cégbejegyzési eljárásban lefolytatható. Ha úgy dönt, hogy betéti társaság alapításába kezd, a továbbiakban részletesen megismerheti az eljárás menetét, feltételeket és a cégforma egyéb jellemzőit, amelyeket mindenképpen érdemes szem előtt tartania.

Tovább...
Fiatalok szja mentessége

Fiatalok szja mentessége

Az elmúlt évben meghozott változások után a személyi jövedelemadó (szja) mentesség körét jövőre kiterjesztik a 25 év alatti munkavállalókra is. Az intézkedés a gazdaság-újraindítási akcióterv része és nem titkolt célja, hogy segítse a fiatalok önállósodását és családalapítását.

Tovább...
KATA vállalkozás indítása

KATA vállalkozás indítása

A kisadózó vállalkozások tételes adója (KATA) igen népszerű, hiszen a kisadózók számára az egyéb adóformákhoz viszonyítva kedvező lehetőséget kínál. Cikkünkben összeszedtük a KATA vállalkozás indításához szükséges tudnivalókat, valamint a legfontosabb információkat a KATA adózási formáról.

Tovább...
Fiatalok szja mentessége

Fiatalok szja mentessége

Az elmúlt évben meghozott változások után a személyi jövedelemadó (szja) mentesség körét jövőre kiterjesztik a 25 év alatti munkavállalókra is. Az intézkedés a gazdaság-újraindítási akcióterv része és nem titkolt célja, hogy segítse a fiatalok önállósodását és családalapítását.

Tovább...