A törvényi előírás szerint a cég székhelye a cég bejegyzett irodája. A bejegyzett iroda a cég levelezési címe, az a hely, ahol a cég üzleti és hivatalos iratainak átvétele, érkeztetése, őrzése, rendelkezésre tartása, valamint ahol a külön jogszabályban meghatározott, a székhellyel összefüggő kötelezettségek teljesítése történik.

Bizonyos esetekben azonban a cég tagjának / tagjainak nincs lehetősége vagy módja arra, hogy az ügyvitellel, kapcsolattartással, összefüggő dokumentumokat megfelelően kezelje és a cég székhelyével kapcsolatos jogi előírásoknak megfeleljen:

  • azok a mikrovállalkozások, akik nem engedhetik meg maguknak azt, hogy külön irodát tartsanak fent;
  • vagy a saját lakásukat nem akarják bejegyeztetni a cég székhelyként, ezzel akarják elkerülni a hivatali megkeresést otthonukban;
  • vagy esetleg nem tartózkodnak a székhelyen folyamatosan.

Ebben az esetben egy harmadik személyt bíznak meg azzal, hogy a céghez érkező leveleket átvegye, azokat megőrizze, tájékoztassa a beérkezett küldeményekről, majd azokat postázza számunkra. A cég székhelyét gyakorlatilag áthelyezik az általuk megbízott irodájába, - amely sok esetben a székhelyszolgáltató céget jelenti - így a székhelyszolgáltató iroda címe lesz a cég székhelye, amely a Cégbíróságon is bejegyzésre kerül.

A LOGOSZ Cégcsoport kedvező áron nyújt megbízható székhelyszolgáltatást, immár IPA mentes településen is! A LOGOSZ nagy figyelmet fektet arra, hogy maradéktalanul megfeleljen a székhelyszolgáltatás rendeleteknek.