Mit jelent és miért jó a székhelyszolgáltatás?

Mit jelent és miért jó a székhelyszolgáltatás?

A magyar törvények alapján egy vállalkozás nem működhet székhely nélkül, a székhelyszolgáltatók ebben nyújtanak segítséget. De mi is az a székhely és a székhelyszolgáltatás? Milyen kritériumoknak kell megfelelnie és milyen esetekben lehet hasznos a vállalkozók számára?

A törvényi előírás szerint a cég székhelye a cég bejegyzett irodája. A bejegyzett iroda a cég levelezési címe, az a hely, ahol a cég üzleti és hivatalos iratainak átvétele, érkeztetése, őrzése, rendelkezésre tartása, valamint ahol a külön jogszabályban meghatározott, a székhellyel összefüggő kötelezettségek teljesítése történik.

Bizonyos esetekben azonban a cég tagjának / tagjainak nincs lehetősége vagy módja arra, hogy az ügyvitellel, kapcsolattartással, összefüggő dokumentumokat megfelelően kezelje és a cég székhelyével kapcsolatos jogi előírásoknak megfeleljen:

  • azok a mikrovállalkozások, akik nem engedhetik meg maguknak azt, hogy külön irodát tartsanak fent;
  • vagy a saját lakásukat nem akarják bejegyeztetni a cég székhelyként, ezzel akarják elkerülni a hivatali megkeresést otthonukban;
  • vagy esetleg nem tartózkodnak a székhelyen folyamatosan.

Ebben az esetben egy harmadik személyt bíznak meg azzal, hogy a céghez érkező leveleket átvegye, azokat megőrizze, tájékoztassa a beérkezett küldeményekről, majd azokat postázza számunkra. A cég székhelyét gyakorlatilag áthelyezik az általuk megbízott irodájába, - amely sok esetben a székhelyszolgáltató céget jelenti - így a székhelyszolgáltató iroda címe lesz a cég székhelye, amely a Cégbíróságon is bejegyzésre kerül.

A LOGOSZ Cégcsoport kedvező áron nyújt megbízható székhelyszolgáltatást, immár IPA mentes településen is! A LOGOSZ nagy figyelmet fektet arra, hogy maradéktalanul megfeleljen a székhelyszolgáltatás rendeleteknek.

Érdemes elolvasni még

Hatalmas támogatás a vállalkozást indító nők számára

Hatalmas támogatás a vállalkozást indító nők számára

Nőként nem mindig egyszerű érvényesülni a vállalkozások világában, hiszen javarészt a férfiak dominálnak. Nehéz megtalálni az egyensúlyt a karrier és a család között, viszont egyre inkább növekszik a nők szerepe a gazdasági életben. Május 22-ig van lehetőség pályázni egy nőket segítő programba, melynek segítségével lehetséges a vállalkozás indítása önerő nélkül is!

Tovább...
Cégalapításhoz szükséges adatok és dokumentumok

Cégalapításhoz szükséges adatok és dokumentumok

Cégalapításhoz szükséges szerződésminták és létesítő okirat helyes kitöltéséhez természetesen szükségesek meghatározott adatok, melyek egy részét dokumentumokkal is igazolni kell. A következőkben összegyűjtöttük, hogy mely dokumentumokat kell előkészíteni és milyen adatok birtokában végezhetünk cégalapítást.

Tovább...
Új fizetésképtelenségi eljárás indítható

Új fizetésképtelenségi eljárás indítható

Idén a csőd- és felszámolási eljárás indítása mellett új lehetőség is elérhető a fenyegető fizetésképtelenségbe jutott vállalkozásoknak. Ezen vállalkozások kezdeményezhetik reorganizációs eljárás indítását is, mely a fizetőképesség helyreállítását tűzi ki célul.

Tovább...
Törzstőke emelés lehetőségei

Törzstőke emelés lehetőségei

Egy gazdasági társaság életében gyakoriak a pénzügyi helyzetet érintő változások. Jelen cikkünkben a korlátolt felelősségű társaság (Kft.) legfontosabb vagyoni elemének változása, a törzstőke emelés menete és lehetőségei kerülnek bemutatásra. A Kft. minimális törzstőkéje a jelenleg hatályos szabályozások szerint nem lehet kevesebb, mint 3 millió forint, ez alá az összeg alá nem is mehet a törzstőke. A Kft. minimális törzstőke összegének felemelésére azonban van jogi lehetőség.

Tovább...