Módosulnak a távmunka szabályai


Módosulnak a távmunka szabályai

A törvényi szabályozások júniusban változnak, így idén már nem csak a számítástechnikai eszközzel végzett irodán kívüli munka számít távmunkának.

A COVID-19 világjárvány újabb hulláma miatt kihirdetett veszélyhelyzet és az azzal járó különleges szabályozások várhatóan 2022. június 1-én érnek véget. Június elsejétől lépnek életbe a munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény, illetve a munkatörvénykönyvről szóló 2012. évi I. törvény távmunkavégzésre vonatkozó részeinek módosításai.

Távmunkának fog minősülni minden a munkaidő egészében vagy egy részében a munkaadó telephelyétől eltérő helyen elvégzett munka, melybe beletartoznak azon tevékenységek is melyeket nem számítástechnikai eszközzel végeznek el. A változás néhány veszélyhelyzeti kormányrendeletben megfogalmazott szabályozást erősít most meg törvénymódosítással.

Az új szabályozás alapján, ha a felek ettől eltérően nem állapodnak meg, a távmunkavégzésben foglalkoztatott munkavállaló csak a munkanapok harmadában végezhet munkát a telephelyen, a többi napokon a távmunkavégzés helyén szükséges munkát végeznie.

A munkaadó csak a foglalkoztatott által ellátandó feladatok körét határozhatja meg, de a munkavégzés időbeosztását nem. A munkavégzés helyéről a munkáltató és a munkavállaló előre megállapodik írásban, amennyiben a távmunka nem számítástechnikai eszközzel történik.

Ha a távmunka számítástechnikai eszköz használatával zajlik, akkor a munkaadó köteles tájékoztatni a foglalkoztatottat a munkavégzéshez szükséges biztonságos körülményeiről, aki ezek figyelembevételével választhatja ki a munkavégzés helyét. A munkavédelmi szabályok betartását a munkaadó számítástechnológiai eszközök használatával ellenőrzi távolról.

Nem számítástechnikai eszközökkel végzett távmunka esetén a munkavégzés helyét nem a foglalkoztatott választja ki szabadon, csak a munkáltató által előzetesen ellenőrzött és munkavédelmi szempontból biztonságosnak minősített helyen lehet végezni a tevékenységet.

Az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény (Eütv.) is kiegészül bizonyos védettségi igazolvány használatáról szóló részletekkel. A COVID-19 elleni védettség igazolása lehetséges a védettségi igazolvánnyal és a védettségi applikációval is. A védettségi igazolvány érvényességi idejének és az oltóanyag típusának a védettségi igazolványon való feltüntetéséről a Kormány hozhat döntést. Ezen kívül a törvénymódosítás értelmében a Kormánynak van lehetősége azon helységek és szolgáltatások körének meghatározására, melyeket csak védettségi igazolvánnyal rendelkező személy látogathat vagy vehet igénybe egészségügyi válsághelyzetben.

Ezen változtatásokkal érdemes tisztában lenni. Munkavállalóként főleg a távmunkára vonatkozó szabályozásokat fontos figyelemmel kísérni, hiszen minden szabályozástól eltérő feltételt írásban szükséges rögzíteni a felek között.

Forrás: menedzserpraxis.hu, pwc.com, forbes.hu, ado.hu

Érdemes elolvasni még

Cégalapítás online

Cégalapítás online

Az online cégalapítást részesítené előnyben az offline ügyintézéssel szemben? Olvassa el cikkünkben, hogy a cégalapítás mely lépései miként végezhetők online. A LOGOSZ Cégcsoportnál már arra is találtunk megoldást, hogy az ügyvéd jelenlétében történő aláírás is megoldható legyen online.

Tovább...
Egyéni vállalkozás költségei

Egyéni vállalkozás költségei

Akár munkahelyünk mellett, másodállásként vállalkozunk, akár teljes egészében egyéni vállalkozói tevékenységre váltjuk addigi alkalmazotti munkakörünket, általánosságban elmondható: a vállalkozói lét számtalan előnnyel bír, így érdemes belevágni. Természetesen mielőtt megtennénk, fontos tájékozódni a feltételekről, az ügyintézés menetéről - és persze a költségekről. Mai cikkünkben az egyéni vállalkozás költségeinek összefoglalásában nyújtunk segítséget.

Tovább...
Munka és egészség

Munka és egészség

Egészségük állapota nagyban befolyásolja a mindennapi életünket és az általános életminőségünket. Miért fontos az egészséges munkakörnyezet a munkavállalók és a vállalkozások számára egyaránt?

Tovább...