Online vállalkozás indítása igen népszerű

Online vállalkozás indítása igen népszerű

Online vállalkozás indítása most népszerűbb mint valaha. A technológia fejlődésével és a koronavírus következtében számos új foglalkozás, vállalkozási lehetőség jött létre vagy alakult át online is megvalósítható formára.

A koronavírus alatt az online vállalkozások indítása nagy lendületet kapott, hiszen az üzletek sorozatos bezárásával a megélhetés érdekében sokan kénytelenek voltak kifejleszteni a szolgáltatás nyújtás vagy termék értékesítés interneten keresztül kivitelezhető formáját. Számos szolgáltatás, mely korábban nagy arányban offline módon, személyes találkozással működött, a járványhelyzet miatt átalakult online vállalkozássá és a járványhelyzet enyhülésével sem állt vissza teljes egészében az eredeti működésmódra. Jellemzően ilyen szolgáltatások az egyéni vagy csoportos edzés, a pénzügyi- vagy pszichológiai tanácsadás, vagy az élelmiszer beszerzés.

A technológia fejlődésével természetesen megnőtt az igény az online nyújtott szolgáltatásokra, hiszen alapvető elvárás már minden vállalkozással szemben, hogy rendelkezzen weboldallal, közösségi médiás felülettel és sokszor az eladások nagyrésze is interneten keresztül valósul meg. Nem ért azonban mindenki az internetes értékesítéshez, marketing-hez, google keresési optimalizáláshoz és hasonló dolgokhoz. Az internethasználat terjedése miatt jelentős bevételre tehetnek szert az online térben való boldogulást segítő vállalkozások, tehát az elmúlt években már lehetséges és érdemes online vállalkozás indításával próbálkozni. Folyamatosan bővül az interneten keresztült betölthető munkakörök száma, kezdve a konkurencia elemzőtől, a szövegírón, az informatikuson és a SEO szakemberen át, a virtuális asszisztensig.

Az online cégalapítás a hivatalos tennivalók tekintetében nem sokban különbözik az offline cég alapításától, amely nem interneten végzi tevékenységét. Egyéni vállalkozás indítása online egyszerűen lehetséges Ügyfélkapu hozzáféréssel, ügyvéd segítsége nélkül. Társas vállalkozás indítása nem teljesen végezhető el online, hiszen a létesítő okiratot az ügyvéd jelenlétében szükséges aláírni, a cégbejegyzési kérelem leadása azonban online történik.

Nem feltétlenül szükséges hivatalos iroda fenntartása online vállalkozás indításához, amikor a tevékenység egy számítógépen, internet hozzáféréssel végezhető. Számos költség megspórolható így, mivel nem szükséges irodát bérelni, berendezni, fenntartani, fűteni stb. Fontos azonban tudni, hogy székhely megjelölése így is kötelező, és ha nem szeretne Ön felelni a hivatalos levelek átvételéért érdemes székhelyszolgáltatást igénybe venni, mely pénzbe kerül. A LOGOSZ Cégcsoport kedvező áron nyújt megbízható székhelyszolgáltatást, akár IPA mentes településen is, mellyel még többet spórolhat a vállalkozása.

Manapság egészen egyszerű online vállalkozást indítani. Legegyszerűbb formája néhány kattintással elvégezhető, és egyéni vállalkozás indítása másodállásban extra biztonságot is ad, hiszen nem kell rögtön otthagyni a stabilitást jelentő állást. Sokszor mondják, hogy érdemes szakemberhez fordulni, azonban a szakma kitanulása és kipróbálása sokszor történhet egyidejűleg. Online vállalkozás indítása esetén sokan hobbijuk kipróbálásával kezdenek új vállalkozást, melynek tökéletesítésére sok időt és energiát szánnak mindennapjaikból. Online vállalkozás indítása tehát egyszerűen elvégezhető és nem feltétlen igényel mélyreható informatikai ismereteket. Több ingyenes weboldal szerkesztő program is található, melyek használata könnyen megtanulható, így az online jelenléte is igen olcsón biztosítható csak egy kis időt és gyakorlást igényel.

Online vállalkozás indítása könnyen elvégezhető. Bár papírmunka tekintetében nem különbözik az offline vállalkozás indításától, de kevesebb pénzbe kerülhet, tekintve, hogy csak „online irodával”, weboldallal rendelkezik. Ha egyéni vállalkozás indításában gondolkozik ahhoz is talál segítséget honlapunkon, társas vállalkozás indítását pedig végezheti irodánkban, munkatársaink segítségével. Székhelyszolgáltatás egyéni és társas vállalkozás számára is elérhető irodáinkban!

Érdemes elolvasni még

Cégalapítás online

Cégalapítás online

Az online cégalapítást részesítené előnyben az offline ügyintézéssel szemben? Olvassa el cikkünkben, hogy a cégalapítás mely lépései miként végezhetők online. A LOGOSZ Cégcsoportnál már arra is találtunk megoldást, hogy az ügyvéd jelenlétében történő aláírás is megoldható legyen online.

Tovább...
Humorral a vásárlókért

Humorral a vásárlókért

A humor, mint eszköz, nem csak a magánéletben lehet hasznos, hanem a cégek életében is, hiszen a vásárlók szívesen választják azokat a vállatokat, akik bátran használják a humort kommunikációjukban.

Tovább...
Jön a cégkapu

Jön a cégkapu

2018. január 1.-től a cégek és az adóhatóság közötti kapcsolattartás egyik legfontosabb eszköze lesz a cégkapu, melyre 2017. augusztus 31-ig kötelező regisztrálni. Mit lehet tudni a cégkapuról?

Tovább...
Egyéni vállalkozás indítása online

Egyéni vállalkozás indítása online

Ha kezdő vállalkozást szeretne indítani, akkor az egyéni vállalkozási forma ideális lehet. Az egyéni vállalkozás indítása online egyszerű, néhány lépésből álló folyamat, sőt a megszüntetése is könnyebb, mint gazdasági társaságok esetében. Cikkünkben most részletesen ismertetjük az egyéni vállalkozás indításának online lépéseit.

Tovább...