Saját vállalkozás indítása a NAV segítségével

Saját vállalkozás indítása a NAV segítségével

Hogyan kell céget alapítani? Hogyan lehet vállalkozást indítani egyszerűen, a legkevesebb hibával? A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a cégalapítás támogatására hozta létre Mentor Programját, melynek során saját cég alapítása után nyújtanak segítséget vállalkozó szellemű cégtulajdonosoknak.

Saját vállalkozás indításának lépéseiben irodáinkban megbízható tájékoztatást és segítséget kaphat. Új cég alapítása a folyamat könnyebbik része… de mi jön utána? Az alapítás utáni ügyintézésben, adózási kérdésekben sem maradnak segítség nélkül az induló vállalkozások. A feladatokba való betanulást segíti a NAV által vállalkozás indítás támogatására létrehozott Mentor Program, mely díjmentesen igénybe vehető.

A Mentor Program minden vállalkozás számára elérhető az indulást követő évben. A programban való részvétel szabadon választható, tehát nem kötelező jellegű, azonban regisztrációhoz kötött. A programba való regisztrálásra csak azután van lehetőség, hogy a NAV felvette a kapcsolatot a vállalkozással, melyre a nyilvántartásba vételtől számított 30 napon belül sor kerül. Első körben a NAV tájékoztatást ad a vállalkozást érintő adókötelezettségekről, illetve fontos elérhetőségeket is megad a kezdő vállalkozásnak, hogy hol tudnak további segítséget igénybe venni a témával kapcsolatban. Azon vállalkozóknak, akik szívesen vennének ennél több támogatást a kezdetekben, elérhető a Mentor Program. A regisztráció eBev rendszeren keresztül végezhető el ügyfélkapu hozzáférés birtokában.

A regisztrációt követően megkezdődik a vállalkozás indítást támogató program, mely során változatos témákat tekintenek át, csoportos foglalkozások vagy egyéni mentorálás keretén belül. A teljesség igénye nélkül megemlítünk néhány területet, melynek áttekintésére sor kerül. Ezek a saját vállalkozás indítása során fellépő bevallási és bejelentési kötelezettségek, adózási tudnivalók, vállalkozói számlanyitási, számlázási és könyvvezetési kérdések, adó- és járulékbefizetési kötelezettségek és még sok egyéb. A program során egyéni, személyre szabott mentorálás is a zajlik a csoportos képzés mellett, így lehetőség lehet akár a bevallások közös áttekintésére, javítására is leadás előtt.

A saját vállalkozás indítását támogató NAV program célja a jövőbeli adóbírságok, kihágások, hibák és mulasztások megelőzése, azok számának csökkentése a megfelelő edukáció által. A program nagyobb hatékonysága érdekében év elején meghosszabbították az időtartamát, az eddig fél év helyett, egy egész évig tart az új cég alapítását támogató Mentor Program.

Forrás: ado.hu, nak.hu, vg.hu, nav.gov.hu

  • Budapesti irodák

    Székhelyszolgáltatás országos lefedettséggel, az aktuális törvényi előírásoknak maximálisan megfelelve. Válasszon minket és tudja megbízható helyen cége székhelyét.

    Tovább...
  • Vidéki irodák

    Országosan 9 ügyvéddel állunk ügyfeleink rendelkezésére. Cégalapítás, módosítás, adásvétel során ingyenes tanácsadással várjuk ügyfeleinket.

    Tovább...

Népszerű ajánlataink

  • HA NINCS MÉG CÉGE!

    Cégalapítás + Székhelyszolgáltatás 1/2 év

    HA NINCS MÉG VÁLLALKOZÁSA!

    Cégalapítás + Székhelyszolgáltatás 1/2 év előfizetéssel

    71.800 FT+ ÁFA

    MEGRENDELEM
  • HA NINCS MÉG CÉGE!

    Cégalapítás + Székhelyszolgáltatás 1 év

    HA NINCS MÉG VÁLLALKOZÁSA!

    Cégalapítás + Székhelyszolgáltatás 1 év előfizetéssel

    97.780 FT+ ÁFA

    MEGRENDELEM
  • HA VAN MÁR CÉGE!

    Székhelyszolgáltatás 1/2 év

    HA VAN MÁR VÁLLALKOZÁSA!

    Székhelyszolgáltatás 1/2 év előfizetéssel

    45.880 FT+ ÁFA

    MEGRENDELEM
  • HA VAN MÁR CÉGE!

    Székhelyszolgáltatás 1 év

    HA VAN MÁR VÁLLALKOZÁSA!

    Székhelyszolgáltatás 1 év előfizetéssel

    69.640 FT+ ÁFA

    MEGRENDELEM

Érdemes elolvasni még

Milyen székhelyszolgáltatást érdemes választani?

Milyen székhelyszolgáltatást érdemes választani?

Minden vállalkozásnak kötelező székhelyet megjelölnie az alapításkor. Sokan választják székhelyszolgáltatás igénybevételét, mert nem szeretnének vagy nincs is lehetőségük arra, hogy saját maguk tegyenek eleget ezen feladatoknak. Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni székhelyszolgáltató kiválasztásánál?

Gyors cégalapítás

Gyors cégalapítás

Ha valamilyen üzleti tevékenység végzéséhez szeretnénk céget alapítani, fontos szempont lehet, hogy a cégalapítás mennyi időt vesz igénybe. Az üzleti lehetőségekre gyakran igen gyorsan kell reagálni, különben megelőznek minket. Érdemes körbenézni hol végezhetünk cégalapítást gyorsan, esetleg van-e lehetőség azonnali cégalapításra.

Egyéni vállalkozás indítása online

Egyéni vállalkozás indítása online

Ha kezdő vállalkozást szeretne indítani, akkor az egyéni vállalkozási forma ideális lehet. Az egyéni vállalkozás indítása online egyszerű, néhány lépésből álló folyamat, sőt a megszüntetése is könnyebb, mint gazdasági társaságok esetében. Cikkünkben most részletesen ismertetjük az egyéni vállalkozás indításának online lépéseit.

Vállalkozás indítása önerő nélkül

Vállalkozás indítása önerő nélkül

Vállalkozás indítása önerő nélkül elég nehéz, de nem lehetetlen. Vannak különböző lehetőségek, melyek segítségével lehetséges vállalkozás indítása önerő nélkül is. Ez függ a vállalkozás típusától is, de vannak különböző vállalkozás indítási pályázatok és támogatások is, amiket igénybe lehet venni.

További bejegyzések...