Saját vállalkozás indítása a NAV segítségével

Saját vállalkozás indítása a NAV segítségével

Hogyan kell céget alapítani? Hogyan lehet vállalkozást indítani egyszerűen, a legkevesebb hibával? A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a cégalapítás támogatására hozta létre Mentor Programját, melynek során saját cég alapítása után nyújtanak segítséget vállalkozó szellemű cégtulajdonosoknak.

Saját vállalkozás indításának lépéseiben irodáinkban megbízható tájékoztatást és segítséget kaphat. Új cég alapítása a folyamat könnyebbik része… de mi jön utána? Az alapítás utáni ügyintézésben, adózási kérdésekben sem maradnak segítség nélkül az induló vállalkozások. A feladatokba való betanulást segíti a NAV által vállalkozás indítás támogatására létrehozott Mentor Program, mely díjmentesen igénybe vehető.

A Mentor Program minden vállalkozás számára elérhető az indulást követő évben. A programban való részvétel szabadon választható, tehát nem kötelező jellegű, azonban regisztrációhoz kötött. A programba való regisztrálásra csak azután van lehetőség, hogy a NAV felvette a kapcsolatot a vállalkozással, melyre a nyilvántartásba vételtől számított 30 napon belül sor kerül. Első körben a NAV tájékoztatást ad a vállalkozást érintő adókötelezettségekről, illetve fontos elérhetőségeket is megad a kezdő vállalkozásnak, hogy hol tudnak további segítséget igénybe venni a témával kapcsolatban. Azon vállalkozóknak, akik szívesen vennének ennél több támogatást a kezdetekben, elérhető a Mentor Program. A regisztráció eBev rendszeren keresztül végezhető el ügyfélkapu hozzáférés birtokában.

A regisztrációt követően megkezdődik a vállalkozás indítást támogató program, mely során változatos témákat tekintenek át, csoportos foglalkozások vagy egyéni mentorálás keretén belül. A teljesség igénye nélkül megemlítünk néhány területet, melynek áttekintésére sor kerül. Ezek a saját vállalkozás indítása során fellépő bevallási és bejelentési kötelezettségek, adózási tudnivalók, vállalkozói számlanyitási, számlázási és könyvvezetési kérdések, adó- és járulékbefizetési kötelezettségek és még sok egyéb. A program során egyéni, személyre szabott mentorálás is a zajlik a csoportos képzés mellett, így lehetőség lehet akár a bevallások közös áttekintésére, javítására is leadás előtt.

A saját vállalkozás indítását támogató NAV program célja a jövőbeli adóbírságok, kihágások, hibák és mulasztások megelőzése, azok számának csökkentése a megfelelő edukáció által. A program nagyobb hatékonysága érdekében év elején meghosszabbították az időtartamát, az eddig fél év helyett, egy egész évig tart az új cég alapítását támogató Mentor Program.

Forrás: ado.hu, nak.hu, vg.hu, nav.gov.hu

Érdemes elolvasni még

Jön a Data Act, a GDPR továbbgondolása!

Jön a Data Act, a GDPR továbbgondolása!

Új adatvédelmi törvény került benyújtásra, mely szélesebb körben biztosítaná az adatok innovatív célokra való felhasználását, illetve a fogyasztók nagyobb bepillantását adataik felhasználásába.

Tovább...
IT biztonság jelentősége napjainkban

IT biztonság jelentősége napjainkban

Az IT biztonságra való odafigyelés nemcsak sok kellemetlenségtől óvhatja meg a cégeket, hanem sok pénzt is spórolhat a vállalkozásoknak. Érdemes növelni a biztonságot és edukálni a munkavállalókat!

Tovább...
Gyors cégalapítás

Gyors cégalapítás

Ha valamilyen üzleti tevékenység végzéséhez szeretnénk céget alapítani, fontos szempont lehet, hogy a cégalapítás mennyi időt vesz igénybe. Az üzleti lehetőségekre gyakran igen gyorsan kell reagálni, különben megelőznek minket. Érdemes körbenézni hol végezhetünk cégalapítást gyorsan, esetleg van-e lehetőség azonnali cégalapításra.

Tovább...
Székhelyszolgáltatás rendeletek

Székhelyszolgáltatás rendeletek

A székhelyszolgáltatás szabályairól több törvényi rendelet értekezik. A székhelyszolgáltatás feltételeinek maradéktalanul eleget tevő szolgáltatót nehéz találni. A LOGOSZ Cégcsoport országosan 20 irodában biztosít megbízható székhelyszolgáltatást. Tevékenységük végzése során kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy az aktuális törvényi rendeleteknek megfeleljenek.

Tovább...