Saját vállalkozás indítása a NAV segítségével

Saját vállalkozás indítása a NAV segítségével

Hogyan kell céget alapítani? Hogyan lehet vállalkozást indítani egyszerűen, a legkevesebb hibával? A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a cégalapítás támogatására hozta létre Mentor Programját, melynek során saját cég alapítása után nyújtanak segítséget vállalkozó szellemű cégtulajdonosoknak.

Saját vállalkozás indításának lépéseiben irodáinkban megbízható tájékoztatást és segítséget kaphat. Új cég alapítása a folyamat könnyebbik része… de mi jön utána? Az alapítás utáni ügyintézésben, adózási kérdésekben sem maradnak segítség nélkül az induló vállalkozások. A feladatokba való betanulást segíti a NAV által vállalkozás indítás támogatására létrehozott Mentor Program, mely díjmentesen igénybe vehető.

A Mentor Program minden vállalkozás számára elérhető az indulást követő évben. A programban való részvétel szabadon választható, tehát nem kötelező jellegű, azonban regisztrációhoz kötött. A programba való regisztrálásra csak azután van lehetőség, hogy a NAV felvette a kapcsolatot a vállalkozással, melyre a nyilvántartásba vételtől számított 30 napon belül sor kerül. Első körben a NAV tájékoztatást ad a vállalkozást érintő adókötelezettségekről, illetve fontos elérhetőségeket is megad a kezdő vállalkozásnak, hogy hol tudnak további segítséget igénybe venni a témával kapcsolatban. Azon vállalkozóknak, akik szívesen vennének ennél több támogatást a kezdetekben, elérhető a Mentor Program. A regisztráció eBev rendszeren keresztül végezhető el ügyfélkapu hozzáférés birtokában.

A regisztrációt követően megkezdődik a vállalkozás indítást támogató program, mely során változatos témákat tekintenek át, csoportos foglalkozások vagy egyéni mentorálás keretén belül. A teljesség igénye nélkül megemlítünk néhány területet, melynek áttekintésére sor kerül. Ezek a saját vállalkozás indítása során fellépő bevallási és bejelentési kötelezettségek, adózási tudnivalók, vállalkozói számlanyitási, számlázási és könyvvezetési kérdések, adó- és járulékbefizetési kötelezettségek és még sok egyéb. A program során egyéni, személyre szabott mentorálás is a zajlik a csoportos képzés mellett, így lehetőség lehet akár a bevallások közös áttekintésére, javítására is leadás előtt.

A saját vállalkozás indítását támogató NAV program célja a jövőbeli adóbírságok, kihágások, hibák és mulasztások megelőzése, azok számának csökkentése a megfelelő edukáció által. A program nagyobb hatékonysága érdekében év elején meghosszabbították az időtartamát, az eddig fél év helyett, egy egész évig tart az új cég alapítását támogató Mentor Program.

Forrás: ado.hu, nak.hu, vg.hu, nav.gov.hu

 • Budapesti irodák

  Székhelyszolgáltatás országos lefedettséggel, az aktuális törvényi előírásoknak maximálisan megfelelve. Válasszon minket és tudja megbízható helyen cége székhelyét.

  Tovább...
 • Vidéki irodák

  Országosan 9 ügyvéddel állunk ügyfeleink rendelkezésére. Cégalapítás, módosítás, adásvétel során ingyenes tanácsadással várjuk ügyfeleinket.

  Tovább...

Népszerű ajánlataink

 • HA NINCS MÉG CÉGE!

  Cégalapítás + Székhelyszolgáltatás 1/2 év

  HA NINCS MÉG VÁLLALKOZÁSA!

  Cégalapítás + Székhelyszolgáltatás 1/2 év előfizetéssel

  71.800 FT+ ÁFA

  MEGRENDELEM
 • HA NINCS MÉG CÉGE!

  Cégalapítás + Székhelyszolgáltatás 1 év

  HA NINCS MÉG VÁLLALKOZÁSA!

  Cégalapítás + Székhelyszolgáltatás 1 év előfizetéssel

  97.780 FT+ ÁFA

  MEGRENDELEM
 • HA VAN MÁR CÉGE!

  Székhelyszolgáltatás 1/2 év

  HA VAN MÁR VÁLLALKOZÁSA!

  Székhelyszolgáltatás 1/2 év előfizetéssel

  45.880 FT+ ÁFA

  MEGRENDELEM
 • HA VAN MÁR CÉGE!

  Székhelyszolgáltatás 1 év

  HA VAN MÁR VÁLLALKOZÁSA!

  Székhelyszolgáltatás 1 év előfizetéssel

  69.640 FT+ ÁFA

  MEGRENDELEM

Érdemes elolvasni még

Vállalkozás székhely módosítás: így lehet egyszerű és gördülékeny folyamat

Vállalkozás székhely módosítás: így lehet egyszerű és gördülékeny folyamat

Ha cégünk székhelye valamilyen okból megváltozik, a vállalkozás székhely módosítás olyan lépés, amely elkerülhetetlen. Sok vállalkozó nincs tisztában azonban, hogy hogyan zajlik ez a folyamat és hogyan bonyolítható le a legegyszerűbb módon. Éppen ezért ebben a bejegyzésben összegyűjtöttük a legfontosabb dolgokat, melyeket nem szabad figyelmen kívül hagyni abban az esetben, ha vállalkozásunk székhelye megváltozna.

Mit jelent és miért jó a székhelyszolgáltatás?

Mit jelent és miért jó a székhelyszolgáltatás?

A magyar törvények alapján egy vállalkozás nem működhet székhely nélkül, a székhelyszolgáltatók ebben nyújtanak segítséget. De mi is az a székhely és a székhelyszolgáltatás? Milyen kritériumoknak kell megfelelnie és milyen esetekben lehet hasznos a vállalkozók számára?

Vállalkozói hitel feltételei

Vállalkozói hitel feltételei

A vállalkozói hitelfelvételnek számos oka lehet, nem csak az, hogy egy cég nehéz helyzetbe kerül, és a fennmaradásához, működéséhez elengedhetetlen a hitel. Az egyéb okok között megtalálható például a növekedés, bővülés finanszírozása; eszközök vagy gépek vásárlásának előfinanszírozása, és a pályázathoz kapcsolódó költségek előfinanszírozása is. A vállalkozói hitel feltételeivel érdemes tisztában lenni!

Cégalapítás cégnév ellenőrzés után ajánlott

Cégalapítás cégnév ellenőrzés után ajánlott

Ha nem megfelelő cégnévvel adjuk be cégalapítási kérelmünket a cégbíróság elutasíthatja a cég bejegyzését. A cégnévnek meg kell felelnie néhány előírásnak, hogy elfogadják, így a cégalapítás cégnév ellenőrzését követően javasolt csupán.

További bejegyzések...