Székhelyhasználati engedély: mikor és miért van rá szükség?

Székhelyhasználati engedély: mikor és miért van rá szükség?

A székhelyhasználati engedély egy olyan dokumentum, amire szükségünk lesz ahhoz, hogy egy adott helyre bejegyeztethessük vállalkozásunk székhelyét. De honnan, milyen módon tudjuk ezt beszerezni, és mit tehetünk, ha nem áll rendelkezésre?

Ebben a bejegyzésben bemutatjuk, milyen ingatlan lehet vállalkozásunk székhelye, milyen esetekben lesz szükségünk a székhelyhasználati engedélyre, és hogy hogyan intézhetjük az ezzel kapcsolatos teendőket gyorsan, egyszerűen és megbízhatóan.

Székhelyhasználati engedély: mit jelent és miért nélkülözhetetlen?

A székhelyhasználati engedély olyan dokumentum, amelyre abban az esetben lesz szükségünk, ha vállalkozásunk székhelyeként nem saját ingatlanunkat szeretnénk választani. Ebből a célból teljes ingatlant vagy egy kisebb irodát is bérelhetünk, azonban ilyenkor a tulajdonosnak egy nyilatkozattal kell hozzájárulnia az e célból történő használathoz.

Amennyiben nincs a birtokunkban ilyen dokumentum, a bérelt ingatlant nem használhatjuk vállalkozásunk székhelyeként. Abban az esetben sem kell persze aggódni, ha sem bérelt, sem pedig saját tulajdonú ingatlan nem áll rendelkezésre erre a célra. Ilyenkor ugyanis jó megoldást jelent az országszerte több településen elérhető székhelyszolgáltatás.

Mire kell figyelnünk a székhelyhasználati engedély kitöltése során?

A székhelyhasználati engedély megszerzése elsőre egyszerűnek tűnhet, azonban fontos tudni, hogy a szerződés megkötése során néhány dologra oda kell figyelnünk. Először is tisztáznunk kell, hogy az adott ingatlan valóban annak a nevén van, akivel az engedélyt kitöltjük. Nem mindegy továbbá az sem, hogy az ingatlant terheli-e haszonélvezeti jog.

A helyzetet nehezítheti az is, ha a székelyhasználati engedélyt egy főbérlőtől vagy egy szolgáltatótól szeretnénk megszerezni. Összességében tehát a bérelt ingatlan székhelyként történő használata lehetséges, azonban lényegesen komplikáltabb feladat, mintha saját ingatlan vagy székhelyszolgáltatás igénybevétele mellett döntenénk.

Miért jelent jó megoldást a székhelyszolgáltatás?

Abban az esetben, ha a székhelyszolgáltatást választjuk , rengeteg kellemetlenségtől kímélhetjük meg magunkat. Ilyenkor ugyanis nincs szükségünk sem saját, sem bérelt ingatlanra. Arról már nem is beszélve, hogy a székhellyel kapcsolatos adminisztrációs és egyéb feladatokat is a szolgáltató látja el. A kiválasztott székhelyen nem kell irodát bérelni, és munkaidőben a vállalkozónak vagy a cég embereinek nem szükséges itt tartózkodniuk.

Ez az opció nem csupán cégek, de olyan egyéni vállalkozók számára is nagyszerű megoldást jelenthet, akik nem szeretnék saját otthonukba bejelenteni vállalkozásukat, inkább megkímélnék magukat az ezzel járó feladatoktól, esetleges ellenőrzésektől és egyéb felhajtástól.

Hogyan vehető igénybe ilyen jellegű szolgáltatás?

A székhelyszolgáltatás igénybevétele ma már rendkívül egyszerű feladat, melyet online is elintézhetünk pillanatok alatt. Ennek érdekében az első és egyben legfontosabb dolog, hogy találjunk egy olyan megbízható céget, amely minden esetben a törvények által előírt szabályokhoz alkalmazkodva biztosít teljes körű székhelyszolgáltatást.

Amennyiben Ön személyesen szeretne a székhelyét illető ügyekkel kapcsolatban intézkedni, esetleg több információra kíváncsi a székhelyszolgáltatással kapcsolatban, keresse fel legközelebbi irodánkat.Kollégáink készséggel állnak a rendelkezésére, legyen szó akár budapesti, akár vidéki székhelyről!

  • Budapesti irodák

    Székhelyszolgáltatás országos lefedettséggel, az aktuális törvényi előírásoknak maximálisan megfelelve. Válasszon minket és tudja megbízható helyen cége székhelyét.

    Tovább...
  • Vidéki irodák

    Országosan 9 ügyvéddel állunk ügyfeleink rendelkezésére. Cégalapítás, módosítás, adásvétel során ingyenes tanácsadással várjuk ügyfeleinket.

    Tovább...

Népszerű ajánlataink

  • HA NINCS MÉG CÉGE!

    Cégalapítás + Székhelyszolgáltatás 1/2 év

    HA NINCS MÉG VÁLLALKOZÁSA!

    Cégalapítás + Székhelyszolgáltatás 1/2 év előfizetéssel

    71.800 FT+ ÁFA

    MEGRENDELEM
  • HA NINCS MÉG CÉGE!

    Cégalapítás + Székhelyszolgáltatás 1 év

    HA NINCS MÉG VÁLLALKOZÁSA!

    Cégalapítás + Székhelyszolgáltatás 1 év előfizetéssel

    97.780 FT+ ÁFA

    MEGRENDELEM
  • HA VAN MÁR CÉGE!

    Székhelyszolgáltatás 1/2 év

    HA VAN MÁR VÁLLALKOZÁSA!

    Székhelyszolgáltatás 1/2 év előfizetéssel

    45.880 FT+ ÁFA

    MEGRENDELEM
  • HA VAN MÁR CÉGE!

    Székhelyszolgáltatás 1 év

    HA VAN MÁR VÁLLALKOZÁSA!

    Székhelyszolgáltatás 1 év előfizetéssel

    69.640 FT+ ÁFA

    MEGRENDELEM

Érdemes elolvasni még

Vállalkozás indítása lépésről lépésre: az ötlettől a megvalósításig

Vállalkozás indítása lépésről lépésre: az ötlettől a megvalósításig

Egy vállalkozás indítása lépésről lépésre sokak számára nagy kihívásnak tűnhet, mégis egyszerűbb lehet, mint gondolnánk. Ehhez azonban szükség van a megfelelő tervezésre és előkészítésre, hogy vállalkozásunk sikeresen induljon és hosszú távon is működőképes maradjon.

Ebben a bejegyzésben elmondjuk azt, hogy mit érdemes tudni a folyamatról, és megnézzük a legfontosabb dolgokat, amelyeket vállalkozás indítása előtt érdemes lehet megfontolni.

Cégalapítás cégnév ellenőrzés után ajánlott

Cégalapítás cégnév ellenőrzés után ajánlott

Ha nem megfelelő cégnévvel adjuk be cégalapítási kérelmünket a cégbíróság elutasíthatja a cég bejegyzését. A cégnévnek meg kell felelnie néhány előírásnak, hogy elfogadják, így a cégalapítás cégnév ellenőrzését követően javasolt csupán.

Változtak a fogyasztóvédelmi szabályozások

Változtak a fogyasztóvédelmi szabályozások

2022. január 1-től jelentős változásokat tapasztalhattunk a fogyasztóvédelmi szabályokban, amik az áruk adásvételét és a digitális szolgáltatások nyújtását érintették legfőképpen. Mire kell figyelni vállalkozóként, hogy eleget tegyünk az új rendelkezéseknek?

Székhelyszolgáltatás IPA mentes településen

Székhelyszolgáltatás IPA mentes településen

A hazai szabályozás lehetőséget biztosít a helyi önkormányzatoknak, hogy saját körben határozzanak a beszedett iparűzési adó (IPA) mértékéről. A vállalkozásoknak az iparűzési adó tehát megspórolható azon területeken, ahol az IPA 0%, ezeket nevezzük belföldi adóparadicsomoknak. Az IPA mentes székhelyszolgáltatás egyre népszerűbb napjainkban.

További bejegyzések...