Székhelyszolgáltatás: kinek és miért jó döntés?

Székhelyszolgáltatás: kinek és miért jó döntés?

Egy saját vállalkozás vezetése rengeteg figyelmet igényel. Folyamatos ügyintézéssel és adminisztrációval jár, ha pedig székhelyünk az otthonunkba van bejelentve, kellemetlen meglepetések is érhetnek. Ezektől tud minket hatékonyan megóvni a székhelyszolgáltatás igénybevétele.

Most megmutatjuk azt, kinek lehet jó megoldás a székhellyel kapcsolatos ügyeket egy erre szakosodott szolgáltatóra bízni. Valamint azt is, hogy miért lehet ez jó döntés a nyilvánvaló előnyökön túl.

Miért népszerű a székhelyszolgáltatás?

A székhelyszolgáltatás egy olyan megoldás, ami az elmúlt években egyre népszerűbbnek számít a hazai vállalkozások körében. Ennek legfőbb oka, hogy székhellyel minden cégnek rendelkeznie kell, ellenkező esetben a hatóságok nem engedélyezik a működését.

Ez az a cím, ahová a hivatalos leveleink érkeznek, és ahol egy esetleges ellenőrzés során gondoskodnunk kell a fontos dokumentumok rendelkezésére állásáról. Éppen ezért a saját otthonunkban bejelentett székhely sok kellemetlenséggel járhat, egy saját iroda fenntartása viszont költséges lehet, különösen egy kisvállalkozás számára.

Ezekben az esetekben jelent tökéletes megoldást a székhelyszolgáltatás igénybevétele, melynek során egy külsős szolgáltató biztosít legális úton székhelyet a vállalkozásunknak. Gondoskodik a hivatalos levelek átvételéről, a dokumentumok kezeléséről, és a munkaidőben történő rendelkezésre állásról is. Ennek köszönhetően nemcsak rengeteg időt és kidobott pénzt spórolhatunk meg, de többé a hivatalos levelek átvételének elmaradásából adódó problémák miatt sem kell aggódnunk.

Ha spórolni szeretnénk az ingatlanon

A székhelyszolgáltatás alapvetően azoknak a vállalkozásoknak kínál hatékony megoldást, akik nem rendelkeznek székhelyként használható, saját ingatlannal, anyagi helyzetükből, vagy egyéb körülményekből adódóan pedig nem szeretnének ennek érdekében külön irodát bérelni.

De jó megoldás lehet abban az esetben is, ha vállalkozóként nem helyhez kötött munkát végzünk. Ez napjainkban egyre gyakoribb dolognak számít, elég az online kereskedelemre vagy a kreatív szektorra gondolnunk.

Egy jó székhelyszolgáltató különösen hasznos lehet akkor is, ha vállalkozóként digitális nomád életmódot folytatunk, hiszen ebben az esetben a szolgáltató gondoskodik hivatalos leveleink fogadásáról is.

Ha nincs idő az adminisztrációra

Összességében elmondható, hogy azoknak is érdemes igénybe venni egy ilyen jellegű szolgáltatást, akik teherként élik meg az adminisztrációs kötelességeket. A székhelyszolgáltatók százszázalékban átvállalják az ezzel kapcsolatos feladatokat, beérkezett leveleinket pedig 24 órán belül digitális módon továbbítják számunkra. Így biztosak lehetünk abban, hogy egyetlen fontos határidőről sem maradunk le.

Egyes cégek a székhelyszolgáltatás mellé könyvelési lehetőséget is kínálnak. Ez tökéletes megoldást jelent azok számára, akik a hivatalos kötelezettségeik nagy részét szeretnék kényelmesen és hatékonyan, egy helyen intézni.

Ha fontos az otthon nyugalma

Végül, de nem utolsósorban fontos tudni, hogy a megfelelő székhelyszolgáltató segít abban, hogy otthonunk nyugalmát sose zavarja meg egy esetleges hatósági ellenőrzés. Gondoskodik arról, hogy az ellenőröket professzionális környezetben fogadja, és a fontos dokumentumokat hiánytalanul átadja számukra.

Amennyiben további kérdései lennének a székhelyszolgáltatást illetően, vegye fel velünk a kapcsolatot. Kollégáink segíteni fognak abban, hogy Ön is meghozhassa a vállalkozása szempontjából tökéletes döntést!

 • Budapesti irodák

  Székhelyszolgáltatás országos lefedettséggel, az aktuális törvényi előírásoknak maximálisan megfelelve. Válasszon minket és tudja megbízható helyen cége székhelyét.

  Tovább...
 • Vidéki irodák

  Országosan 9 ügyvéddel állunk ügyfeleink rendelkezésére. Cégalapítás, módosítás, adásvétel során ingyenes tanácsadással várjuk ügyfeleinket.

  Tovább...

Népszerű ajánlataink

 • HA NINCS MÉG CÉGE!

  Cégalapítás + Székhelyszolgáltatás 1/2 év

  HA NINCS MÉG VÁLLALKOZÁSA!

  Cégalapítás + Székhelyszolgáltatás 1/2 év előfizetéssel

  71.800 FT+ ÁFA

  MEGRENDELEM
 • HA NINCS MÉG CÉGE!

  Cégalapítás + Székhelyszolgáltatás 1 év

  HA NINCS MÉG VÁLLALKOZÁSA!

  Cégalapítás + Székhelyszolgáltatás 1 év előfizetéssel

  97.780 FT+ ÁFA

  MEGRENDELEM
 • HA VAN MÁR CÉGE!

  Székhelyszolgáltatás 1/2 év

  HA VAN MÁR VÁLLALKOZÁSA!

  Székhelyszolgáltatás 1/2 év előfizetéssel

  45.880 FT+ ÁFA

  MEGRENDELEM
 • HA VAN MÁR CÉGE!

  Székhelyszolgáltatás 1 év

  HA VAN MÁR VÁLLALKOZÁSA!

  Székhelyszolgáltatás 1 év előfizetéssel

  69.640 FT+ ÁFA

  MEGRENDELEM

Érdemes elolvasni még

Az egyéni vállalkozás előnyei és hátrányai

Az egyéni vállalkozás előnyei és hátrányai

Egy egyéni vállalkozás alapítása ma már egyszerű feladat, ami a digitalizációnak és az online piacok egyre nagyobb térnyerésének köszönhetően rendkívül jövedelmező is lehet. Nem véletlen, hogy sokan választják ezt a vállalkozási formát, ha szeretnék elindítani saját üzletüket. Az egyéni vállalkozói létnek a számos előny mellett azonban megvannak a maga kihívásai is. Most megmutatjuk hogy, mire érdemes odafigyelnie azoknak, akik úgy döntenek, hogy a siker érdekében ezt az utat választják.

Közeledik a 4 napos munkahét?

Közeledik a 4 napos munkahét?

A járvány egyik hozadéka - bár több ország ezelőtt is kísérletezett vele - hogy a cégek rövidítették az 5 napos munkahetet 4-re. Az alternatív munkavégzések egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, hiszen nem csak a környezetünk megóvása az egyetlen pozitív hozadékuk.

Megújul a Széchenyi Kártya Program

Megújul a Széchenyi Kártya Program

Augusztustól igényelhető a Széchenyi Kártya Program Max, aminek köszönhetően ismét segítséghez juthatnak a kis- és középvállalkozások. A program különböző hiteltermékeket biztosít.

Cégalapítás illeték

Cégalapítás illeték

Cégalapítás esetén számolnunk kell számos adminisztratív jellegű költséggel, mint például az ügyvédi munkadíj, a könyvelő honoráriuma, és az ügyintézés kapcsán felmerülő egyéb díjak. Jelen cikkben a cégalapítás illeték összegéről szeretnénk nyújtani egy általános összefoglalót, amely hasznos lehet az indulási költségek előzetes meghatározása során.

További bejegyzések...