Székhelyszolgáltatás szerződés minta

Székhelyszolgáltatás szerződés minta

Egyéni és társas vállalkozások alapításánál is kötelező székhely megjelölése. Ha valaki nem szeretne a székhellyel összefüggésben lévő kötelezettségek ellátásával bajlódni, igénybe vehet székhelyszolgáltatást. A székhelyszolgáltatási szerződés minta aláírásától hatályos a határozatlan időre kötött, székhelyszolgáltatás nyújtására irányuló megbízási jogviszony. De vajon mit is tartalmaz a székhelyszolgáltatás szerződés minta?

A székhelyszolgáltatás fogalma szerint a szolgáltató a székhellyel összefüggésben keletkező kötelezettségeknek üzletszerű gazdasági tevékenységként tesz eleget. A megbízó vállalkozások hivatalos leveleinek és küldeményeinek átvételét, megőrzését, rendelkezésre tartását és érkeztetését végzi, ezekről naprakész nyilvántartást vezet. A székhelyszolgáltatás szerződés minta tartalmazza a szolgáltató kötelezettségeit, melyek teljesen megegyeznek a székhelyszolgáltatás rendeletek által törvényileg meghatározott kötelezettségekkel. A székhelyszolgáltató által használt ingatlant a szerződés értelmében a megbízó cég jogosan tünteti fel székhelycímként, azonban az adott ingatlant ténylegesen nem használhatja.

A székhelyszolgáltatási szerződés minta kitöltéséhez szükséges adatok a következőek

Szolgáltatást igénybe vevő:

  • neve
  • email címe
  • meghatalmazott személy neve

Megbízó (szolgáltatást igénybe vevő):

  • cég neve, adószáma, székhelye
  • ügyvezető neve, születési helye és ideje, lakhelye, anyja neve, személyigazolvány száma és adóazonosító jele

Megbízott (székhelyszolgáltató):

  • cég neve, adószáma, székhelye, cégjegyzék száma
  • ügyvezető neve

Székhelyszolgáltatás díja és tartalma

A LOGOSZ Cégcsoportnál a székhelyszolgáltatás ára igen kedvező. Ráadásul munkatársaink a kötelezően elvégezendő feladatok mellett szívességi alapon vállalja szabad kapacitás függvényében, hogy a Cégbíróságtól, Nemzeti Adó- és Vámhivataltól, önkormányzattól, önálló bírósági végrehajtótól, rendőrségtől, hatóságtól, államigazgatási rendszertől érkező hivatalos leveleket szkennelve továbbítja a megbízó cégnek.

A székhelyszolgáltatási szerződés minta kitöltése és aláírása utána az első évben nincsen lehetőség a szerződés rendes felmondására. Egy év után mind a két félnek joga van a szerződés 1 hónapos felmondási idővel való, egyoldalú írásos nyilatkozattal való felmondására. A szerződés mintában meg vannak határozva azon helyzetek is, amikor a szerződés azonnali hatállyal való felmondására lehetőség van.

A székhelyszolgáltatási szerződés megkötésekor legalább az első 6 hónap díját készpénzben kell kifizetni az irodában. A későbbiekben, a további szolgáltatási időszakra vonatkozóan a székhelyszolgáltatás díj megfizetése a tárgyidőszakot legalább 15 naptári nappal megelőzően esedékes a Szolgáltató felé készpénzben vagy banki átutalással.

A szerződés megkötésével a megbízó cég vállalja, hogy a leveleinek átvételére jogosult személy havi egyszer felkeresi a székhelycímként megadott irodát és átveszi a megérkezett küldeményeket, leveleket. Ha pedig előre láthatólag nem tud havonta megjelenni, akkor azt előzetesen jelzi. A megbízó köteles a szolgáltatót 5 napon belül tájékoztatni a társaság elérhetőségében, adataiban és ügyfél-átvilágítás során megadott adatokban bekövetkezett változásról. A megbízó továbbá tudomásul veszi, hogy ha nem működik együtt és nem segíti az ügyfél-átvilágítási intézkedéseket, akkor szerződéskötés meghiúsul, vagy már megkötött szerződés azonnali hatállyal felmondásra kerül.

Érdemes elolvasni még

A vállalkozásindítás buktatói

A vállalkozásindítás buktatói

Az első 3-5 év a vállalkozások számára kritikus pont. A statisztikák kimutatják, hogy a kezdő vállalkozások közel 50%-a ekkor bukik el. Miből is adódhat ez? Összegyűjtöttünk 5 jellemző buktatót, amire érdemes figyelni kezdő vállalkozóként!

Tovább...
IT biztonság jelentősége napjainkban

IT biztonság jelentősége napjainkban

Az IT biztonságra való odafigyelés nemcsak sok kellemetlenségtől óvhatja meg a cégeket, hanem sok pénzt is spórolhat a vállalkozásoknak. Érdemes növelni a biztonságot és edukálni a munkavállalókat!

Tovább...
A vállalkozásindítás buktatói

A vállalkozásindítás buktatói

Az első 3-5 év a vállalkozások számára kritikus pont. A statisztikák kimutatják, hogy a kezdő vállalkozások közel 50%-a ekkor bukik el. Miből is adódhat ez? Összegyűjtöttünk 5 jellemző buktatót, amire érdemes figyelni kezdő vállalkozóként!

Tovább...
Cégalapítási láz 2021-ben!

Cégalapítási láz 2021-ben!

Hónapok óta csúcsokat dönt a cégalapítások száma hazánkban. A cégalapítás mellett az egyéni vállalkozás indítása is igen népszerű. A tavalyi sok éves mélyponthoz képest hatalmas a növekedés.

Tovább...