Székhelyszolgáltatás szerződés minta

Székhelyszolgáltatás szerződés minta

Egyéni és társas vállalkozások alapításánál is kötelező székhely megjelölése. Ha valaki nem szeretne a székhellyel összefüggésben lévő kötelezettségek ellátásával bajlódni, igénybe vehet székhelyszolgáltatást. A székhelyszolgáltatási szerződés minta aláírásától hatályos a határozatlan időre kötött, székhelyszolgáltatás nyújtására irányuló megbízási jogviszony. De vajon mit is tartalmaz a székhelyszolgáltatás szerződés minta?

A székhelyszolgáltatás fogalma szerint a szolgáltató a székhellyel összefüggésben keletkező kötelezettségeknek üzletszerű gazdasági tevékenységként tesz eleget. A megbízó vállalkozások hivatalos leveleinek és küldeményeinek átvételét, megőrzését, rendelkezésre tartását és érkeztetését végzi, ezekről naprakész nyilvántartást vezet. A székhelyszolgáltatás szerződés minta tartalmazza a szolgáltató kötelezettségeit, melyek teljesen megegyeznek a székhelyszolgáltatás rendeletek által törvényileg meghatározott kötelezettségekkel. A székhelyszolgáltató által használt ingatlant a szerződés értelmében a megbízó cég jogosan tünteti fel székhelycímként, azonban az adott ingatlant ténylegesen nem használhatja.

A székhelyszolgáltatási szerződés minta kitöltéséhez szükséges adatok a következőek

Szolgáltatást igénybe vevő:

  • neve
  • email címe
  • meghatalmazott személy neve

Megbízó (szolgáltatást igénybe vevő):

  • cég neve, adószáma, székhelye
  • ügyvezető neve, születési helye és ideje, lakhelye, anyja neve, személyigazolvány száma és adóazonosító jele

Megbízott (székhelyszolgáltató):

  • cég neve, adószáma, székhelye, cégjegyzék száma
  • ügyvezető neve

Székhelyszolgáltatás díja és tartalma

A LOGOSZ Cégcsoportnál a székhelyszolgáltatás ára igen kedvező. Ráadásul munkatársaink a kötelezően elvégezendő feladatok mellett szívességi alapon vállalja szabad kapacitás függvényében, hogy a Cégbíróságtól, Nemzeti Adó- és Vámhivataltól, önkormányzattól, önálló bírósági végrehajtótól, rendőrségtől, hatóságtól, államigazgatási rendszertől érkező hivatalos leveleket szkennelve továbbítja a megbízó cégnek.

A székhelyszolgáltatási szerződés minta kitöltése és aláírása utána az első évben nincsen lehetőség a szerződés rendes felmondására. Egy év után mind a két félnek joga van a szerződés 1 hónapos felmondási idővel való, egyoldalú írásos nyilatkozattal való felmondására. A szerződés mintában meg vannak határozva azon helyzetek is, amikor a szerződés azonnali hatállyal való felmondására lehetőség van.

A székhelyszolgáltatási szerződés megkötésekor legalább az első 6 hónap díját készpénzben kell kifizetni az irodában. A későbbiekben, a további szolgáltatási időszakra vonatkozóan a székhelyszolgáltatás díj megfizetése a tárgyidőszakot legalább 15 naptári nappal megelőzően esedékes a Szolgáltató felé készpénzben vagy banki átutalással.

A szerződés megkötésével a megbízó cég vállalja, hogy a leveleinek átvételére jogosult személy havi egyszer felkeresi a székhelycímként megadott irodát és átveszi a megérkezett küldeményeket, leveleket. Ha pedig előre láthatólag nem tud havonta megjelenni, akkor azt előzetesen jelzi. A megbízó köteles a szolgáltatót 5 napon belül tájékoztatni a társaság elérhetőségében, adataiban és ügyfél-átvilágítás során megadott adatokban bekövetkezett változásról. A megbízó továbbá tudomásul veszi, hogy ha nem működik együtt és nem segíti az ügyfél-átvilágítási intézkedéseket, akkor szerződéskötés meghiúsul, vagy már megkötött szerződés azonnali hatállyal felmondásra kerül.

  • Budapesti irodák

    Székhelyszolgáltatás országos lefedettséggel, az aktuális törvényi előírásoknak maximálisan megfelelve. Válasszon minket és tudja megbízható helyen cége székhelyét.

    Tovább...
  • Vidéki irodák

    Országosan 9 ügyvéddel állunk ügyfeleink rendelkezésére. Cégalapítás, módosítás, adásvétel során ingyenes tanácsadással várjuk ügyfeleinket.

    Tovább...

Népszerű ajánlataink

  • HA NINCS MÉG CÉGE!

    Cégalapítás + Székhelyszolgáltatás 1/2 év

    HA NINCS MÉG VÁLLALKOZÁSA!

    Cégalapítás + Székhelyszolgáltatás 1/2 év előfizetéssel

    71.800 FT+ ÁFA

    MEGRENDELEM
  • HA NINCS MÉG CÉGE!

    Cégalapítás + Székhelyszolgáltatás 1 év

    HA NINCS MÉG VÁLLALKOZÁSA!

    Cégalapítás + Székhelyszolgáltatás 1 év előfizetéssel

    97.780 FT+ ÁFA

    MEGRENDELEM
  • HA VAN MÁR CÉGE!

    Székhelyszolgáltatás 1/2 év

    HA VAN MÁR VÁLLALKOZÁSA!

    Székhelyszolgáltatás 1/2 év előfizetéssel

    45.880 FT+ ÁFA

    MEGRENDELEM
  • HA VAN MÁR CÉGE!

    Székhelyszolgáltatás 1 év

    HA VAN MÁR VÁLLALKOZÁSA!

    Székhelyszolgáltatás 1 év előfizetéssel

    69.640 FT+ ÁFA

    MEGRENDELEM

Érdemes elolvasni még

Munkaerő felvétel lépései

Munkaerő felvétel lépései

A cégek növekedése, változása és fluktuáció során előállhat olyan helyzet, amikor új munkavállalót kell felvenni egy-egy feladat elvégzésére, pozíció betöltésére. Hogyan zajlik a munkaerő felvétel? Mire kell figyelni? Mi a HR feladata?

Mikor kötelező a telephely egy vállalkozás számára?

Mikor kötelező a telephely egy vállalkozás számára?

A kezdő vállalkozók és cégvezetők fejében sokszor felmerül a kérdés, hogy mikor kötelező a telephely. Ez ugyanis nem olyan nyilvánvaló, mint a székhely esete. Míg utóbbival ugyanis minden vállalkozásnak rendelkeznie kell, addig előbbi nem minden esetben kötelező.

Ebben a bejegyzésben ismertetjük a székhely és a telephely közötti lényeges különbségeket, illetve azt, hogy mikor kell egy vállalkozásnak saját telephelyet létesítenie és fenntartania.

A vállalkozás indítás feltételei

A vállalkozás indítás feltételei

A saját vállalkozás indítása kellemes gondolat, főleg, ha valaki számos ötlettel és elképzeléssel rendelkezik. Azonban minden esetben alapos tervezést igényel, figyelembe kell venni a vállalkozás indítás feltételeit. Cikkünkben összeszedtük azokat a pontokat, amelyeket érdemes megfontolni, mielőtt saját vállalkozás indításába kezd.

Székhelyszolgáltatás IPA mentes településen

Székhelyszolgáltatás IPA mentes településen

A hazai szabályozás lehetőséget biztosít a helyi önkormányzatoknak, hogy saját körben határozzanak a beszedett iparűzési adó (IPA) mértékéről. A vállalkozásoknak az iparűzési adó tehát megspórolható azon területeken, ahol az IPA 0%, ezeket nevezzük belföldi adóparadicsomoknak. Az IPA mentes székhelyszolgáltatás egyre népszerűbb napjainkban.

További bejegyzések...