Webáruház működtetése: mire lesz szükségünk az induláshoz?

Webáruház működtetése: mire lesz szükségünk az induláshoz?

Egy webáruház működtetése ma már olyan dolog, amibe bárki belevághat, akár már minimális technikai tudás mellett is. Azonban mielőtt valóban belekezdenénk egy online vállalkozás létrehozásába, fontos tisztában lennünk azzal, hogy mire lesz szükségünk az induláshoz.


Ebben a bejegyzésben bemutatjuk azokat a dolgokat, amelyek elengedhetetlenek egy sikeres webáruház működtetéséhez, valamint azt is, hogy milyen jogi háttérre lesz szükség az induláshoz.

Webáruház működtetése: a technikai háttér

Egy webáruház működtetése kizárólag a megfelelő technikai háttér biztosításával lehetséges. Az első lépés egy jól megválasztott domainnév regisztrálása, ami a webáruházunk internetes címe lesz. A domain regisztrálása után szükség lesz egy megbízható tárhelyszolgáltatóra is, ahol a webshop maga futni fog. A tárhely méretének kiválasztásánál figyelembe kell venni a várható forgalmat és a termékek számát is.

A következő lépés a webáruházmotor kiválasztása. Ma már számos lehetőség közül választhatunk, melyek előre elkészített sablonokat, integrált fizetési megoldásokat és adminisztrációs felületet kínálnak. Az olyan megoldások például, mint a Shopify nagyban megkönnyítik a webáruház fejlesztői háttér nélkül történő működtetését.

A vállalkozói háttér kialakítása

Egy webáruház indításához vállalkozói háttér is szükséges. Első lépésként tehát ki kell választanunk a megfelelő vállalkozási formát, amely lehet egyéni vállalkozás vagy gazdasági társaság is. Ez a döntés rendkívül fontos, hiszen a vállalkozási forma meghatározza a cég működési kereteit, az adózást és a felelősségi köröket. Ha szeretne többet tudni, a témával blogunkon már sok informatív cikkben foglalkoztunk.

Gazdasági társaság alapítása esetén a céget be kell jegyezni a cégbíróságon, egyéni vállalkozások esetében pedig az Ügyfélkapu rendszerén keresztül, vagy a helyi Kormányablakban kell regisztrálnunk magunkat.

Fontos, hogy mindkét esetben felkészülten vágjunk neki a feladatnak, és tudjuk, mire lesz szükségünk a sikeres vállalkozásalapításhoz. A székhely megléte például egyéni és társas vállalkozások esetében is nélkülözhetetlen.

Megfelelés a jogszabályoknak

Egy webáruház működtetése számos jogszabályi kötelezettséggel jár. Idetartozik például az Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) kidolgozása, amely többek között a vásárlási feltételeket, a szállítási és fizetési módokkal, a reklamációk kezelésével, valamint a szerződés felmondásának lehetőségeivel kapcsolatos tudnivalókat is tartalmazza.

Ezenfelül kötelező az adatvédelmi szabályzat elkészítése, hiszen egy webshop üzemeltetése során számos személyes adatot kell kezelnünk. A fogyasztókat tehát tájékoztatni kell arról, hogy milyen adatokat gyűjtünk, hogyan kezeljük azokat. Mindezek mellett oda kell figyelnünk a fogyasztóvédelmi előírások betartására, az e-kereskedelemmel kapcsolatos törvények előírásaira is.

Kérjünk szakértői segítséget!

Amennyiben úgy dönt, hogy szeretne saját webáruházat indítani, a jó ötlet után az első és egyben legfontosabb teendő, a megfelelő vállalkozói háttér kialakítása. Cégcsoportunk hatalmas segítséget jelenthet a cégalapítás terén, hiszen a székhelyszolgáltatástól egészen a könyvelésig lehetőséget kínál arra, hogy vállalkozása ügyeit egy helyen kezelje.

Ha szeretne több információt kapni a témában, látogasson el budapesti vagy vidéki irodáink egyikébe. Szakértő kollégáink Önnek is segíteni fognak abban, hogy minél hamarabb elindíthassa vállalkozását.

  • Budapesti irodák

    Székhelyszolgáltatás országos lefedettséggel, az aktuális törvényi előírásoknak maximálisan megfelelve. Válasszon minket és tudja megbízható helyen cége székhelyét.

    Tovább...
  • Vidéki irodák

    Országosan 9 ügyvéddel állunk ügyfeleink rendelkezésére. Cégalapítás, módosítás, adásvétel során ingyenes tanácsadással várjuk ügyfeleinket.

    Tovább...

Népszerű ajánlataink

  • HA NINCS MÉG CÉGE!

    Cégalapítás + Székhelyszolgáltatás 1/2 év

    HA NINCS MÉG VÁLLALKOZÁSA!

    Cégalapítás + Székhelyszolgáltatás 1/2 év előfizetéssel

    71.800 FT+ ÁFA

    MEGRENDELEM
  • HA NINCS MÉG CÉGE!

    Cégalapítás + Székhelyszolgáltatás 1 év

    HA NINCS MÉG VÁLLALKOZÁSA!

    Cégalapítás + Székhelyszolgáltatás 1 év előfizetéssel

    97.780 FT+ ÁFA

    MEGRENDELEM
  • HA VAN MÁR CÉGE!

    Székhelyszolgáltatás 1/2 év

    HA VAN MÁR VÁLLALKOZÁSA!

    Székhelyszolgáltatás 1/2 év előfizetéssel

    45.880 FT+ ÁFA

    MEGRENDELEM
  • HA VAN MÁR CÉGE!

    Székhelyszolgáltatás 1 év

    HA VAN MÁR VÁLLALKOZÁSA!

    Székhelyszolgáltatás 1 év előfizetéssel

    69.640 FT+ ÁFA

    MEGRENDELEM

Érdemes elolvasni még

Cég székhely változás bejelentése és székhelyszolgáltatás bejelentése

Cég székhely változás bejelentése és székhelyszolgáltatás bejelentése

A cégalapítás során kötelező székhely megjelölése. A székhely címét meg kell jelölni a létesítő okiratban, cégalapítás szerződésmintában. A cég székhely változás bejelentése és székhelyszolgáltatás bejelentése kötelező. A cég székhelye bejelenthető saját tulajdonú ingatlanba vagy igénybe vehető székhelyszolgáltatás is. Attól függően, hogy melyik lehetőséget választjuk eltérő bejelentési kötelezettségünk keletkezik.

Kft. alapítás feltételei és menete

Kft. alapítás feltételei és menete

A Kft. az egyik legnépszerűbb cégforma, többek között azért, mert a tagok anyagi felelőssége nem teljeskörű. A Kft. többféle lehet, de akár egyszemélyes, akár többszemélyes, az alapítás minden esetben bizonyos feltételekhez van kötve.

Megváltozott munkaképességű személyek alkalmazása

Megváltozott munkaképességű személyek alkalmazása

A MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet (GVI) felméréséből kiderül, hogy a jelenlegi vállalkozások körülbelül 33%-a foglalkoztat megváltozott munkaképességű munkavállalót, ami által részt vesz a rehabilitációs foglalkoztatásban. Milyen pozitív hozamai lehetnek a vállalatok szempontjából, amennyiben megváltozott munkaképességű személyt foglalkoztatnak?

Egyéni vállalkozás költségei

Egyéni vállalkozás költségei

Akár munkahelyünk mellett, másodállásként vállalkozunk, akár teljes egészében egyéni vállalkozói tevékenységre váltjuk addigi alkalmazotti munkakörünket, általánosságban elmondható: a vállalkozói lét számtalan előnnyel bír, így érdemes belevágni. Természetesen mielőtt megtennénk, fontos tájékozódni a feltételekről, az ügyintézés menetéről - és persze a költségekről. Mai cikkünkben az egyéni vállalkozás költségeinek összefoglalásában nyújtunk segítséget.

További bejegyzések...