Székhelyszolgáltatás könyveléssel? Miért jó?

Székhelyszolgáltatás könyveléssel? Miért jó?

A könyvelés szigorúan véve a cég működéséhez köthető és főleg az éves mérleg leadásánál nyer kiemelkedő jelentőséget. Miért lehet szükség tehát székhelyszolgáltatás és könyvelés egyidejű igénybevételére?

Könyvelő segítsége nem csak praktikus, adminisztratív feladatok elvégzésében jelenthet előnyt, hanem spórolhat is a cégnek. A cég székhely címe szerint illetékes önkormányzatnak szükséges bérleti díjat és helyi iparűzési adót (IPA) fizetnie a vállalkozásnak. Az IPA mértéke legfeljebb 2%, azonban a pontos mértéket minden önkormányzat maga határozhatja meg. Léteznek tehát IPA mentes települések, ahol ezen adó mértéke 0%, mely nagy előnyt jelenthet a vállalkozásoknak.

Az IPA mentes székhelyhez néhány feltételnek teljesülnie kell: adott területen gazdasági tevékenységet szükséges végezni, azonban más helyen nem ajánlott ilyen tevékenységet folytatni, hiszen ha telephely keletkezik más önkormányzat illetékessége alá tartozó területen, akkor az IPA fizetési kötelezettséggel járhat. Abban a helyzetben, ha IPA mentes székhely mellett más településen is keletkezik fizetési kötelezettség, meg kell osztani az iparűzési adó alapját az önkormányzatok között. Érdemes könyvelő segítségét kérni a döntéshozásban, hogy megtudja hogyan jár a legjobban vállalkozása.

A székhely címének kiválasztását érdemes tehát átgondolni, többek között az előbb említett IPA fizetési lehetőségek miatt, és mert vannak olyan pályázatok, melyek csak a konvergencia régióban lévő székhellyel elérhetőek. A székhely bejelenthető másik városba is mint ahol a tulajdonos él, például székhelyszolgáltatás igénybevételével. A székhely címét kötelező megjelölni a létesítő okiratban, és a változását is jelezni kell változásbejegyzési kérelem leadásával – ez jelenti a székhely cím bejelentését.

Székhelyszolgáltatás bejelentése külön is kötelező a Nemzeti Adó- és Vámhivatal felé. A könyvelő azon túl, hogy segítséget nyújt a döntéshozásban, a székhelyszolgáltatás bejelentését is elvégezheti a vállalkozó helyett a ’T101E, ’T201T adatlapok kitöltésével és beküldésével. Láthatjuk, hogy székhelyszolgáltatás könyvelés igénybevételével a legjobb, hiszen így a döntésben és az adminisztratív feladatokban is segíthet a könyvelő.

Ha székhelyszolgáltatást könyvelés igénybe vételével szeretné, forduljon bizalommal a LOGOSZ munkatársaihoz! Magyarország első számú székhelyszolgáltatója országszerte 21 irodában nyújt megbízható, székhelyszolgáltatás rendeleteknek megfelelő szolgáltatást, melyek között IPA mentes székhelyszolgáltatás is található. A LOGOSZ új ügyfelei 1 hónap ingyen könyvelésben részesülnek, amennyiben partnercégünket, a Kontír Professional Kft.-t bízzák meg a vállalkozás könyvelési feladataival. Minden, ami cégügy egy helyen elintézhető!

Székhelyszolgáltatás és cégalapítás könyvelés igénybevételével még egyszerűbb! Könyvelő és adótanácsadó segítségét kérve sokat spórolhat a cég, nem beszélve arról, hogy még adminisztratív feladatokban is nagy segítséget jelent.

Érdemes elolvasni még

Mi az, amit a kapcsolt vállalkozásokról tudni érdemes?

Mi az, amit a kapcsolt vállalkozásokról tudni érdemes?

A kapcsolt viszony megállapítása a vállalkozásoknál közel sem egyszerű feladat, a személyes kapcsolatokon túl vizsgálni szükséges az üzleti kapcsolatot is. Külső szemlélő akár két olyan vállalkozásról is hiheti, hogy kapcsolt, ami a törvény szerint nem az.

Tovább...
Miért érdemes jó könyvelőt választani?

Miért érdemes jó könyvelőt választani?

A jó könyvelő olyan szolgáltatásokat nyújt, amelyek hozzájárulnak egy vállalkozás gördülékeny működéséhez. Az adóbevallás pontos és időben történő elkészítésén kívül még számos ügyben segít.

Tovább...