Vállalkozás székhely módosítás: így lehet egyszerű és gördülékeny folyamat

Vállalkozás székhely módosítás: így lehet egyszerű és gördülékeny folyamat

Ha cégünk székhelye valamilyen okból megváltozik, a vállalkozás székhely módosítás olyan lépés, amely elkerülhetetlen. Sok vállalkozó nincs tisztában azonban, hogy hogyan zajlik ez a folyamat és hogyan bonyolítható le a legegyszerűbb módon. Éppen ezért ebben a bejegyzésben összegyűjtöttük a legfontosabb dolgokat, melyeket nem szabad figyelmen kívül hagyni abban az esetben, ha vállalkozásunk székhelye megváltozna.

Vállalkozás székhely módosítás: miért fontos a bejelentés?

A vállalkozás székhely módosítás olyan feladat, amely természetesen együtt jár némi bürokratikus bosszúsággal, azonban semmiképp sem szabad megfeledkeznünk róla. Ennek oka, hogy székhellyel minden vállalkozásnak kötelezően rendelkeznie kell. Amennyiben ez nem egy saját ingatlan, cégünk igénybe vehet székhelyszolgáltatást is.

A lényeg, hogy az illetékes hatóságok felé lejelentett címen munkaidőben mindig rendelkezésre álljon valaki, aki fogadja a hivatalos leveleket, elvégzi azok adminisztrációját. Ha pedig szükséges, a hatósági ellenőrzések és egyéb intézkedések lebonyolítását is lehetővé teszi.

Éppen ezért, ha a vállalkozásunk székhelye megváltozik, abban az esetben az ezzel járó bejelentést a lehető leghamarabb meg kell tennünk. Ellenkező esetben a működésünk törvénytelenné válik.

Mit jelent pontosan a székhely fogalma?

A tapasztalatok szerint sok vállalkozó összekeveri a telephely és a székhely fogalmát. Fontos azonban tudni, hogy a két dolog teljesen eltérő. A telephely az, ahol a cég által megjelölt fő tevékenységi kör alapján az üzleti, szolgáltatási és termelőtevékenység történik. Ez azonos lehet a székhellyel, azonban nem feltétel. Egy cég akár több telephellyel is rendelkezhet.

A törvények szerint székhelynek minősül a külföldi vállalkozás magyarországi fióktelepe, a külföldiek közvetlen kereskedelmi képviselete, valamint az európai gazdasági egyesülés telephelye is. Vállalkozásunk székhelye pedig saját vagy bérelt ingatlan is lehet. Utóbbinál egyáltalán nem ritka, hogy felmerül a költözés szükségessége. Ilyen esetekben lesz fontos teendő a vállalkozás székhely módosítás.

Hogyan módosítható egy vállalkozás székhelye?

Egyéni vállalkozók esetében a székhelymódosítás alapvetően egyszerű feladat. Ilyenkor nincs más dolgunk, mint a változást bejelenteni az illetékes önkormányzat felé. Gazdasági társaságok esetében ez azonban már egy bonyolultabb folyamat. Ilyen szituációkban a folyamat cégeljárás keretében zajlik, melyhez jogi képviselő közreműködésére is szükség van.

A székhelyváltozással kapcsolatos ügyintézés során a jogi képviselő feladata a tulajdonosi számlahatározat előjegyzése és a változásbejegyzési kérelem benyújtása az illetékes cégbíróság felé. Emellett a friss ingatlantulajdoni lapra vagy az ingatlan tulajdonosától származó, használatra vonatkozó hozzájárulási nyilatkozatra is szükség lesz.

Szeretné elkerülni a költözéssel járó, adminisztratív huzavonát?

Abban az esetben, ha vállalkozása székhelyeként bérelt ingatlant vagy épp saját otthonát szeretné megjelölni, jó ötlet lehet inkább a székhelyszolgáltatás lehetősége mellett dönteni. Az általunk kínált székhelyszolgáltatással és cégmódosítással, valamint cégalapítással kapcsolatos szolgáltatásaink segítenek kényelmesebbé, hatékonyabbá és biztonságosabbá tenni vállalkozása működését.

Amennyiben bármilyen kérdése lenne ezekkel kapcsolatban, keressen minket bátran ide kattintva elérhetőségeink valamelyikén.

 

 

  • Budapesti irodák

    Székhelyszolgáltatás országos lefedettséggel, az aktuális törvényi előírásoknak maximálisan megfelelve. Válasszon minket és tudja megbízható helyen cége székhelyét.

    Tovább...
  • Vidéki irodák

    Országosan 9 ügyvéddel állunk ügyfeleink rendelkezésére. Cégalapítás, módosítás, adásvétel során ingyenes tanácsadással várjuk ügyfeleinket.

    Tovább...

Népszerű ajánlataink

  • HA NINCS MÉG CÉGE!

    Cégalapítás + Székhelyszolgáltatás 1/2 év

    HA NINCS MÉG VÁLLALKOZÁSA!

    Cégalapítás + Székhelyszolgáltatás 1/2 év előfizetéssel

    71.800 FT+ ÁFA

    MEGRENDELEM
  • HA NINCS MÉG CÉGE!

    Cégalapítás + Székhelyszolgáltatás 1 év

    HA NINCS MÉG VÁLLALKOZÁSA!

    Cégalapítás + Székhelyszolgáltatás 1 év előfizetéssel

    97.780 FT+ ÁFA

    MEGRENDELEM
  • HA VAN MÁR CÉGE!

    Székhelyszolgáltatás 1/2 év

    HA VAN MÁR VÁLLALKOZÁSA!

    Székhelyszolgáltatás 1/2 év előfizetéssel

    45.880 FT+ ÁFA

    MEGRENDELEM
  • HA VAN MÁR CÉGE!

    Székhelyszolgáltatás 1 év

    HA VAN MÁR VÁLLALKOZÁSA!

    Székhelyszolgáltatás 1 év előfizetéssel

    69.640 FT+ ÁFA

    MEGRENDELEM

Érdemes elolvasni még

Kifizetődő tiszta energiára váltani?

Kifizetődő tiszta energiára váltani?

Klímavédelem szempontjából szerencsés megújuló, vagyis tiszta energia használata, ami először nagy befektetésnek tűnhet, viszont hosszútávon mindenképp kifizetődő. Miért és hogyan érdemes csökkenteni az energiafogyasztást és a elhasznált energia mennyiségét?

Minden, amit az osztalékfizetésről tudni érdemes

Minden, amit az osztalékfizetésről tudni érdemes

A cégtulajdonosok egyik legfontosabb célja, hogy a vállalkozás eredményeiből részesüljenek, azaz osztalékot szerezzenek. Az osztalékhoz való jog a gazdasági társaságok esetében az egyik legfontosabb jogosultság. Kifizetésnek azonban számos szabálya van arra vonatkozóan, hogy kinek, mikor, miként és milyen feltételekkel történik. Az alábbiakban összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat a témában.

Vállalkozás az alapoktól: hogyan vágjunk neki a feladatnak?

Vállalkozás az alapoktól: hogyan vágjunk neki a feladatnak?

Egy saját vállalkozás az alkalmazotti lét után egészen új terep. Rengeteg lehetőséget tartogat, azonban érdemes tudni, hogy megannyi buktatót is. Különösen abban az esetben, ha nem a megfelelő felkészültséggel vágunk neki. Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet, melyek azoknak is segíthetnek az indulásban, akik korábban még nem próbálták ki magukat az üzleti élet ezen területén.

Cégalapítás illeték

Cégalapítás illeték

Cégalapítás esetén számolnunk kell számos adminisztratív jellegű költséggel, mint például az ügyvédi munkadíj, a könyvelő honoráriuma, és az ügyintézés kapcsán felmerülő egyéb díjak. Jelen cikkben a cégalapítás illeték összegéről szeretnénk nyújtani egy általános összefoglalót, amely hasznos lehet az indulási költségek előzetes meghatározása során.

További bejegyzések...