Mit jelent és miért jó a székhelyszolgáltatás?

Mit jelent és miért jó a székhelyszolgáltatás?

A magyar törvények alapján egy vállalkozás nem működhet székhely nélkül, a székhelyszolgáltatók ebben nyújtanak segítséget. De mi is az a székhely és a székhelyszolgáltatás? Milyen kritériumoknak kell megfelelnie és milyen esetekben lehet hasznos a vállalkozók számára?

A törvényi előírás szerint a cég székhelye a cég bejegyzett irodája. A bejegyzett iroda a cég levelezési címe, az a hely, ahol a cég üzleti és hivatalos iratainak átvétele, érkeztetése, őrzése, rendelkezésre tartása, valamint ahol a külön jogszabályban meghatározott, a székhellyel összefüggő kötelezettségek teljesítése történik.

Bizonyos esetekben azonban a cég tagjának / tagjainak nincs lehetősége vagy módja arra, hogy az ügyvitellel, kapcsolattartással, összefüggő dokumentumokat megfelelően kezelje és a cég székhelyével kapcsolatos jogi előírásoknak megfeleljen:

  • azok a mikrovállalkozások, akik nem engedhetik meg maguknak azt, hogy külön irodát tartsanak fent;
  • vagy a saját lakásukat nem akarják bejegyeztetni a cég székhelyként, ezzel akarják elkerülni a hivatali megkeresést otthonukban;
  • vagy esetleg nem tartózkodnak a székhelyen folyamatosan.

Ebben az esetben egy harmadik személyt bíznak meg azzal, hogy a céghez érkező leveleket átvegye, azokat megőrizze, tájékoztassa a beérkezett küldeményekről, majd azokat postázza számunkra. A cég székhelyét gyakorlatilag áthelyezik az általuk megbízott irodájába, - amely sok esetben a székhelyszolgáltató céget jelenti - így a székhelyszolgáltató iroda címe lesz a cég székhelye, amely a Cégbíróságon is bejegyzésre kerül.

A LOGOSZ Cégcsoport kedvező áron nyújt megbízható székhelyszolgáltatást, immár IPA mentes településen is! A LOGOSZ nagy figyelmet fektet arra, hogy maradéktalanul megfeleljen a székhelyszolgáltatás rendeleteknek.

Érdemes elolvasni még

Milyen vállalkozást érdemes indítani 2020-ban?

Milyen vállalkozást érdemes indítani 2020-ban?

Az Opten céginformációs statisztikája alapján Magyarországon évről évre közel 30 ezer új vállalkozás kerül bejegyzésre. A jelenlegi koronavírus járvány miatt kialakult gazdasági válság következtében sok magánszemély új vállalkozás indítása mellett döntött. A statisztika szerint idén márciusban közel 2400 cégalapítást regisztráltak. Cikkünkben részletezzük, hogy a koronavírusra való tekintettel most milyen vállalkozást érdemes indítani.

Tovább...
Törzstőke emelés lehetőségei

Törzstőke emelés lehetőségei

Egy gazdasági társaság életében gyakoriak a pénzügyi helyzetet érintő változások. Jelen cikkünkben a korlátolt felelősségű társaság (Kft.) legfontosabb vagyoni elemének változása, a törzstőke emelés menete és lehetőségei kerülnek bemutatásra. A Kft. minimális törzstőkéje a jelenleg hatályos szabályozások szerint nem lehet kevesebb, mint 3 millió forint, ez alá az összeg alá nem is mehet a törzstőke. A Kft. minimális törzstőke összegének felemelésére azonban van jogi lehetőség.

Tovább...
Székhelyszolgáltatás Pest megye területén

Székhelyszolgáltatás Pest megye területén

Pest megyei székhelyszolgáltatás és a vidéki székhelyszolgáltatás különböző előnyökkel járhat. Székhelyszolgáltatás Pest megyében akkor is igénybe vehető, ha a cégtulajdonosok nem itt laknak. A LOGOSZ segítségével székhelyszolgáltatást a fővárosban és környékén 13 irodában vehet igénybe egyszerűen és gyorsan.

Tovább...
Cég megszűnésének módjai

Cég megszűnésének módjai

Gazdasági társaságok több okból megszűnhetnek vagy (jogutódlással) átalakulhatnak. Mind a két esetben számos elintézni való akad, amire oda kell figyelni.

Tovább...