Egyszerűsített cégbejegyzés: hogyan zajlik lépésről lépésre?

Egyszerűsített cégbejegyzés: hogyan zajlik lépésről lépésre?

Az egyszerűsített cégbejegyzés sok esetben vonzó lehet azok számára, akik a lehető leggyorsabb módon szeretnének gazdasági társaságot alapítani. Az ő számukra kiváló hír, hogy erre bizonyos esetekben már akár egyetlen nap alatt is van lehetőség.

Ebben a bejegyzésben bemutatjuk a gyorsított cégalapítás folyamatát és legfontosabb lépéseit. Valamint azt is, hogy milyen szituációkban lehet ez a megoldás igazán előnyös.

Egyszerűsített cégbejegyzés: milyen esetekben lehet rá szükség?

Az egyszerűsített cégbejegyzés rengeteg esetben hasznos lehet. Előfordulnak olyan üzleti lehetőségek, amelyek esetében azonnal reagálnunk kell. Ilyenkor ugyanis könnyen megeshet, hogy az elhúzódó adminisztrációs procedúrának köszönhetően lecsúszunk ezekről, és gyümölcsöző partnerkapcsolatoktól esünk el.

Ebből már egyenesen következik, hogy ha szeretnénk minimalizálni a cégalapítással járó bürokratikus terheket és időráfordítást, szintén az egyszerűsített cégalapítás jelenti a tökéletes megoldást. Az adminisztrációs feladatok csökkentésében sokat segíthet továbbá, ha a cégalapítás során székhelyszolgáltatást is igénybe veszünk. Ezzel a témával blogunkon már több hasznos és informatív cikkben foglalkoztunk.

Végül, de nem utolsósorban érdemes megemlítenünk a költséghatékonyságot is. Az egyszerűsített folyamat általában kevesebb költséggel jár, ami azt jelenti, hogy akár jelentős összegeket is spórolhatunk.

Hogyan zajlik az egyszerűsített folyamat?

Sokan rendkívül összetett és bonyolult folyamatként tekintenek a cégalapításra, pedig érdemes tudni, hogy ez akár egyetlen nap alatt is elvégezhető. Ennek érdekében persze fontos, hogy felkészültek legyünk, és egy jó ötlet mellett tisztában legyünk azzal, hogy milyen cégforma mellett döntünk. Ezután első lépésként elő kell készítenünk az alapvető dokumentumokat és adatokat.

Szükségünk lesz egy egyedi cégnévre, az alapítók és tulajdonosok személyes adataira, a tevékenységi kör kiválasztására, és a székhely megjelölésére. A következő lépés az egyszerűsített alapító okirat vagy társasági szerződés elkészítése. Ebben az esetben előre elkészített (sablon) okiratot vagy társasági szerződést használhatunk, melyet közjegyző vagy ügyvéd hitelesíthet.

Ezután következik az elektronikus bejegyzési kérelem benyújtása az illetékes cégbírósághoz, amely rövid időn belül elbírálásra kerül. A cégbíróság akár 24 órán belül is döntést hozhat, és bejegyezheti az új céget. A bejegyzést követően a cégünk megkapja a cégjegyzékszámot és az adószámot, amelyekkel gyakorlatilag azonnal megkezdheti a legális üzleti tevékenységét.

Miért fontos, hogy szakemberhez forduljunk?

Az egyszerűsített cégbejegyzés olyan folyamat, melynek során minden esetben érdemes szakértő segítségét igénybe venni. Ez hozzájárul ahhoz, hogy elkerüljük a jogi problémákat és az esetleges hiánypótlások szükségességét. Emellett a szakértők értékes tanácsokkal segítik a megfelelő cégtípus és adózási forma kiválasztását is, ami hosszú távon megalapozza a vállalkozás sikerét.

Cégcsoportunk a székhelyszolgáltatás mellett a cégalapítás folyamatában is segít, és egyszerűsített eljárás keretében akár egyetlen nap alatt lehetővé teszi, hogy Ön megalapíthassa saját vállalkozását. Amennyiben bármilyen kérdése lenne a témában, keressen fel minket budapesti vagy vidéki irodáinkban, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink bármelyikén.

  • Budapesti irodák

    Székhelyszolgáltatás országos lefedettséggel, az aktuális törvényi előírásoknak maximálisan megfelelve. Válasszon minket és tudja megbízható helyen cége székhelyét.

    Tovább...
  • Vidéki irodák

    Országosan 9 ügyvéddel állunk ügyfeleink rendelkezésére. Cégalapítás, módosítás, adásvétel során ingyenes tanácsadással várjuk ügyfeleinket.

    Tovább...

Népszerű ajánlataink

  • HA NINCS MÉG CÉGE!

    Cégalapítás + Székhelyszolgáltatás 1/2 év

    HA NINCS MÉG VÁLLALKOZÁSA!

    Cégalapítás + Székhelyszolgáltatás 1/2 év előfizetéssel

    71.800 FT+ ÁFA

    MEGRENDELEM
  • HA NINCS MÉG CÉGE!

    Cégalapítás + Székhelyszolgáltatás 1 év

    HA NINCS MÉG VÁLLALKOZÁSA!

    Cégalapítás + Székhelyszolgáltatás 1 év előfizetéssel

    97.780 FT+ ÁFA

    MEGRENDELEM
  • HA VAN MÁR CÉGE!

    Székhelyszolgáltatás 1/2 év

    HA VAN MÁR VÁLLALKOZÁSA!

    Székhelyszolgáltatás 1/2 év előfizetéssel

    45.880 FT+ ÁFA

    MEGRENDELEM
  • HA VAN MÁR CÉGE!

    Székhelyszolgáltatás 1 év

    HA VAN MÁR VÁLLALKOZÁSA!

    Székhelyszolgáltatás 1 év előfizetéssel

    69.640 FT+ ÁFA

    MEGRENDELEM

Érdemes elolvasni még

Hatalmas támogatás a vállalkozást indító nők számára

Hatalmas támogatás a vállalkozást indító nők számára

Nőként nem mindig egyszerű érvényesülni a vállalkozások világában, hiszen javarészt a férfiak dominálnak. Nehéz megtalálni az egyensúlyt a karrier és a család között, viszont egyre inkább növekszik a nők szerepe a gazdasági életben. Május 22-ig van lehetőség pályázni egy nőket segítő programba, melynek segítségével lehetséges a vállalkozás indítása önerő nélkül is!

Vállalkozás székhely módosítás: így lehet egyszerű és gördülékeny folyamat

Vállalkozás székhely módosítás: így lehet egyszerű és gördülékeny folyamat

Ha cégünk székhelye valamilyen okból megváltozik, a vállalkozás székhely módosítás olyan lépés, amely elkerülhetetlen. Sok vállalkozó nincs tisztában azonban, hogy hogyan zajlik ez a folyamat és hogyan bonyolítható le a legegyszerűbb módon. Éppen ezért ebben a bejegyzésben összegyűjtöttük a legfontosabb dolgokat, melyeket nem szabad figyelmen kívül hagyni abban az esetben, ha vállalkozásunk székhelye megváltozna.

További bejegyzések...